ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Αυστρία: Ανακαλύφθηκε ουσία που φέρεται να καταπολεμά τον κορωνοϊό
δοκιμάζεται ήδη σε ασθενείς στην Κίνα Πηγή: https:--www.skai.gr-news-ygeia-aystria-anakalyfthike-ousia-pou-feretai-na-katapo

Ουσία που ανακαλύφθηκε από την εταιρεία βιοτεχνολογίας "Apeiron", η οποία έχει την έδρα της στη Βιέννη, φέρεται να καταπολεμά τον κορωνοϊό και δοκιμάζεται ήδη σε ασθενείς στην Κίνα που έχουν προσβληθεί από βαριές λοιμώξεις όπως του SARS-CoV-2.
Όπως ανακοινώθηκε απόψε από την εταιρεία, στο πλαίσιο της έρευνας -- που διενεργείται από ερευνητική ομάδα ειδικών από την Κίνα, την Αυστρία, τον Καναδά και στην οποία συμμετέχει ο γενετιστής και ιδρυτής της "Apeiron" Γιόζεφ Πένινγκερ -- χορηγείται σε 29 ασθενείς για επτά ημέρες η πειραματική ουσία APN01.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ανάλογα με τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από την τρέχουσα έρευνα, θα μπορούσε στη συνέχεια να δοκιμαστεί σε μεγαλύτερες έρευνες η ουσία ΑΡΝΟ1 που έχει ως βάση της το ένζυμο rhACE2.
Με την έρευνα του ενζύμου ασχολείται ο Γιόζεφ Πένινγκερ, ο οποίος είχε διατελέσει επικεφαλής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιοτεχνολογίας της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών και εδώ και καιρό εργάζεται στο University of British Columbia του Καναδά.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το γενετικό υλικό του νέου κοροναϊού ταυτίζεται σε ποσοστό 80% με εκείνο του παθογόνου SARS που είχε εμφανιστεί το 2003, και όπως παρατηρεί ο -Αρτουρ Σλάτσκι του St. Michael-s Hospital του Τορόντο, ο κορωνοϊός‚ SARS-Cov-2, χρησιμοποιεί τον παθογόνο για να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα, και οι επιστήμονες ευελπιστούν πως με την χορήγηση της νέας ουσίας μπορεί να αποτραπεί η βλάβη του πνεύμονα και η ανεπάρκεια των οργάνων.
Το ότι η προσέγγιση αυτή μπορεί καταρχήν να λειτουργήσει, απέδειξαν νέες έρευνες στα εργαστήρια του Γιόζεφ Πένινγκερ σε συνεργασία με τον Τσενγιού Γιανγκ του Union Medical College του Πεκίνου.
Ο Αυστριακός ερευνητής εκφράζει τη χαρά του που, όπως σημειώνει, στη βάση των ερευνών τους εξετάζεται τώρα η δυναμική του APN01 σε κλινικές έρευνες για την θεραπεία ασθενών, οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον νεοεμφανισθέντα κορωνοϊό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 23:51
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ενόψει αντιπυρικής περιόδου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 23:50
Αγοραστός: Επικοινωνιακή υπεξαίρεση έργων - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 23:47
Tέμπη: Εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του πραγματογνώμονα Δημήτρη Καρώνη - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 23:44
Στο Νοσοκομείο Βόλου 17χρονος μοτοποδηλάτης μετά από «μετωπική» με αυτοκίνητο - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 23:36
Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έφυγε από τη ζωή 4-5 φορές κατά τη διάρκεια του χειρουργείου» – Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 22:29
Στο Νοσοκομείο ένα άτομο από τη φωτιά στο Νεοχώρι Πηλίου– Κάηκαν 10 στρέμματα δάσους - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 18:25
Φωτιά σε δάσος στο Νεοχώρι Πηλίου – Συναγερμός στην Πυροσβεστική - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 16:28
Ένα δισ. ευρώ η ζημιά στο Δημόσιο από το κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Δεσμεύτηκαν ξενοδοχείο, βίλες αλλά και τάνκερ
- ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 11:40
«Εφυγε» από τη ζωή η 45χρονη που ζούσε σε σκηνή στον Αναυρο χωρίς νερό και φαγητό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 12:18
Τακούδης: Βροχές Τετάρτη και Πέμπτη στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας- βουτιά 10 βαθμούς ο υδράργυρος (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 13:36
Aσκηση της Πυροσβεστικής σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 20.04.2026 | 11:51
Μεγασεισμός 7,5 Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία – Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 10:09
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 10:59
Συγκρούστηκαν ΙΧ με πατίνι στη Λάρισα- τραυματίστηκε ο οδηγός του δίκυκλου - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 10:35
Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Kλειστό λιμάνι, μπλόκα, άδεια ράφια στα super market και ο ιός να ταξιδεύει σε όλο το νησί - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 14:30
Εκταφές σορών στα Τέμπη: Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ο Παύλος Ασλανίδης









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed