ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Εφημερεύει όλο τον Φεβρουάριο η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας
ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ

Κανονικά θα εφημερεύει ολόκληρο τον μήνα Φεβρουάριο η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας η οποία εξαιτίας της έλλειψης γιατρών δεν μπορεί να καλύψει όλες τις εφημερίες του μήνα. Με δεδομένο όμως ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν αυξημένες ανάγκες εξαιτίας των ιώσεων και της εποχιακής γρίπης η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας ενήργησε ώστε να βρεθεί λύση έστω και προσωρινή. Έτσι κατόπιν σχετικής απόφασης ένας παιδίατρος θα μετακινηθεί από το Κέντρο Υγείας Γόνων στο Γενικό Νοσοκομείο της Καρδίτσας προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες του Φεβρουαρίου και η παιδιατρική κλινική να βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών και δη των μικρών ασθενών, όλο το 24ωρο.
Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες του “Ν.Α.” ήδη γίνονται ενέργειες και για την κάλυψη του Μαρτίου ώστε η κλινική να συνεχίσει την 24ωρη λειτουργία της. Προφανώς πρόκειται για προσωρινές λύσεις οι οποίες ωστόσο αμβλύνουν το πρόβλημα σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για γονείς και παιδιά.
Οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση, οι σχολικές αίθουσες είναι μισοάδειες, ορισμένα σχολεία έκλεισαν για λίγες ημέρες. Υπό αυτές τις συνθήκες το νοσοκομείο πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί και να παρέχει φροντίδα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας σε ένα παιδί.
Βέβαια όπως έχει γράψει πολλές φορές ο “ΝΑ” αυτά τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν μόνο με την πρόσληψη μόνιμων γιατρών. Εκείνο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να ενεργοποιηθεί η προκήρυξη που είχε βγει στον “αέρα” στις 23 Μαΐου του 2019 αλλά εξαιτίας των εκλογών “πάγωσε”. Σε αυτή την προκήρυξη περιλαμβάνονταν και δυο θέσεις μόνιμων παιδιάτρων για την Καρδίτσα.
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 31.10.2025 | 09:35
 Ενημέρωση του Δήμου Παλαμά στο ΥπΑΑΤ για τις μειωμένες παραγωγές σε καταληκτικά σημεία του αρδευτικού δικτύου
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 09:13
 Έφυγαν από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.10.2025 | 09:07
 Αναστάτωση στη Λάρισα: Την κυνήγησε με τσεκούρι για χρήματα που χρωστούσε ο συζυγός της
- ΒΟΛΟΣ | 31.10.2025 | 08:58
 Τραγωδία τα ξημερώματα στον Βόλο: Νεκρός 44χρονος στο σπίτι του
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.10.2025 | 21:30
 Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου: Οργισμένο «όχι» στο λουκέτο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Αγναντερό
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 21:25
 Σ. Δασκαλόπουλος: «Απαίτηση του Δήμου Παλαμά η άμεση επαναλειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας» (ΒΙΝΤΕΟ)
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 21:17
 Δημ. Μπιλάλης καθηγητής Γεωπονικού Παν. Αθηνών: Το βαμβάκι έχει μέλλον παρά την κρίση τιμών την τελευταία διετία
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 20:58
 Η επόμενη μέρα της θέρμανσης έκανε στάση στη Λάρισα-Παρουσίαση της νέας γενιάς αντλιών θερμότητας Daikin Altherma 4 H (ΦΩΤΟ)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.10.2025 | 10:58
 Σφοδρή επίθεση Κώστα Τσιάρα σε Δημήτρη Κουρέτα – «Χρειάζεται σοβαρότητα, όχι λαϊκισμός στην αντιμετώπιση της ευλογιάς»
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.10.2025 | 13:42
 Ζωοτροφές μόνο για παραγωγικά ζώα – «Η επιδότηση είναι μισή και όχι για όλη την εκτροφή» διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 11:22
 Στη Λάρισα ξανά για τη δίκη με τα χαμένα βίντεο της τραγωδίας των Τεμπών Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλος (ΦΩΤΟ)
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.10.2025 | 10:42
 Θλίψη στην Καρδίτσα: «Έφυγε» από τη ζωή ο πολιτικός μηχανικός Ηλίας Παπαβασιλείου
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 20:08
 Σε απόγνωση οι Λαρισαίοι αγρότες ετοιμάζουν μπλόκα στα τέλη Νοέμβρη (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 08:57
 Στρατιωτικός ο 31χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στη Λάρισα
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 09:12
 Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.10.2025 | 10:49
 Δήμος Τεμπών: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛTΑ στο Συκούριο






































 Facebook
 Facebook Twitter
 Twitter Youtube
 Youtube RSS Feed
 RSS Feed