ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Συνταγή για παραδοσιακούς μυρωδάτους κουραμπιέδες
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Το πιο κλασικό γλυκό των Χριστουγέννων σε μια συνταγή που αποκλείεται να σας απογοητεύσει.
Το μυστικό για τους πιο αφράτους και παράλληλα τραγανούς κουραμπιέδες είναι ένα. Τα αγνά, ολόφρεσκα και διαλεχτά υλικά. Ξεκινώντας από το αιγοπρόβειο βούτυρο, αλλά και τα μπόλικα αμύγδαλα... Και κάτι ακόμη. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλό, δυνατό μίξερ για να χτυπήσετε το βούτυρο ώστε να ασπρίσει και να αφρατέψει καλά.
Υλικά
300 γρ. αιγοπρόβειο μαλακό βούτυρο γάλακτος
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ανάλατα αμύγδαλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 σφηνάκι (25 γρ.) κονιάκ
Για το πασπάλισμα: Ανθόνερο
Ζάχαρη Άχνη
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, απλώνοντάς τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνοντας στου φούρνο στους 170 βαθμούς για 6-7 λεπτά. Χοντροσπάμε τα αμύγδαλα σε ένα γουδί
Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για τουλάχιστον 20’ λεπτά. Το μυστικό είναι να αφρατέψει όσο περισσότερο γίνεται το μείγμα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού
Αλλάζουμε το εξάρτημα και προσθέτουμε εκείνο του γάντζου. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα σε αργή ταχύτητα.
Συνεχίζουμε για λίγο το μείγμα με τα χέρια ώστε να ενωθούν τα υλικά. Το μείγμα θα τρίβεται, όμως αυτό είναι που θα κάνει τους κουραμπιέδες τραγανούς
Πλάθουμε ανάμεσα στα χέρια μας στρογγυλούς κουραμπιέδες περίπου 3 εκατοστών. Τους στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, πιέζοντας ελαφρά με το δάχτυλο στην κορυφή (ώστε να κάτσει η ζάχαρη άχνη).
Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα, ανάλογα με τα μέγεθος τους.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ραντίζουμε με το ανθόνερο (1-2 κουταλιές) και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη
Πηγή: iefimerida.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.09.2025 | 22:50
Στα 2,09 δισ. ευρώ ο ετήσιος προϋπολογισμός της ΚΑΠ για την Ελλάδα μετά το 2027,μειωμένος κατά 20% - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.09.2025 | 22:41
Δίμηνη διορία από την ΕΕ για τους ψηφιακούς χάρτες ΟΣΔΕ – Κίνδυνος αναστολής πληρωμών χωρίς έγκαιρο σχέδιο δράσης - ΒΟΛΟΣ | 18.09.2025 | 22:36
Ισοτιμία ελέγχων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου για τις κινεζικές πλατφόρμες (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.09.2025 | 21:42
Ανέλαβε καθήκοντα η νέα Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας (φωτ.) - ΔΙΕΘΝΗ | 18.09.2025 | 21:22
Χάος στη Βουλή της Αλβανίας για την υπουργό ρομπότ - Πέταξαν το Σύνταγμα στον Έντι Ράμα, δείτε βίντεο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.09.2025 | 20:53
Συνάντηση Δημ. Κουρέτα με τον Γραμματέα της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Σπυρόπουλο - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 20:47
Ξεκίνησε η διήμερη εκδήλωση των Αρχιτεκτόνων Λάρισας για τις εξελίξεις στον τομέα των κατασκευών και των δομικών υλικών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.09.2025 | 20:40
Αυτά είναι τα αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής κτηνοτρόφων Θεσσαλίας
- ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 11:07
«Έφυγαν» από τη ζωή έξι Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 18.09.2025 | 09:42
Φυτεία «μαμούθ» με πάνω από 5.000 δενδρύλλια χασίς στον Όλυμπο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 18.09.2025 | 13:25
Τα τρακτέρ στον κόμβο του Ε-65, αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τις προσβάσεις στον αυτοκινητόδρομο (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΒΟΛΟΣ | 18.09.2025 | 10:58
Ξυπνήσαμε με φθινόπωρο, πόσο θα διαρκέσει η ψύχρα - Ζημιές στον Βόλο από ισχυρούς ανεμους - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.09.2025 | 10:00
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο κτηνοτρόφος «πολυτελείας» και το κέντρο μασάζ που έλαβε επιδοτήσεις - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.09.2025 | 12:31
Κουρέτας: Η κτηνοτροφία στη Θεσσαλία κινδυνεύει – Δημιουργούμε 17 απολυμαντικούς σταθμούς - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.09.2025 | 12:42
Τσιάρας για την ευλογιά των προβάτων: Αδικαιολόγητες οι ανατιμήσεις στο κρέας – Τι είπε για το εμβόλιο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 18.09.2025 | 19:07
Στον Ε-65 με τα πόδια και συμβολικό αριθμό τρακτέρ οι αγρότες-τα αιτήματα του πανθεσσαλικού μπλόκου (φωτο-video)