ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών: Ψευδή τα δημοσιεύματα για τις αποζημιώσεις
Tο κράτος έχει έμμεσα δεσμεύσει μεγάλο μέρος των κλινών μας

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών εξέδωσε ανακοίνωση μετά από δημοσιεύματα σχετικά με την αποζημίωση που προβλέπει ΠΝΠ για τις ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν.
Ο Σύνδεσμος χαρακτηρίζει τα σχετικά δημοσιεύματα ανακριβή και αναληθή, ενώ τονίζεται ότι «οι Ιδιωτικές Κλινικές ήταν, είναι και θα παραμείνουν σε ανοικτή επικοινωνία και στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ και τους Αρμόδιους φορείς, προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα ενάντια στην απειλή του νέου κορωνοϊού».
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Με αφορμή πρόσφατα ανακριβή και αναληθή δημοσιεύματα και αναφορές στα social media εναντίον των Ιδιωτικών Κλινικών, τη στιγμή που δίνεται από όλους η πιο κρίσιμη μάχη για την υγεία και την ασφάλεια ενός ολόκληρου έθνους, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών ενημερώνει ότι:
Οι Ιδιωτικές Κλινικές ήταν, είναι και θα παραμείνουν σε ανοικτή επικοινωνία και στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ και τους Αρμόδιους φορείς, προκειμένου να θωρακιστεί η χώρα ενάντια στην απειλή του νέου κορωνοϊού, έχοντας ανταποκριθεί άμεσα σε οτιδήποτε μας έχει μέχρι σήμερα ζητηθεί. Αποτελεί χρέος μας.
Οι Ιδιωτικές Κλινικές, μαζί με το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών επιχειρήσεων έχουν υποστεί τεράστια ζημιά: Η υποχρεωτική αναστολή όλων των τακτικών ιατρικών εξετάσεων και χειρουργικών επεμβάσεων αποτελεί βαρύ πλήγμα για την λειτουργία μας. Ωστόσο, διατηρούμε όλα μας τα τμήματα στελεχωμένα και σε πλήρη ετοιμότητα.
Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, ακριβώς γιατί αναγνωρίζουμε τον πραγματικό κίνδυνο που πηγάζει από την πανδημία και το θεωρούμε αυτονόητο καθήκον μας προς την κοινωνία. Στο πλαίσιο των έκτακτων αυτών συνθηκών, το Ελληνικό Δημόσιο έχει έμμεσα δεσμεύσει ένα μεγάλο μέρος των κλινών μας. Μικρό κομμάτι αυτών, αλλά εξαιρετικά πολύτιμο για την ζωή των συμπολιτών μας, είναι οι πλήρως εξοπλισμένες κλίνες των ΜΕΘ μας. Οι κλίνες αυτές, υποστηριζόμενες από το πλέον έμπειρο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ήδη αποφορτίζουν το δημόσιο σύστημα και παράγουν κενές κλίνες στα νοσοκομεία αναφοράς. Αυτό ονομάζεται έγκαιρος προγραμματισμός και πρόληψη σε μια έκτακτη και απρόβλεπτη κατάσταση.
Σε όλους όσους ενεργούν με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, απαντάμε με υπευθυνότητα, ενότητα και ομοψυχία. Γιατροί, νοσηλευτές, προσωπικό και διοίκηση, παραμένουμε όλοι στις επάλξεις, λειτουργούμε σε πλήρη ετοιμότητα και με ασφάλεια στο πλευρό της Πολιτείας, συμβάλλοντας με όποιο τρόπο μας ζητηθεί επιπλέον στη μάχη που έχουμε μπροστά μας».
Πηγή: iefimerida.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.09.2026 | 16:53
Καιρός- Προειδοποίηση Καλλιάνου: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει περισσότερο - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 21.09.2026 | 14:32
Ανάστατοι οι κάτοικοι της οδού Βόλου στη Λάρισα από τη νέα θανατηφόρα παράσυρση πεζού το Σάββατο - ΛΑΡΙΣΑ | 21.09.2026 | 13:47
Στο ΥΠΕΝ θα θέσει το θέμα της παραλίας της Κουλούρας ο Δήμος Τεμπών - ΛΑΡΙΣΑ | 21.09.2026 | 13:39
Δίκη Τεμπών: Ξέσπασε η μητέρα της Κλαούντια Λάτα, «μου κατέστρεψαν τη ζωή» – Δριμύ κατηγορώ εναντίον των 36 κατηγορουμένων - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.09.2026 | 13:06
Μετά τη Σκύρο και την Ρόδο: Βάση drones και στη Λέσβο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.09.2026 | 12:56
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: «Πορτοκαλί» προειδοποίηση – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - ΕΛΛΑΔΑ | 21.09.2026 | 11:20
Έρχεται διπλή κακοκαιρία: Επέλαση από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη – Καταιγίδες, βροχές και απότομη πτώση θερμοκρασίας - ΛΑΡΙΣΑ | 21.09.2026 | 11:09
Θρίλερ με τον θάνατο του 15χρονου στην Καρίτσα Λάρισας: «Βρήκαν το παιδί πεσμένο μπρούμυτα»
- ΛΑΡΙΣΑ | 20.09.2026 | 08:31
Χωρίς Λούνα παρκ αλλά με συμμετοχή ρεκόρ και Λευτέρη Πανταζή ανοίγει τις πύλες την Τρίτη το παζάρι Λάρισας (video) - ΒΟΛΟΣ | 20.09.2026 | 20:24
Θλίψη στον Βόλο: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή γνωστός επιχειρηματίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.09.2026 | 09:08
Κορυφώνεται την επόμενη εβδομάδα η συγκομιδή βαμβακιού στη Θεσσαλία με εξαιρετικές αποδόσεις και προβληματισμό για την τιμή - ΛΑΡΙΣΑ | 20.09.2026 | 18:44
Θλίψη στη Λάρισα: Αύριο το τελευταίο «αντίο» στον 14χρονο Κωνσταντίνο Χολέβα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.09.2026 | 00:01
Επιμένει ο Φιντάν: Η Τουρκία δεν θα ανεχθεί στρατιωτικοποίηση των νησιών - ΒΟΛΟΣ | 20.09.2026 | 09:23
Μαγνησία: Ποια είναι η άγνωστη οικογένεια που πουλά το «κρυφό» παλάτι της για 20 εκατ. ευρώ (φωτογραφίες) - ΛΑΡΙΣΑ | 20.09.2026 | 08:21
Ακόμη ένας 56χρονος νεκρός από παράσυρση στην «καρμανιόλα» της οδού Βόλου - ΛΑΡΙΣΑ | 21.09.2026 | 08:39
Τραγωδία στην Καρίτσα Κισάβου: Νεκρός 15χρονος που κατέρρευσε ξαφνικά – Περίμεναν το ασθενοφόρο 56 λεπτά

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed