ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσφυγικό: Ο Τσίπρας κατηγορεί τον Μητσοτάκη για λαϊκισμό - «Εξέθρεψες ρατσιστικά αντανακλαστικά για λίγα ψηφαλάκια»
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε για λαϊκισμό, με φόντο το προσφυγικό.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να καταλάβει ότι η διαχείριση του προσφυγικού δεν είναι επικοινωνία, να σταματήσει να πατάει σε δύο βάρκες και να απομονώσει και καταδικάσει επιτέλους δημόσια τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του κόμματός του», μετά και από τα πρόσφατα περιστατικά που σημειώθηκαν εναντίον προσφύγων, με τελευταίο τη σημερινή επίθεση σε προσφυγόπουλο στη Θεσσαλονίκη.
Επικρίνοντας τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «όταν τόσα χρόνια λαϊκίζεις χυδαία για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν έρχεσαι αντιμέτωπος μόνο με τη σκληρή πραγματικότητα...», αλλά «και με τα πιο σκοτεινά, ρατσιστικά αντανακλαστικά που ξέθαψες και εξέθρεψες για λίγα ψηφαλάκια» όπως σημειώνει.
Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τσίπρας αναφέρει:
«Στη αρχή αφαίρεσαν το ΑΜΚΑ από τους πρόσφυγες και το δικαίωμα από τα προσφυγόπουλα να εγγραφούν στα σχολεία. Αργότερα μίλησαν για εισβολείς που θα τους αντιμετωπίσουν ακόμη και στη θάλασσα.
Μετά είδαν αμήχανοι ξεχασμένους Μακεδονομάχους να βγαίνουν με τις περικεφαλαίες στους δρόμους για να αποτρέψουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων στα μέρη τους. Προχθές βουλευτές τους επικρότησαν κάποιους ανεγκέφαλους σαδιστές στα Διαβατά, που επιχειρούν την προσβολή και την ταπείνωση του θρησκευτικού αισθήματος δυστυχισμένων ανθρώπων.
Και σήμερα αναρωτιέμαι πώς και εάν θα αντιδράσουν στην είδηση ότι φασίστες στη Θεσσαλονίκη χαράκωσαν ένα προσφυγόπουλο που έκανε το λάθος να πάει στο σχολείο του. Όταν τόσα χρόνια λαϊκίζεις χυδαία για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν έρχεσαι αντιμέτωπος μόνο με τη σκληρή πραγματικότητα, τις μεγαλοστομίες και τα ψέματά σου. Έρχεσαι αντιμέτωπος και με τα πιο σκοτεινά, ρατσιστικά αντανακλαστικά που ξέθαψες και εξέθρεψες για λίγα ψηφαλάκια.
Έστω και τώρα ας καταλάβει ο κος Μητσοτάκης ότι η διαχείριση του προσφυγικού δεν είναι επικοινωνία. Ας σταματήσει να πατάει σε δυο βάρκες και να χαϊδεύει τα αυτιά όσων βάζουν εμπόδιο στη λογική. Και ας απομονώσει και καταδικάσει επιτέλους δημόσια τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του κόμματός του».
Δείτε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook για το προσφυγικό :
Στη αρχή αφαίρεσαν το ΑΜΚΑ από τους πρόσφυγες και το δικαίωμα από τα προσφυγόπουλα να εγγραφούν στα σχολεία.
Αργότερα μίλησαν για εισβολείς που θα τους αντιμετωπίσουν ακόμη και στη θάλασσα.
Μετά είδαν αμήχανοι ξεχασμένους «Μακεδονομάχους» να βγαίνουν με τις περικεφαλαίες στους δρόμους για να αποτρέψουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων στα μέρη τους.
Προχθές βουλευτές τους επικρότησαν κάποιους ανεγκέφαλους σαδιστές στα Διαβατά που επιχειρούν την προσβολή και την ταπείνωση του θρησκευτικού αισθήματος δυστυχισμένων ανθρώπων.
Και σήμερα αναρωτιέμαι πώς και εάν θα αντιδράσουν στην είδηση ότι φασίστες στη Θεσσαλονίκη χαράκωσαν ένα προσφυγόπουλο που έκανε το λάθος να πάει στο σχολείο του.
Όταν τόσα χρόνια λαϊκίζεις χυδαία για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν έρχεσαι αντιμέτωπος μόνο με τη σκληρή πραγματικότητα, τις μεγαλοστομίες και τα ψέματά σου.
Έρχεσαι αντιμέτωπος και με τα πιο σκοτεινά, ρατσιστικά αντανακλαστικά που ξέθαψες και εξέθρεψες για λίγα ψηφαλάκια.
Έστω και τώρα ας καταλάβει ο κος Μητσοτάκης ότι η διαχείριση του προσφυγικού δεν είναι επικοινωνία. Ας σταματήσει να πατάει σε δυο βάρκες και να χαϊδεύει τα αυτιά όσων βάζουν εμπόδιο στη λογική. Και ας απομονώσει και καταδικάσει επιτέλους δημόσια τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του κόμματός του.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού τα πρόσφατα περιστατικά που έχουν συμβεί στην Ελλάδα κατά προσφύγων.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΒΟΛΟΣ | 27.04.2026 | 21:47
Σοκ σε Αλμυρό, Ν. Αγχίαλο – 44χρονη μητέρα δύο παιδιών σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανάκι - ΒΟΛΟΣ | 27.04.2026 | 21:43
Θλίψη στον Βόλο για τον χαμό 62χρονης μητέρας τεσσάρων παιδιών – Εφυγε από τη ζωή η Αγγελική Μαγδαληνή Σίμου – Κεφαλά - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.04.2026 | 21:39
Φ. Στάθης: επίκειται συνάντηση της επιτροπής προώθησης του φράγματος Μουζακίου με τον Θ. Κοντογεώργη - ΒΟΛΟΣ | 27.04.2026 | 21:36
Στα Λεχώνια ο Αχιλλέας Μπέος – Επί τάπητος τα θέματα της καθημερινότητας και του νερού - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 21:25
Η τρίτη ηλικία στον Τύρναβο ξαναβρήκε το στέκι της (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 21:19
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Διπλάσια προγράμματα κοινωνικού - ιαματικού τουρισμού για Θεσσαλία - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.04.2026 | 21:00
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση ο ένας εκ των διευθυντών της ΒΙΟΛΑΝΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ | 27.04.2026 | 20:53
Σοβαρό τροχαίο στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε μητέρα και γιό
- ΕΛΛΑΔΑ | 27.04.2026 | 16:31
Ανατροπή στον καιρό: Omega Block και La Niña χτυπούν – Πότε έρχεται ψυχρή εισβολή, κίνδυνος παγετού στα δέντρα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.04.2026 | 11:59
Τακούδης: Χειμωνιάτικο σκηνικό αρχές Μάη με χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας- αύριο πιο σαφής πρόβλεψη για πρωτομαγιά (video) - ΒΟΛΟΣ | 27.04.2026 | 21:47
Σοκ σε Αλμυρό, Ν. Αγχίαλο – 44χρονη μητέρα δύο παιδιών σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανάκι - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 08:36
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 11:31
Δίκη Τεμπών: Η παράσταση υποστήριξη κατηγορίας από το Δημόσιο για σταθμάρχη και στελέχη ΟΣΕ προκάλεσε οργή στους συγγενείς - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 13:16
Απρόοπτο στη δίκη Τεμπών: ανέβασε πίεση η πρόεδρος και διέκοψε για αύριο -αντιδρά η Κωνσταντοπούλου στην παράσταση δημοσίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.04.2026 | 11:10
Νέος σεισμικός χάρτης: Πέντε ζώνες επικινδυνότητας – Πoυ βρίσκεται η Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 10:22
Δίκη Τεμπών: Το δημόσιο δηλώνει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε 4 κατηγορουμένους – Ένταση στην αίθουσα








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed