Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Ικανοποίηση δημάρχου Αγρινίου από τις δηλώσεις Βορίδη για τον Αχελώο

Το ΣτΕ και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα κρίνουν το έργο του Αχελώου είπε ο υπουργός

Ικανοποίηση δημάρχου Αγρινίου από τις δηλώσεις Βορίδη για τον Αχελώο
09.02.2020 | 18:28
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΝΑΣΣΑ
Κεμπάμπ και Κότα
Animus Benefits
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου αμέσως μετά τη σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη:«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Υπουργό Μ. Βορίδη όλα τα ζητήματα αρμοδιότητάς του. Τα χρόνια προβλήματα του αρδευτικού συστήματος, θέματα που αφορούν τους ελαιοπαραγωγούς αλλά και τις εξελίξεις που αφορούν στη συζήτηση για την εκτροπή του Αχελώου ποταμού. Η προσέγγιση του κ. Βορίδη είχε θετική διάσταση και αναφέρθηκε στις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την εκτροπή. Τον ενημερώσαμε για την μεγάλη προσπάθεια των Δημάρχων και των φορέων του νομού με την στήριξη του Περιφερειάρχη για την αποτροπή κάθε παράλογης μεθόδευσης».

Αγροτικά και εκτροπή στη σύσκεψη

Πριν την κομματική εκδήλωση προηγήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Επιμελητηρίου παρουσία και του περιφερειάρχη και δημάρχων καθώς του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Στρατάκου.

Τέθηκαν πολλά ζητήματα, τα θέματα των ΤΟΕΒ ενώ εκφράστηκε και η διαφωνία της Αιτωλοακαρνανίας στην επαναφορά από την Κυβέρνηση του θέματος της εκτροπής του Αχελώου

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως δεν έχει πρόθεση η Κυβέρνηση για δικαστική εμπλοκή στο θέμα της εκτροπής. “Υπάρχει μία γενική κατεύθυνση πως ούτως ή άλλως αυτό πρέπει να γίνει στην χώρα, χωρίς να μιλάμε για τον Αχελώο. Να σταματήσουμε να έχουμε υπερεκμετάλλευση των υδάτων του υδροφόρου ορίζοντα, δηλαδή θα πρέπει να σταματήσουμε να τραβάμε νερό από το υπέδαφος και πρέπει να πάμε σε αξιοποίηση των επιφανειακών μας υδάτων . Είναι περιβαλλοντολογικό μέτρο και θα είναι μέσα στην καινούργια ΚΑΠ», ανέφερε.

Για τις αρδευτικές υποδομές τόνισε πως υπάρχουν ήδη ενταγμένα έργα σε εξέλιξη στην Αιτωλοακαρνανία και ανέφερε πως στο νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης , το οποίο είναι σε διαπραγμάτευση, θα περιλαμβάνει σημαντικά έργα αρδευτικών υποδομών.

Η δήλωση Βορίδη στις 19 Δεκεμβρίου υπερ του Αχελώου:

«Να προσεγγίσουμε το έργο του Αχελώου με την περιβαλλοντική του διάσταση, καθώς έχουμε προβλήματα ερημοποίησης στον κάμπο της Θεσσαλίας», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, από το βήμα του 8ου Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας που διοργάνωσε το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Η αναφορά αυτή του υπουργού αντιμετωπίστηκε με ικανοποίηση στη Θεσσαλία. Χαρακτηριστικά, ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι «με χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζει τις θέσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη σχετικά με τον Αχελώο και τον κίνδυνο ερημοποίησης, που αντιμετωπίζει η περιοχή μας».

 Ικανοποίηση δημάρχου Αγρινίου από τις δηλώσεις Βορίδη για τον Αχελώο


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^