ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Ο αντικαπνιστικός νόμος τους έφερε χαμόγελα! “Οι παραγγελίες τώρα πέφτουν βροχή”!
Φωτιές… στα ξυλουργεία του Βόλου

Φωτιές… στα ξυλουργεία του Βόλου άναψε η αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα. Μπορεί οι καταστηματάρχες εστίασης να βγάζουν… καπνούς από τα αυτιά για την καθολική απαγόρευση του τσιγάρου στους εσωτερικούς χώρους, καθώς εκτιμούν ότι θα μειώσει την πελατεία στα καταστήματά τους, η εφαρμογή όμως του νόμου και οι πρώτοι έλεγχοι φαίνεται να έφεραν δουλειές και μάλιστα με «φούντες» σε εταιρείες στον τομέα της εμπορίας και κατεργασίας ξυλείας.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οπότε και ξεκίνησαν έλεγχοι και επιβολή προστίμων για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, οι παραγγελίες για ανεμοφράχτες πέφτουν… βροχή. Ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης που είδαν τα «παραθυράκια» του αντικαπνιστικού Νόμου να κλείνουν οριστικά αποφάσισαν να επενδύσουν στους εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεών τους για να μπορούν οι πελάτες τους να απολαμβάνουν το τσιγάρο τους χωρίς ούτε οι ίδιοι οι θαμώνες ούτε οι καταστηματάρχες να απειλούνται από τα «τσουχτερά» πρόστιμα που προβλέπονται.
«Οι παραγγελίες για ανεμοφράχτες απλούς ή με ενσωματωμένες ζαρντινιέρες πέφτουν βροχή τις τελευταίες δύο εβδομάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας», παρατηρούν οι Γιώργος Μπαμπανίκος και Κώστας Γιαλαμάς της εταιρείας “Woodware” στον Βόλο.
Οι παραγγελίες είναι μαζικές και δεν περιορίζονται στα γεωγραφικά όρια του νομού. Επιχειρήσεις εστίασης από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, ακόμη και από την Κέρκυρα (!) και τη Μυτιλήνη (!) παραγγέλνουν ανεμοφράκτες για να προστατεύσουν τους εξωτερικούς χώρους και να μπορούν οι πελάτες τους να απολαμβάνουν, χωρίς να ενοχλούν, το τσιγάρο τους.
Είναι η εύκολη και νόμιμη λύση, καθώς οι ανεμοφράχτες με ύψος 1,80μ. πληρούν τις προδιαγραφές της αντικαπνιστικής νομοθεσίας που προβλέπει ότι θα πρέπει να υπάρχουν περιμετρικά ανοιχτές τουλάχιστον δύο πλευρές και να μην υπάρχει στέγαστρο. Κατασκευές που συνιστούσαν δεύτερα… κλειστά καταστήματα στην προέκταση των νόμιμων καταστημάτων δεν συνιστούν εξωτερικούς χώρους και η νομοθεσία προβλέπει επιβολή προστίμων σε όποιον πιαστεί με το τσιγάρο αναμμένο στο χέρι.
«Οι πωλήσεις πλέον έχουν εκτοξευτεί στο διπλάσιο με το που άρχισαν οι έλεγχοι», αναφέρουν οι κ.κ. Μπαμπανίκος και Γιαλαμάς, μιλώντας μάλιστα για ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που τους δίνονται. «Δίνουν παραγγελία την Δευτέρα και θέλουν παράδοση την Παρασκευή. Πολλοί σπεύδουν να παραλάβουν την παραγγελία τους ακόμη και μόνοι τους για να γλιτώσουν ενδεχόμενη καθυστέρηση από τις μεταφορικές εταιρείες. Ζητούν παράδοση Παρασκευή για να μην χάσουν το Σαββατοκύριακο οπότε και η κίνηση στην εστίαση είναι αυξημένη», προσθέτουν.
«Τρέχουμε και δεν φθάνουμε. Δεν παραπονιόμαστε όμως. Ο αντικαπνιστικός έφερε δουλειά σε μια περίοδο «νεκρή» για τον κλάδο αλλά με αυξημένα έσοδα», τονίζουν οι κ.κ. Μπαμπανίκος και Γιαλαμάς.
Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr, newsit.gr
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.04.2026 | 21:50
Ο Κουρέτας είχε αποπέμψει τον κτηνίατρο ο οποίος αναφέρεται στους διαλόγους της Παπακώστα - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 04.04.2026 | 20:56
Άδικη, πέρα ως πέρα, ήττα για τον ΑΣΚ στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ (93-90) - ΛΑΡΙΣΑ | 04.04.2026 | 20:32
Τραυματίστηκε σε τροχαίο μοτοποδηλάτης στη Λάρισα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.04.2026 | 20:26
OΠΕΚΕΠΕ: Ο διάλογος Σκρέκα-Μελά για τη «χεράτη» και «φορετή» διευθέτηση - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 04.04.2026 | 20:21
Ήττα για την ΑΕΛ στην Τρίπολη με 3-1 και ο Αστέρας πλησίασε τους βυσσινί - ΔΙΕΘΝΗ | 04.04.2026 | 19:30
Νέο τελεσίγραφο Τραμπ: Ο χρόνος τελειώνει, 48 ώρες πριν ξεσπάσει η κόλαση - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.04.2026 | 19:11
Μοναδική στιγμή για τον περιφερειάρχη: βραβεύει την ανιψιά του στη Λάρισα που παίρνει το χρυσό (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.04.2026 | 18:54
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Σε έφτιαξα αλλά μου χρωστάς…» – Οι διάλογοι που καίνε τους γαλάζιους βουλευτές
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 12:21
Χωρίς Θεσσαλό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- Μετά τον Τσιάρα που παραιτήθηκε και ο Κέλλας εκτός κυβέρνησης - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 09:39
Αυτή είναι η αστυνομικός στη Λάρισα που ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στην Ζωή Κωνσταντοπούλου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 19:03
Δ. Παπαγιαννίδης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ 190€. ΕΠΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 12:43
Ποιός είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μαργαρίτης Σχοινάς - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 11:39
Συναγερμός για τη στάθμη του Πηνειού, έφτασε στα 5,3 μέτρα- απομάκρυνση φερτών στη γέφυρα της Γιάννουλης(ΦΩΤΟ +video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.04.2026 | 10:26
Τακούδης: Πάσχα με ομπρέλα και βροχερό σκηνικό μέχρι τα μέσα του μήνα- ο καιρός τη Μ. Εβδομαδα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 16:43
Θρήνος στη Λάρισα για το θάνατο 18χρονου - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 14:06
Μπλόκο διαμαρτυρίας από αγρότες δήμου Τεμπών και Τυρνάβου για τις αποζημιώσεις στα φερτά από Ντάνιελ (ΦΩΤΟ +video)











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed