ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Κορωνοϊός: Ραγδαίες επιπτώσεις παγκοσμίως -Χρηματιστήρια, τουρισμός καταρρέουν, σχολεία κλείνουν
ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ 50 ΧΩΡΕΣ

Ο κατάλογος των χωρών μακραίνει, η Μέκκα απαγορεύει την είσοδο προσκυνητών, σχολεία κλείνουν, Χρηματιστήρια καταρρέουν, ενώ μαίνεται η διάδοση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί το τελευταίο 24ωρο σε πολλές νέες χώρες (Εσθονία, Δανία, Νορβηγία, Β. Μακεδονία, Ρουμανία, Γεωργία, Πακιστάν), ανεβάζοντας σε 50 τον αριθμό των χωρών και των εδαφών που πλήττονται από την ασθένεια.
Μέχρι τις 19.00 την Πέμπτη ο νέος κορωνοϊός είχε προσβάλει 82.560 ανθρώπους και στοιχίσει τη ζωή σε 2.813 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές.
Κρούσματα κορωνοϊού σε 50 χώρες και εδάφη
Η Κίνα (χωρίς τα εδάφη του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο), όπου ξεκίνησε η επιδημία στα τέλη Δεκεμβρίου, μετρά 78.497 κρούσματα και 2.747 θανάτους. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 433 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην κινεζική ενδοχώρα. Σήμερα ανακοινώθηκαν πάντως 29 θάνατοι, ο μικρότερος αριθμός θυμάτων του κορωνοϊού σε μία ημέρα εδώ και περίπου έναν μήνα. Στον υπόλοιπο κόσμο έχουν εντοπιστεί 4.063 κρούσματα και 66 θάνατοι από τον κορωνοϊό.
Η Νότια Κορέα έχει τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, μετά την Κίνα. Έχουν αναφερθεί 1.766 ασθενείς και 13 θάνατοι. Στο Ιράν έχουν πεθάνει 26 άνθρωποι και έχουν εντοπιστεί 245 κρούσματα.
Στην Ευρώπη, η Ιταλία είναι χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, με 650 κρούσματα και 17 νεκρούς. Στη Γαλλία, οι νεκροί είναι δύο, σε σύνολο 38 κρουσμάτων από τον νέο κορωνοϊό.
Ματαιώνονται προσκυνήματα και στρατιωτικές ασκήσεις ελέω κορωνοϊού
Η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε προσωρινά την είσοδο μουσουλμάνων που θέλουν να παρματοποιήσουν το «μικρό προσκύνημα» στη Μέκκα, το Ούμρα, που μπορεί να γίνει όλον τον χρόνο (σε αντίθεση με το Χατζ που φέτος θα γίνει την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου), σε ένα μέτρο πρόληψης από τον συνωστισμό για τον κορωνοϊό.
Το Ιράν ανακοίνωσε επίσης περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία εντός της χώρας για τα πρόσωπα που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό ή θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.
Το Ισραήλ από την πλευρά του, απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός του σε δεκάδες αλλοδαπούς ταξιδιώτες που προέρχονταν από την Ιταλία, σε μια προσπάθεια να ελέγξει τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.
Τέλος, ΗΠΑ και Νότια Κορέα ανακοίνωσαν ότι αναβάλλονται οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που είχαν προγραμματίσει για αυτές τις ημέρες, προκειμένου να αποφευχθεί και εδώ ο συνωστισμός πολλών στρατιωτών σε ένα σημείο.
Κλειστά σχολεία εξαιτίας του κορωνοϊού
Την ίδια ώρα, στην Ιαπωνία, θα κλείσουν από την Δευτέρα και μέχρι τις εαρινές διακοπές όλα τα δημοτικά σχολεία, τα κολέγια και τα λύκεια της χώρας. Στη Βόρεια Κορέα, που δεν έχει ανακοινώσει κανένα κρούσμα κορωνοϊού στο έδαφός της, αναβλήθηκε επ’ αόριστον η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.
Οι ιρακινές αρχές έκλεισαν σχολεία, πανεπιστήμια, κινηματογράφους και καφενεία μέχρι τις 7 Μαρτίου, προκειμένου να ελέγξουν την διάδοση του κορωνοϊού στη χώρα. Στο Κουβέιτ, κλείνουν για δύο εβδομάδες οι στρατιωτικές σχολές, για τους ίδιους λόγους.
Πλήγμα στον αθλητισμό και την οικονομία ο κορωνοϊός
Ο αγώνας ράγκμπι μεταξύ Ιρλανδίας και Ιταλίας, που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου στο Δουβλίνο, αναβλήθηκε, προκειμένου να προληφθεί η διάδοση του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, οι τελικοί του Παγκόσμιου Κυπέλλου Σκι θα διεξαχθούν κανονικά στην Κορτίνα της Ιταλίας από τις 18 μέχρι τις 22 Μαρτίου, όμως χωρίς θεατές, για τους ίδιους λόγους.
Στον οικονομικό τομέα, τα Χρηματιστήρια ανά τον κόσμο κατρακυλούν και η τιμή του πετρελαίου πέφτει. Οι αεροπορικές εταιρείες πλήττονται ιδιαίτερα από την επιδημία του κορωνοϊού. Η Air France ανακοίνωσε λήψη μέτρων για την εξοικονόμηση πόρων, όπως το πάγωμα των προσλήψεων.
Κορωνοϊός: Πλήγμα 22 δισ. δολαρίων στον παγκόσμιο τουρισμό
Η επιδημία του νέου κορωνοϊού θα ροκανίσει παγκοσμίως τα εισοδήματα από τον τουρισμό κατά τουλάχιστον 22 δισ. δολάρια, τόνισε σήμερα η πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) σε συνέντευξή της στην ισπανική εφημερίδα El Mundo. Στην Ελλάδα, το πρώτο τεστ για τον τουρισμό αναμένεται να είναι το Πάσχα.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 01.01.2026 | 01:26
Η Ελλάδα υποδέχτηκε το 2026 με εκδηλώσεις από άκρη σε άκρη της χώρας -live από το Σύνταγμα - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 01:18
Λαμπερή υποδοχή για το 2026 από τον Δήμο Λαρισαίων με πυροτεχνηματα και συναυλία του Δώρου Δημοσθένους (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 21:54
Η έκπληξη του Δημ. Κουρέτα στους εργαζόμενους της Περιφέρειας (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 31.12.2025 | 21:39
Το 2026 να κατανοήσουμε ότι η δημοκρατία δεν είναι χόμπι αλλά... πρωταθλητισμός - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 21:14
Το μήνυμα του Δημήτρη Κουρέτα για το 2025 που μας αποχαιρετά: Η Θεσσαλία δεν λύγισε. Η Θεσσαλία ξαναχτίζεται - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 20:12
Τακούδης: Στην κατάψυξη με μείον 4 βαθμούς αύριο και μεθαύριο η Λάρισα- χωρίς χιόνια τα πεδινά (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 19:55
Κάλαντα και ευχές για την νέα χρονιά στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα - ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 19:49
Δήμος Λαρισαίων: Παιδικά χαμόγελα και ευχές για το νέο έτος στη γιορτή της ΔΕΥΑΛ
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 08:59
Πέντε Λαρισαίοι εφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 07:38
Παραμονή Πρωτοχρονιάς με πολικό ψύχος-εξπρές -Καρδίτσα ,Τρίκαλα με χιόνια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.12.2025 | 10:47
Με πληρωμές σε αγροτικό πετρέλαιο και υπόλοιπα Μέτρου 23 ανά 15ήμερο μπαίνει το 2026 - ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 09:55
Χιονόνερο με αραιές νιφάδες στη Λάρισα- πολικές θερμοκρασίες- χιονίζει στα ορεινά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 09:42
Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη Λάρισα και τη Θεσσαλία το 2025 (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.12.2025 | 07:50
Κυριακή η σύσκεψη μπλόκων στα Μάλγαρα, κάλεσμα στην κυβέρνηση να εξειδικεύσει άμεσα τα μέτρα στήριξης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 20:12
Τακούδης: Στην κατάψυξη με μείον 4 βαθμούς αύριο και μεθαύριο η Λάρισα- χωρίς χιόνια τα πεδινά (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 11:04
Δ. Λαρισαίων: Παραμονή πρωτοχρονιάς με συναυλία του Δώρου Δημοσθένους στην κεντρική πλατεία










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed