Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία

Που θα εγκατασταθούν 3 με 4 χιλιάδες πρόσφυγες στη Θεσσαλία το προσεχές διάστημα

Στο πλαίσιο της αποσυμφόρεσης των νησιών

Που θα εγκατασταθούν 3 με 4 χιλιάδες πρόσφυγες στη Θεσσαλία το προσεχές διάστημα
06.11.2019 | 11:13
eway pass - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου
Ζαγορίν
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
ΑΝΑΣΑ - Περιφέρεια ΘεσσαλίαςΓια περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
( www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr,
  www.aedep.gr, www.espa.gr )
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS
ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ - STIAFILCO

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο αποσυμφόρεσης των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες αιτούντες άσυλο και με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί αναμένεται στη Θεσσαλία να φιλοξενηθούν αναλογικά επιπλέον 3 με 4 ίσως και 5 χιλιάδες μετανάστες, πέραν των όσων ήδη βρίσκονται στην περιφέρειά μας.

 Αξίζει να τονιστεί πως πέρα από τους 1450 περίπου που φιλοξενούνται στη δομή του Κουτσόχερου και τους 95 που αφίχθηκαν σε ξενοδοχείο στην Καρύτσα, υπάρχουν άλλοι περίπου 600 πρόσφυγες που διαμένουν σε διαμερίσματα σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα.

 Επίσης με βάση το σχεδιασμό αναμένεται να τρεξει το προσεχές διάστημα ένα νέο πρόγραμμα ενοικίασης σπιτιών και διαμερισμάτων για 250 ακόμη οικογένειες προσφύγων στην πόλη της Λάρισας (περί τα 900 άτομα), όπου ήδη έχουμε τη διαμονή 300 περίπου από το προηγούμενο πρόγραμμα σε 90 διαμερίσματα. Πρόκειται για τα προγράμμματα ΕΣΤΙΑ-1 και ΕΣΤΙΑ-2, με βάση τα οποία οι ιδιοκτήτες πληρώνονται το νοίκι και τα κοινόχρηστα από την Ύπατη Αρμοστεία και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη το πρότζεκτ Μ.Κ.Ο που προσφέρει 150.000 ευρώ για την τοποθέτηση κοντέϊνερς που αυτή τη στιγμή φυλάσσονται στα στρατόπεδα Μπουγά και Τζήμα, σε οικοπεδαγρό στο Μελισσοχώρι της Λάρισας και στη ΒΙΠΕ Γοργοβιτών στην Καρδίτσα.

 Επίσης παραμένει σε ισχύ το πρόγραμμα για φιλοξενία προσφύγων σε διαμερίσματα και στα Τρίκαλα, το Βόλο και την Καρδίτσα.

 Σε ότι αφορά ξενοδοχειακές μονάδες, έχουν καταθέσει αίτηση στον Οργανισμό Μετανάστευσης, ξενώνας στην Άνω Σωτηρίτσα (οι ιδιοκτητες του οποίου ζήτησαν και μάγειρα για τα γεύματα) όπου αναμενεται να φιλοξενηθούν 70 πρόσφυγες (οικογένειες). Ακόμη αίτηση έχει καταθέσει ξενοδοχείο στον Αγιόκαμπο , στο Καστρί - Λουtρό, στην Καλλιπεύκη καθώς επίσης και ακόμη ένα ξενοδοχείο στην Καρύτσα (το Βίλα Χριστίνα) που έχει λάβει την έγκριση για τη φιλοξενία 40 ασυνόδευτών προσφυγόπουλων.

 Επίσης φημολογείται πως αίτηση για φιλοξενία προσφύγων έχει καταθέσει και ξενώνας στο Περτούλι και τη Λίμνη Πλαστήρα

Τέλος προέγκριση έχει λάβει  και ξενοδοχείο στην Άλλη Μεριά του Πηλίου, στις παρυφές του πολεοδομικου συγκροτήματος του Βόλου, όπου αναμενεται να φιλοξενηθούν άλλοι 70 πρόσφυγες ή μετανάστες, ενώ διερευνάται αν έχει κατατεθεί αίτηση και από ξενοδοχείο στη Νέα Αγχίαλο και στις Αλυκές.

 

 Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Θεσσαλία

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Φαίδων Αρτοποιήματα
alphawood
Agronuts
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
  ^