ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Ράμπο» μοίρασαν πρόστιμα 12.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία στο Καταφύγι Καρδίτσας
Ανάστατοι οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού

Ανάστατοι οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού
Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Καταφυγίου, ύστερα από ελέγχους που πραγματοποίησε το Π.Ε.Κ.Α. Θεσσαλίας, για ανασφάλιστη εργασία, μοιράζοντας μάλιστα τσουχτερά πρόστιμα.
Το κλιμάκιο του Π.Ε.Κ.Α Θεσσαλίας, μετέβη το Σάββατο το βράδυ στο μικρό ορεινό χωριού του Δήμου Καρδίτσας και αφού πέρασε από… φύλλο και φτερό τα καφενεία του χωριού, επέβαλε πρόστιμα της τάξεως των 12.000 ευρώ για… μαύρη εργασία.
«Είναι εντελώς παράλογο και άδικο, οι χωριανοί μας ή οι συγγενείς που έτυχε, την στιγμή του ελέγχου, να βοηθούν αφιλοκερδώς την εξυπηρέτηση των λίγων συγχωριανών μας, να θεωρηθούν εργαζόμενοι, να απαιτείται ασφαλιστική κάλυψη και να επιβάλλονται παράλογα πρόστιμα.
Όσοι κατάγονται από μικρά χωριά γνωρίζουν άριστα και είναι σύνηθες φαινόμενο, οι κάτοικοι μικρών κοινωνιών, αλληλοβοηθούνται σε όλες τις εργασίες που απαιτούνται χέρια. Το ίδιο συμβαίνει συχνά και στα καφενεία μας, όπου ακόμα και με απουσία του ιδιοκτήτη, παραμένουν ανοιχτά και οι κάτοικοι, ή να αυτό εξυπηρετούνται, (self service), ή να υπάρχει κάποιος συγγενής του ιδιοκτήτη, χωρίς αυτό να σημαίνει οποιαδήποτε έμμισθη – εργασιακή σχέση. Αυτό είναι παράδοση και στο χωριό μας και κρατάει πολλά χρόνια, κάνοντας την ζωή των κατοίκων ευκολότερη στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν» επισημαίνουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν κάτοικοι του χωριού.
«Στο ορεινό χωριό μας, των περίπου 50 μόνιμων κατοίκων, με αυτή την πρωτοφανή ενέργεια σαφώς και οδηγείται στο κλείσιμο των καφενείων του και άρα σε επιπλέον απομόνωση και μαρασμό των ηλικιωμένων, ως επί το πλείστων κατοίκων του.
Καλούμε κάθε αρμόδιο να πάρει κάθε μέτρο για την αποκατάσταση της λογικής και της νομιμότητας» αναφέρει μεταξύ άλλων άλλων η ανακοίνωση.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι του Καταφυγίου δηλώνουν πως σέβονται και τηρούν την νομιμότητα, καθώς και τις διατάξεις για την ασφάλιση όλων των εργαζομένων, καταδικάζοντας την αδήλωτη εργασία.
- ΒΟΛΟΣ | 19.12.2025 | 12:06
Πανελλαδική κινητοποίηση από τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ μετά τις γιορτές - ΛΑΡΙΣΑ | 19.12.2025 | 12:02
Χρήστος Καπετάνος από το βήμα της Βουλής για τον Προϋπολογισμό 2026: «Ό,τι διαιρεί την Ελλάδα επιτείνει τα προβλήματα - ΛΑΡΙΣΑ | 19.12.2025 | 11:54
Εργατικό δυστύχημα στην Ελασσόνα: 59χρονος σκοτώθηκε πέφτοντας από ύψος 20 μέτρων - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.12.2025 | 11:45
Το “Σπίτι των Χριστουγέννων” στους Σοφάδες (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.12.2025 | 11:29
Ξεκινά η δίκη για το βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας- στα δικαστήρια και Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μαρία Καρυστιανού (ΦΩTO) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.12.2025 | 11:15
Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι- Τα σημεία κλειδιά και τι θα γίνει με την έξοδο των Χριστουγέννων - ΛΑΡΙΣΑ | 19.12.2025 | 11:09
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.12.2025 | 10:13
Τα δύσκολα Χριστούγεννα της Θεσσαλίας....
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 18.12.2025 | 09:36
Πόση είναι η μοναδιαία αξία ανά στρέμμα για τη βασική ενίσχυση (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.12.2025 | 10:46
ΥΠΑΑΤ: Ολοκληρώθηκαν πληρωμές 487,9 εκατ. – Τι αφορούν τα 600 εκατ. που θα πληρωθούν έως 31-12 - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.12.2025 | 10:14
Τακούδης: Από 28 Δεκεμβρίου εισβάλλει ο χειμώνας στη Θεσσαλία με κρύο και χιόνια (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.12.2025 | 13:41
Νεκρός βρέθηκε 59χρονος στο σπίτι του στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 18.12.2025 | 07:43
Σοβαρό τροχαίο στη Λάρισα με τραυματισμό μιας γυναίκας - Εκτροπή αυτοκινήτου έπειτα από σύγκρουση - ΛΑΡΙΣΑ | 18.12.2025 | 07:33
Θλίψη στη Λάρισα: Σήμερα η κηδεία του 57χρονου υπαστυνόμου - ΛΑΡΙΣΑ | 18.12.2025 | 11:36
Όχι στην υποβάθμιση του Γενικού νοσοκομείου Λάρισας βροντοφώναξαν γιατροί και νοσηλευτές (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.12.2025 | 09:49
Το application του αγρότη-πως θα γίνεται επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στην αντλία










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed