ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Οσμή σκανδάλου στον ΟΑΕΔ Λάρισας με 300.000 ευρώ ζημιά -Έλεγχοι επιθεωρητών
Με τα χρήματα για την πρακτική άσκηση φοιτητών του ΤΕΙ

Ζημιά 300.000 ευρώ αποκαλύπτουν τα Dikaiologitika News στον ΟΑΕΔ Θεσσαλίας, καθώς βγήκαν χρηματικά εντάλματα μεγαλύτερα από αυτά που έπρεπε να πάρουν οι επιχειρήσεις λόγω πρακτικής άσκησης φοιτητών.
Ειδικότερα, στα γραφεία του ΟΑΕΔ έφτασε πριν λίγες ημέρες καταγγελία που είχε γίνει πριν από 14 μήνες αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί της. Σύμφωνα με την καταγγελία, την οποία αποκαλύπτει το Dikaiologitika News, μέσω της πρακτικής άσκησης φοιτητών πληρώθηκαν επιχειρήσεις περισσότερα χρήματα από αυτά που έπρεπε να πάρουν!
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κλιμάκιο με επιθεωρητές από την Αθήνα έλεγξε εκατοντάδες χρηματικά εντάλματα πρακτικής άσκησης φοιτητών ΤΕΙ και ανακάλυψε ότι από το 2011 έως το 2018 πληρώθηκαν δεκάδες επιχειρήσεις στη Θεσσαλία με ποσά μεγαλύτερα από τα προβλεπόμενα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η καταγγελία είχε γίνει πριν 14 μήνες και δεν διερευνήθηκε. Επειδή όμως ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, ο κ. Πρωτοψάλτης, έχει δώσει εντολή να εξεταστούν όλες οι καταγγελίες και να μεταβαίνουν άμεσα κλιμάκια από την Αθήνα, ήρθε στο φως και η εν λόγω καταγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες η ζημιά είναι άνω των 300.000 ευρώ.
Εκδίκαση για το σκάνδαλο των 10 εκατομμυρίων
Να σημειωθεί ότι σε λίγες ημέρες δικάζεται η υπόθεση με το σκάνδαλο των 10 εκ. ευρώ που υπεξαίρεσε από το ταμείο του ΟΑΕΔ ένας 59χρονος προϊστάμενος του Λογιστηρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του Οργανισμού που είχε ξεσπάσει στη Λάρισα.
Σε βάρος του 59χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου κατ’ επάγγελμα, με την επιβαρυντική περίσταση των διατάξεων του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας του είχε επιβάλλει την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, για προληπτικούς λόγους.
Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα και με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών του ΟΑΕΔ που κατατέθηκε τότε στις εισαγγελικές αρχές, ο άντρας φέρεται να έχει υπεξαιρέσει περί τα 8,4 εκατ. ευρώ από το ταμείο του Οργανισμού.
ΠΗΓΗ: Dikaiologitika News
- ΒΟΛΟΣ | 12.04.2026 | 01:13
Στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου Βόλου το Άγιο Φως - ΕΛΛΑΔΑ | 12.04.2026 | 01:09
Πασχαλινό μήνυμα Οικουμενικού Πατριάρχη: Ευαγγέλιον ειρήνης ο λόγος της Αναστάσεως - ΕΛΛΑΔΑ | 12.04.2026 | 01:05
Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη: Γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε στην πολυκατοικία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.04.2026 | 00:58
Ανάσταση: «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών» στους Ι. Ναούς του Ν. Καρδίτσας (φωτό+βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.04.2026 | 00:44
Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία από Λάρισα για Θεσσαλονίκη κοντά στον Σταθμό Κορινός - ΛΑΡΙΣΑ | 12.04.2026 | 00:41
Χριστός Ανέστη στη Λάρισα: Πλήθος πιστών στον Άγιο Νικόλαο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 11.04.2026 | 20:57
Το αναστάσιμο μήνυμα της χωρικής αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Μαρίας Γαλλιού - ΕΛΛΑΔΑ | 11.04.2026 | 20:47
Καιρός: Αφρομεσογειακός κυκλώνας από την Αλγερία στην Μεσόγειο - Πότε και πώς επηρεάζει την Ελλάδα
- ΕΛΛΑΔΑ | 11.04.2026 | 18:06
Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.04.2026 | 10:47
Χιλιάδες αγρότες εκτός πληρωμών με αιτία το monitoring, ουρά 250 εκατ. ευρώ πάει προς εκκαθάριση τον Ιούνιο - ΛΑΡΙΣΑ | 11.04.2026 | 11:56
Σπεύδουν για ψώνια της τελευταίας στιγμής για το πασχαλινό τραπέζι οι Λαρισαίοι-μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά - ΛΑΡΙΣΑ | 11.04.2026 | 10:36
Επτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 11.04.2026 | 15:50
Τραγωδία στην Καβάλα: Παιδί 3 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο - ΕΛΛΑΔΑ | 12.04.2026 | 01:05
Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη: Γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της βρέθηκε στην πολυκατοικία - ΒΟΛΟΣ | 11.04.2026 | 11:04
Απέραντη θλίψη στον Βόλο για τον χαμό 59χρονης εκπαιδευτικού – Εφυγε από τη ζωή η Αποστολία Βεργούλια - ΛΑΡΙΣΑ | 11.04.2026 | 00:02
Θλίψη στην Ελασσόνα: Έφυγε» από τη ζωή ο Χρήστος Γεωργιάδης













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed