ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Νέο μπλόκο στις ανεμογεννήτριες στην Τήνο
Εμποδίστηκαν οι εργασίες της εταιρείας

Το πλήθος των Τηνιακών που στάθηκαν μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις και τις μπετονιέρες εμπόδισε χθες την επανέναρξη των εργασιών για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού τής -πλέον γερμανικών συμφερόντων- εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ» στην περιοχή Πράσα που βρίσκεται ανάμεσα στην Καρδιανή και τα Υστέρνια, δύο από τα ομορφότερα χωριά της Τήνου.
Οι εργασίες για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Πράσα είχαν ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2019, γεγονός που είχε προκαλέσει τη σύσσωμη αντίδραση των Τηνιακών, με τους φορείς, τους συλλόγους και τους επαγγελματίες του νησιού να διατρανώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στην έλευση των αιολικών στο νησί.
Το κλίμα ήταν φορτισμένο το τελευταίο διάστημα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για την έλευση αστυνομικών δυνάμεων στο νησί, προκειμένου να συνδράμουν στην επανεκκίνηση των εργασιών. Κάτι που επαληθεύτηκε προχθές με την έλευση περισσότερων από 40 αστυνομικών, 4 αστυνομικών οχημάτων και ενός γερανού οδικής βοήθειας.
Οι εξελίξεις προκάλεσαν την αντίδραση του δημάρχου Τήνου, Γιάννη Σιώτου: «Η τοπική μας κοινωνία, που διακρίνεται από σεβασμό προς τον νόμο και τα επίσημα όργανά του, είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει πάντα στο πλαίσιο του νόμου το δικαίωμά της για μια καλύτερη ζωή. (…) Ενωμένοι και αποφασισμένοι λέμε για άλλη μια φορά: Οχι στις ανεμογεννήτριες», ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
«Δυστυχώς οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν και το νησί μας ζει πρωτοφανείς στιγμές. ΜΑΤ παρατάσσονται εναντίον δημοτικών συμβούλων και πολιτών. Απαγόρευση κυκλοφορίας που με όλο τον σεβασμό παραπέμπει σε άλλες εποχές... Τελικά είναι τόσο μεγάλα τα συμφέροντα; (…) Ως πολίτης και ως δήμαρχος θα ήθελα να απευθυνθώ προς την Αστυνομική Διεύθυνση: όταν ζητάμε κατά την τουριστική περίοδο περισσότερη αστυνόμευση, υπάρχει έλλειψη προσωπικού... όταν όμως πρέπει να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα, όλα καλά», ανέφερε ο ίδιος σε νέα ανάρτησή του χθες.
Οι εργασίες στα Πράσα μπορεί να διακόπηκαν χθες με την αποχώρηση των μηχανημάτων και την αποτροπή της ρίψης μπετόν για την εγκατάσταση τριών ανεμογεννητριών, ωστόσο οι Τηνιακοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, αφού η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων έως και τις 14 Φεβρουαρίου στον χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στο σημείο και ξεκινά από τη θέση «Μύλοι» της κοινότητας Υστερνίων «λόγω εργασιών εγκατάστασης αιολικού πάρκου».
Εξάλλου, καθώς το νησί τους βρίσκεται στο «στόχαστρο» των αιολικών από το 2011, γνωρίζουν ότι αν προχωρήσουν οι εργασίες για τον συγκεκριμένο αιολικό σταθμό, τότε ανοίγει η πόρτα για την εγκατάσταση ακόμη δύο αιολικών πάρκων αποτελούμενων από 20 ανεμογεννήτριες, ύψους 99,5 μέτρων. Το ένα εξ αυτών στη θέση «Κοράκου - Φωλιά - Πατέλλες» της Δημοτικής Ενότητας Πανόρμου με 9 ανεμογεννήτριες και το δεύτερο στη θέση «Γκαγκάρη - Ανώγεια» της Δημοτικής Ενότητας Εξωμβούργου με 11 ανεμογεννήτριες.
Πηγή; efsyn-Τάσος Σαραντής
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:33
Λάρισα: Άντρας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και έβριζε περαστικούς στο κέντρο της πόλης - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:09
Στουρνάρας στο δείπνο του ΣΘΕΒ: Η ελληνική οικονομία βαδίζει στο σωστό δρόμο σε ένα χαοτικό διεθνές περιβάλλον - ΛΑΡΙΣΑ | 22.01.2026 | 19:29
Δήμος Λαρισαίων: Δωρεά στο Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής του ΠΓΝΛ από τη ΔΕΥΑΛ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 22.01.2026 | 19:27
Στο αλπικό Περτούλι - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.01.2026 | 19:23
Δύο καθηγητές Κτηνιατρικής με διαφορετική άποψη για το εμβόλιο ευλογιάς (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.01.2026 | 18:48
Στα μεγάλα έργα που ολοκληρώνονται το 2026 το βόρειο τμήμα του Ε-65 – Το πλάνο για τη σιδηροδρομική γραμμή Δομοκός-Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 22.01.2026 | 18:30
Ενισχυμένο κατά 6,5% το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Θεσσαλίας 2026-2030, ύψους 256 εκατ. ευρώ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 22.01.2026 | 18:09
Όσκαρ 2026: Tέσσερις υποψηφιότητες για την Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου, δείτε αναλυτικά ανά κατηγορία
- ΛΑΡΙΣΑ | 22.01.2026 | 11:40
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 22.01.2026 | 12:35
Θλίψη στα παράλια της Λάρισας – Ιδιοκτήτης ταβέρνας έφυγε από την ζωή στα 56 του - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 22.01.2026 | 14:28
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για τα μέτρα αντιμετώπισης της ευλογιάς -Τι ισχύει, σε 10 ερωτήσεις και απαντήσεις - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.01.2026 | 10:53
30 μήνες μετά τον Daniel, τα έργα που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση για τη Θεσσαλία, δεν έχουν προχωρήσει - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.01.2026 | 11:31 | video
Ξεπέρασε το ένα μέτρο το χιόνι στα χωριά της Λίμνης Πλαστήρα-ανοιχτοί οι δρόμοι (ΦΩΤΟ+video) - ΔΙΕΘΝΗ | 22.01.2026 | 09:56
Μητέρα δέκα παιδιών κρατούσε γυναίκα φυλακισμένη στο σπίτι της για 25 χρόνια – Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.01.2026 | 19:23
Δύο καθηγητές Κτηνιατρικής με διαφορετική άποψη για το εμβόλιο ευλογιάς (video) - ΒΟΛΟΣ | 22.01.2026 | 09:48
Μαγνησία: Πτώση βράχου στην Τσαγκαράδα – Κατολισθήσεις στην Άφησσο



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
