Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Δαλέζιος : Έχουμε ξηρασία φέτος κατά 40% στη Θεσσαλία ...

Στη 2η επιστημονική ημερίδα για την ευάλωτη γεωργία του παν. Θεσσαλίας

Δαλέζιος : Έχουμε ξηρασία φέτος κατά 40% στη Θεσσαλία ...
22.02.2020 | 12:51
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΝΑΣΣΑ
Κεμπάμπ και Κότα
Animus Benefits
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Η ξηρασία κατά 40% σε σχέση με προηγούμενες χρονιές από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, στη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στο ανατολικό της τμήμα είναι δεδομένη και για το λόγο αυτό η σημερινή 2η επιστημονική ημερίδα για την «Ευάλωτη γεωργία στην κλιματική αλλαγή» έρχεται να δώσει απαντήσεις σε αυτό το φλέγον ζήτημα»
Τα παραπάνω τόνισε ο ομότιμος καθηγητής Αγρομετεωρολογίας Δρας Νίκος Δαλέζιος, αναφερόμενος στη σημερινή ημερίδα που έγινε στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής στη Λάρισα.
Η ημερίδα αυτή έρχεται να δώσει απαντήσεις έπειτα από επιστημονική έρευνα ετών από τη Γεωπονική σχολή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πως μέσω της γεωργίας ακριβείας κι της κλιματικής ζωνοποίησης, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις καλλιέργειες στο θεσσαλικό κάμπο και να διατηρήσουμε την αειφορία, ανέφερε ο κ. Δαλέζιος.

Δαλέζιος : Έχουμε ξηρασία κατά 40% στη Θεσσαλία φέτος...


Σε ότι αφορά τα βροχομετρικά στοιχεία, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν αυτή η ξηρασία που παρατηρείται ιδιαίτερα στον άξονα πέριξ της οδού Λάρισας- Βόλου, οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, η στην κλιματική περιοδικότητα, μιας και μεγάλη ξηρασία είχαμε πάλι το 2007-2008 στη Θεσσαλία, κατέληξε ο καθηγητής, επισημαίνοντας πάντως ότι η ίδια ξηρασία δεν παρατηρήθηκε στο διάστημα αυτό αναφοράς στη Δυτική Θεσσαλία και ιδιαίτερα στη Καρδίτσα.
Στην επιστημονική ημερίδα έδωσαν το παρόν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Θανάσης Νασιακόπουλος, αρκετοί καθηγητές και γεωπόνοι, αλλά δυστυχώς ελάχιστοι αγρότες.

Δαλέζιος : Έχουμε ξηρασία κατά 40% στη Θεσσαλία φέτος...


Κόντρα Αγοραστού- Κόκκαλη για τον Αχελώο
Αξίζει να τονιστεί ότι στο πλαίσιο των χαιρετισμών τους στην ημερίδα διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης. Ο τελευταίος επισήμανε πως συμφωνεί με την ποψη που εξέφρασε χθες ο κ. Βορίδης, ότι το έργο θα πρέπει να προχωρήσει εφόσον πληρεί τη νομιμότητα όπως αποφάνθηκε το ΣτΕ, με τον περιφερειάρχη να απαντά ότι για να κρίνει το έργο το Συμβούλιο της Επικρατείας θα πρέπει να προχωρήσει και να μην υπάρχουν εμμονές που το φρενάρουν γιατί η θεσσαλική πεδιάδα ερημοποιείται

Δαλέζιος : Έχουμε ξηρασία κατά 40% στη Θεσσαλία φέτος...Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^