Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά

Γ. Βρούτσης στο Γιάννη Κολλάτο : στα ίδια επίπεδα οι εισφορές αγροτών- δεν γίνεται να έχουν 6μηνιαία καταβολή

Ο νόμος Κατρούγκαλου κρίθηκε αντισυνταγματικός

Γ. Βρούτσης στο Γιάννη Κολλάτο : στα ίδια επίπεδα οι εισφορές αγροτών- δεν γίνεται να έχουν 6μηνιαία καταβολή
26.11.2019 | 16:57
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΝΑΣΣΑ
Κεμπάμπ και Κότα
Animus Benefits
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO
ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δεν θα υπάρξει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών στην κατώτατη βαθμίδα, τόνισε το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» και το Γιάννη Κολλάτο.


Το σχετικό νομοσχέδιο για το νέο ΕΦΚΑ για μη μισθωτούς και αγρότες θα κατατεθεί τον Ιανουάριο στη Βουλή διευκρίνισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι αφενός θα εξυπηρετεί την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, αλλά αφετέρου θα έρθει να δώσει μία οριστική και μόνιμη λύση ώστε να κάνει και πάλι ελκυστικό στους πολίτες το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, μιας και ο νόμος Κατρούγκαλου κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.


  Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Βρούτσης, είπε πως το αίτημα των αγροτών για ετήσια η εξαμηνιαία εξόφληση των ασφαλιστικών τους εισφορών, δυστυχώς δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, καθώς το σύστημα απαιτεί συνεχή μηνιαία ρευστότητα ώστε να καταβάλλονται οι συντάξεις, ενώ θύμισε πως η δική του πρόταση λίγο πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Εργασίας στα τέλη του 2014, ήταν να υπάρξουν τρεις ασφαλιστικοί κλάδοι, αντί του ενός ενιαίου ΕΦΚΑ που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου, δημιουργώντας δισεπίλυτα προβλήματα. Ένας για τους μισθωτούς, ένας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τους αυτοαπασχολούμενους και ένας για τους αγρότες, αλλά δυστυχώς πλέον ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω για να πάμε σε αυτή την εφαρμογή (του ανεξάρτητου ΟΓΑ), αφού το κράτος έχει συνέχεια και έχουν διαμορφωθεί πλέον τετελεσμένα.

 Σε ότι αφορά την κατώτατη ασφαλιστική εισφορά των αγροτών ο υπουργός αφού επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για τη γκάφα του να σπεύσει να μιλήσει πριν καν κατατεθει το νομοσχέδιο για διπλασιασμό των εισφορών, διευκρίνησε ότι μπορεί τα 116 ευρώ σήμερα να μην είναι η κατώτερη κλίμακα (άφησε να εννοηθεί ότι ίσως υπάρξει και πιο χαμηλή), όλα γίνονται με βάση αναλογιστικέ μελέτες, διευκρινησε και τα 116 ευρώ το μήνα, θα πάνε στα 119 του χρόνου, στα 121 το 2021 και στα 124 ευρώ το 2022.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Τοπικά και Παραπολιτικά

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΙΚΤΕΟ Ζερβός
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^