ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Λιακούλη: “Το Κίνημα Αλλαγής πέτυχε να εκπροσωπούνται οι απόδημοι στο επικρατείας”
Τι είπε στη Βουλή η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ

“Το Κίνημα Αλλαγής πέτυχε να εκπροσωπούνται οι απόδημοι στο επικρατείας”
Μετά την επιτυχία του Κινήματος Αλλαγής να γίνει δεκτή η πρότασή του και να συμπεριληφθεί η πρόβλεψη της εκπροσώπησης των αποδήμων, με τουλάχιστον τρεις εκπροσώπους τους στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και ενός από αυτούς στις τρεις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου, η ειδική αγορήτρια , βουλευτής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή, από το βήμα της Ολομέλειας να συμπληρωθεί το νομοσχέδιο με επιπλέον πρόβλεψη για την επιστολική ψήφο, δεδομένου ότι αυτό αποτελεί πάγια θέση του Κινήματος από το μακρινό ακόμη 2001 και την τότε Συνταγματική Αναθεώρηση.
«Είναι ένα νομοσχέδιο άτολμο και φοβικό, ένα νομοσχέδιο στο οποίο «η ‘’κομματική ζυγαριά ακριβείας’’ πήρε πάλι φωτιά. Ένα νομοσχέδιο όπου οι προσθέσεις, οι αφαιρέσεις, οι πολλαπλασιασμοί και οι διαιρέσεις έγιναν πραγματική σπαζοκεφαλιά, κυρίως, για τις αυτοαποκαλούμενες προοδευτικές δυνάμεις του πολιτικού συστήματος, καθορίζοντας την στάση τους, που τελικά τους οδήγησε σε μια πολιτική νεύρωση, σε αυτοαπομόνωση, αλλά και σε απανωτές κυβιστήσεις», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, φωτογραφίζοντας το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Λαρισαία πολιτικός θύμισε πως το Κίνημα Αλλαγής εξαρχής επέμεινε σε βασικές αρχές, προκειμένου ο νέος νόμος να έχει πολιτική χρησιμότητα, όταν άλλα κόμματα εθελοτυφλούσαν: «Είπαμε και απαιτήσαμε, ότι η ψήφος των αποδήμων θα πρέπει να προσμετράται στο συνολικό εθνικό εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ότι δεν πρέπει να περιλαμβάνεται η ψήφος τους στο εθνικό αποτέλεσμα ».
Γιατί όπως τόνισε η Ευαγγελία Λιακούλη σκοπός του νομοσχεδίου δεν είναι άλλος από την επίτευξη της οργανικής πολιτικής επανασύνδεσης του οικουμενικού ελληνισμού με τον εγχώριο ελληνισμό, που δεν θα διαχωρίζει το εκλογικό σώμα σε δύο κατηγορίες: «Κατηγορία Α’ - ψηφοφόροι εσωτερικού, και κατηγορία Β’ - απόδημοι Έλληνες», συμπληρώνοντας πως αυτή προσπάθεια «δεν θα έπρεπε να έχει τίποτα να κάνει με «κόφτες», μίζερους γραφειοκρατικούς περιορισμούς, μάχες μπρος-πίσω, μάχες «είπα-ξείπα» και όλους εκείνους τους μίζερους τακτικισμούς, στους οποίους μεγάλη μερίδα του ντόπιου πολιτικού συστήματος έχει εθιστεί, προκειμένου να διατηρεί απρόσκοπτα και δίχως εξωτερικό αντίλογο τα προνόμιά του».
Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, πως η συμβολή του Κινήματος Αλλαγής μέσω της Ειδικής του Αγορήτριας, ήταν καθοριστική ακόμη και σε ένα τόσο περιορισμένο νομοθέτημα, από την στιγμή που απέτρεψε με πρότασή του, την απροθυμία όλων που ναι μεν συμφώνησαν να δώσουμε στους Απόδημους το δικαίωμα του «εκλέγειν», αλλά όχι του «εκλέγεσθαι», διασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους.
«Θα κριθεί ποιος αρέσκεται να κρύβεται πίσω από «πολιτικούς φερετζέδες», ποιος πολιτεύεται με καθαρό μέτωπο, ακόμη και σε αυτή την κουτσουρεμένη - σχεδόν φοβική - νομοθετική πρωτοβουλία, μια πρωτοβουλία που εμείς προφανώς στηρίζουμε, γνωρίζοντας ωστόσο πως δεν είναι αρκετή» κατέληξε η Λαρισαία βουλευτής χαρακτηριστικά.
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.01.2026 | 21:36
Πληρώθηκαν αγροτικές ενισχύσεις ύψους 28 εκατ. ευρώ σε 24.000 δικαιούχους - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 21:19
Ένας Άγγλος με ποδήλατο στην… κορυφή των Αγράφων - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 21:13
Δήμος Λαρισαίων: Αντίθετο το Δ.Σ. σε μετατροπή υπάρχοντος σχολείου σε Καλλιτεχνικό - ΒΟΛΟΣ | 23.01.2026 | 20:48
Σοκ στη Ζαγορά: Αισθάνθηκε αδιαθεσία στο σπίτι της και πέθανε 51χρονη! - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 20:42
Μ. Καρυστιανού : Αναγκαία η αλλαγή έδρας της δίκης των Τεμπών – «Για το κόμμα έχει γίνει ντόρος γιατί υπάρχει φόβος» - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 20:39
Συνάντηση για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι - Μπουρανί 2026 - ΒΟΛΟΣ | 23.01.2026 | 20:33
Άρση απαγόρευσης κατανάλωσης νερού στην Μακρινίτσα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.01.2026 | 20:27
Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για τον 55ημερο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:33
Λάρισα: Άντρας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και έβριζε περαστικούς στο κέντρο της πόλης - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:58
Αποχωρούν με το κεφάλι ψηλά οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, μετά από 55 ημέρες παραμονής (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:06
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 14:27
Παπασταύρου: Η καρδιά της ενέργειας της Ευρώπης χτυπά στην Αμπελιά Φαρσάλων (ΦΩΤΟ+video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 11:27
Πέταξαν απορρυπαντικό στο σιντριβάνι της Καρδίτσας! (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 09:19
ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς-472.928 θανατώσεις ζώων -2 νέα κρούσματα στην Καρδίτσα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.01.2026 | 10:42
Καιρός - Μαρουσάκης: Ο χειμώνας επιστρέφει - Νέα 48ωρη κακοκαιρία, πότε ξεκινάει - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:09
Στουρνάρας στο δείπνο του ΣΘΕΒ: Η ελληνική οικονομία βαδίζει στο σωστό δρόμο σε ένα χαοτικό διεθνές περιβάλλον



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
