ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Επιτροπή Πολιτών Βόλου: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στην αυλή της Π,Ε Μαγνησίας
Κατά της κατασκευής εργοστασίων SRF στο Βόλο

Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τα κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 10:30 το πρωί τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη και απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους πολίτες.
Η Επιτροπή Αγώνα θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ζητώντας να σταματήσει άμεσα η καύση αποβλήτων και πετ κωκ από κάθε βιομηχανία μέσα ή κοντά στον Βόλο, επειδή τα υλικά αυτά όταν καίγονται ρυπαίνουν τον ατμοσφαιρικό αέρα.Η Επιτροπή ζητά να ακυρωθεί ο σχεδιασμός για την παραγωγή RDF και SRF από τα αστικά απόβλητα της κεντρικής Ελλάδας σε μονάδα που θα δημιουργήσει στον Βόλο ο Δήμος.
Από την πλευρά της το μέλος της Επιτροπής Ιφιγένεια Ηλιοπούλου τόνισε ότι τα μηνύματα που λαμβάνει η Επιτροπή είναι ενθαρρυντικά, ενώ η Φαίη Τζανετουλάκου ανέφερε ότι μετά το σκάνδαλο στη Φυλή με τα ραδιενεργά απόβλητα, θορυβήθηκαν έντονα. Το μέλος της Επιτροπής Γιώργος Λέτσιος επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό.
Για τη δημιουργία καλλιτεχνικής ομάδας που μετατρέπει τα σκουπίδια σε έργα τέχνης μίλησε το μέλος της Επιτροπής Έρρικα Φλωρούς και πρόσθεσε πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τις δημιουργίες.
Αναφορικά με τη διάσπαση της Επιτροπής και τη δημιουργία νέας ομάδας ο κ. Λημνιός σημείωσε ότι όλεςοι πράξεις ενάντια στην καύση σκουπιδιών είναι δεκτές.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ
Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου που αγωνίζεται για να σταματήσει να καίγονται απόβλητα και πετ κωκ μέσα ή κοντά στην πόλη, καλεί τους συμπολίτες και τους μαζικούς φορείς σε συγκέντρωση ειρηνικής διαμαρτυρίας το Σάββατο 15-2-20 στις 10.30 π.μ. στον προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλίας (Ιωλκού και Αναλήψεως).
Σκοπός της θα είναι να επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο,
Υφυπουργό Υποδομών κ. Κεφαλογιαννη, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με το ψήφισμα αυτό απαιτούμε εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας:
1) Να σταματήσει άμεσα η καύση αποβλήτων και πετ κωκ από κάθε βιομηχανία μέσα ή κοντά στην πολη, επειδή τα υλικά αυτά όταν καίγονται ρυπαίνουν σοβαρά τον ατμοσφαιρικό αέρα και προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες και πρόωρους θανάτους στους ανθρώπους.
2) Να ακυρωθεί ο σχεδιασμός παραγωγής RDF και SRF από τα αστικά απόβλητα της κεντρικής Ελλάδας σε μονάδα που θα δημιουργήσει στον Βόλο ο Δήμος με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
3) Να δηλώσουμε αντίθετοι σε κάθε μονάδα αποτέφρωσης αποβλήτων, που ενδέχεται να χωροθετηθεί στον ίδιο χωρο, στον Βόλο, μαζί με το εργοστάσιο επεξεργασίας αστικών αποβλήτων και παρασκευής RDF/SRF εντός του ΧΥΤΑ Μαγνησίας.
4) Να εγκατασταθεί δίκτυο μετρητών αέριας ρύπανσης που θα πληροφορεί on line και real time τους πολίτες για την ποιότητα του αέρα σε όλη την πόλη του Βόλου.
5) Nα γίνει επιτέλους πράξη η υπόσχεση μετρήσεων βαρέων μετάλλων στο έδαφος και διοξινών στο έδαφος και το φυτικό και ζωϊκό υλικό γύρω από επίμαχες βιομηχανίες στα ανατολικά αλλά και στα δυτικά της πόλης. Να επισημανθεί ότι οι μόνες μετρήσεις που έχουν γίνει είναι στο πρόσφατο παρελθόν μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, οι οποίες έδειξαν ανησυχητικές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων γύρω από τον λόφο της Γορίτσας.
4) Να δημιουργηθεί τοπική Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου με συμμετοχή των πολιτών, η οποία θα ελέγχει την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου τσιμέντου, που λειτουργεί μέσα στην πόλη. Αυτό άλλωστε αποτελεί δεσμευτική υπόσχεση του πρωθυπουργού προς την Επιτροπή Πολιτών Βόλου.
Ο αγώνας των πολιτών του Βόλου και των φορέων του δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχιστεί μέχρι να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά τους για την διασφάλιση της ποιότητας της Δημόσιας Υγείας και του Περιβάλλοντος.
Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου Ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών

- ΕΛΛΑΔΑ | 19.09.2025 | 23:53
Από οβίδα του Β- Παγκοσμίου Πολέμου η έκρηξη στην Κοζάνη - Σοβαρά ο ένας τραυματίας - ΛΑΡΙΣΑ | 19.09.2025 | 22:39
Η φλόγα της αγάπης άναψε απόψε στη Λάρισα- Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 19.09.2025 | 22:24
Φωτιά στο Μενίδι: Επεκτάθηκε σε εργοστάσιο παπουτσιών - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.09.2025 | 22:10
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Παραπλανήσατε τις αρχές με ψεύτικες καλλιέργειες» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.09.2025 | 22:01
Στο επίκεντρο αγροτική ανάπτυξη, ευλογιά και αποκατάσταση πλημμυρών - ΛΑΡΙΣΑ | 19.09.2025 | 21:49
Φάμελλος: «Έχουμε ευθύνη να φέρνουμε λύσεις, όχι μόνο να αναδεικνύουμε τα ελλείμματα» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.09.2025 | 21:37
Αγοραστός: «Σάλιο με το κιλό μα πράξεις ούτε δράμι» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.09.2025 | 21:35
Πιλοτικό πρόγραμμα για την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία από την περιφέρεια Θεσσαλίας
- ΛΑΡΙΣΑ | 19.09.2025 | 14:28
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ηλικιωμένος σε σύγκρουση δύο αγροτικών ΙΧ στο δρόμο Λάρισας- Αγιάς (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.09.2025 | 12:43
Έκτακτη επίσκεψη Κουρέτα, Κέλλα σε Σταθμό Απολύμανσης στο Μακρυχώρι- ένταση με κτηνοτρόφους που ζητούν εμβόλιο (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.09.2025 | 11:51
Κρίσιμη σύσκεψη για την ευλογιά στην περιφέρεια με Κέλλα, Κουρέτα για τη λειτουργία των 17 Απολυμαντικών Σταθμών (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.09.2025 | 09:07
Λάρισα: «Δεν θέλω να ζήσει άλλη γυναίκα την κόλαση που έχω περάσει» λέει θύμα γιατρού της Π.Α. που τέθηκε σε διαθεσιμότητα - ΛΑΡΙΣΑ | 19.09.2025 | 09:10
Ελασσόνα: Συλλήψεις για την παραβίαση μέτρων κατά της ευλογιάς - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.09.2025 | 16:28
Έκτακτα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - 153 κτηνίατροι στις περιοχές με κρούσματα, απολυμάνσεις σε όλη τη Θεσσαλία - ΕΛΛΑΔΑ | 19.09.2025 | 09:49
Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Κίνδυνος για αυξήσεις τιμών σε κρέας, τυριά και γιαούρτι – Ποια μέτρα «ρίχνονται» στη μάχη κατά της - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.09.2025 | 19:13
Reuters: Μπλόκο της Ουγγαρίας σε εξαγορά εταιρείας από την «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» των αδελφών Σαράντη