ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Προχωρά η συντήρηση του οδικού τμήματος Νεράιδα – Τριφύλλα από την Περιφέρεια
Κ. Αγοραστός: «Βελτιώνουμε την οδική σύνδεση Καρδίτσας – Καρπενησίου»

Κ. Αγοραστός: «Βελτιώνουμε την οδική σύνδεση Καρδίτσας – Καρπενησίου»
Στο δρόμο της υλοποίησης εισέρχεται το έργο της βελτίωσης του οδικού τμήματος Νεράιδα – Τριφύλλα, μήκους 1500μ, στην Π.Ε. Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, δίνοντας την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης.
«Ένα νέο έργο με το οποίο ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του δρόμου που ενώνει την Καρδίτσα με το Καρπενήσι εισέρχεται το επόμενο διάστημα στη φάση της υλοποίησης. Το συγκεκριμένο έργο αφορά το τελευταίο τμήμα του δρόμου που βρίσκεται στα όρια της Θεσσαλίας. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας βελτιώνουμε την προσβασιμότητα και ενισχύουμε την επισκεψιμότητα της περιοχής, που συνδυάζει ορεινούς όγκους ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ζωντανούς παραδοσιακούς οικισμούς. Ως Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε ως πρωταρχικό στόχο την ασφαλή μετακίνηση και επικοινωνία των ανθρώπων που ζουν στις ορεινές περιοχές» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Στοιχεία έργου
Α. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ
Θα γίνουν οι απαιτούμενες εκσκαφές ώστε να αποκατασταθούν τα πρανή των ορυγμάτων και να μπορέσει να γίνει μετατόπιση του άξονα της οδού προς τα ορύγματα προκειμένου να υπάρξει πιο σταθερό υπόβαθρο. Επίσης θα γίνει κατασκευή επιχωμάτων μεταβλητού πάχους με επίλεκτα υλικά κατηγορίας Ε4, στα τμήματα μετατόπισης της οδού, ώστε να αποκτηθούν οι απαραίτητες κατά μήκος κλίσεις και επικλήσεις. Τέλος θα γίνει άρση των καταπτώσεων σε όλο το μήκος της οδού.
Β. ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ
Θα γίνει καθαίρεση τμημάτων της επενδεδυμένης τάφρου και ανακατασκευή αυτής με σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25, θα κατασκευαστούν σωληνωτοί οχετοί Φ80εκ., τοίχοι αντιστήριξης καθώς και πτερυγότοιχοι σε υπάρχοντα τεχνικά, σε θέσεις που προβλέπονται από τη μελέτη και θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.
Γ. ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑ – ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ – ΣΗΜΑΝΣΗ
Θα κατασκευαστούν δύο νέες στρώσεις οδοστρωσίας συμπυκνωμένου πάχους 10εκ.
Τέλος θα κατασκευαστεί μια ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 5εκ. και πλάτους 6,0μ.
Στην τελική φάση του έργου θα γίνει διαγράμμιση του οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή και σήμανση της οδού.
Δ. ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Κατά μήκος του οδικού άξονα Καρδίτσα – Καλλίθηρο – Ραχούλα – Νεράιδα και σε σημεία που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία θα γίνει:
Καθαρισμός και μόρφωση τάφρων. Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης από σκυρόδεμα και από ζαρζανέτια, οι διαστάσεις των οποίων θα υποδειχθούν επιτόπου. Κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων. Κατασκευή σωληνωτών οχετών με τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων. Ασφαλτικές εργασίες για την βελτίωση της βατότητας του οδικού δικτύου.
- ΛΑΡΙΣΑ | 14.04.2026 | 14:31
Ιδιώτες έστησαν απάτη κοινοτικών επιδοτήσεων με στρέμματα που νοίκιαζαν στη Λάρισα απο την 110 Π.Μ. - ΒΟΛΟΣ | 14.04.2026 | 14:26
Εγκαινιάζεται η νέα γέφυρα στο Αλυγαρόρεμα – Οριοθέτηση και επενδύσεις στις όχθες του χειμάρρου - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.04.2026 | 14:11
Τάσεις ανάκαμψης για την τιμή του βαμβακιού από την ξηρασία σοκ που πλήττει τις ΗΠΑ - ΒΟΛΟΣ | 14.04.2026 | 13:30
Αυτοψία Μπέου στο έργο αποκατάστασης της οδικής σύνδεσης Βόλου – Μακρινίτσας - ΕΛΛΑΔΑ | 14.04.2026 | 13:25
Καισαρικές: «Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα στην ΕΕ – 62,2% των γεννήσεων στο χειρουργείο το 2023 - ΔΙΕΘΝΗ | 14.04.2026 | 13:21
Νέος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ – Ιράν στο Πακιστάν- Τρία δεξαμενόπλοια πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ - ΕΛΛΑΔΑ | 14.04.2026 | 13:11
Κεφαλονιά: Οι αρχές δεν βλέπουν έγκλημα πίσω από τον θάνατο της 19χρονης - ΒΟΛΟΣ | 14.04.2026 | 13:00
Κατάπλους Κρουαζιεροπλοίου «SILVER MUSE» στο λιμάνι του Βόλου με 550 επιβάτες
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 10:46
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 11:15
Νέο Μέτρο 23 με 147 εκατ. ενεργοποιεί το ΥΠΑΑΤ για επιδότηση ζημιών σε καλλιέργειες τη διετία 2025-2026 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.04.2026 | 09:53
Τρίκαλα: Απέδρασαν δύο κρατούμενοι από το νοσοκομείο Τρικάλων που είχαν μεταφερθεί - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.04.2026 | 10:15
ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράνομες επιδοτήσεις 1,7 εκατ. σε δύο Θεσσαλούς αγρότες - Δεσμεύτηκαν 8 ακίνητα και 2 πολυτελή ΙΧ για« ξέπλυμα» - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 09:57
Οδηγός έπεσε με το ΙΧ σε πλαγιά 70 μέτρων και βγήκε αγρατζούνιστος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 10:35
Ολοταχώς για νέα πληρωμή επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου αγροτών - ΒΟΛΟΣ | 13.04.2026 | 11:07
Θρήνος στον Βόλο για τον 23χρονο Μάριο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο - «Θα είσαι πάντα μαζί μας» - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 15:45
Η οικογένεια της Νίκης Βόλου αποχαιρετά τον 23χρονο Μάριο













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed