cosmos

Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Χρυσοχοϊδης από τη Λάρισα: μετά την Καρύτσα και δομή στην Καλλιπεύκη -όχι σε δομές γκέτο

20.000 μετανάστες φεύγουν από τα νησιά για την ηπειρωτική Ελλάδα να φιλοξενηθούν σε ξενώνες

Χρυσοχοϊδης από τη Λάρισα:  μετά την Καρύτσα και δομή στην Καλλιπεύκη -όχι σε δομές γκέτο
19.10.2019 | 13:51
Φυτικά Επιδόρπια ΚΑΡΠΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΟΛΥΜΠΟΣ
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ ΡΙΖΟΥΛΗΣ
Fashion City Outlet
ICBS

 Να καθησυχάσει τις ανησυχίες προσπάθησε σήμερα από τα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης με την παρουσία των δημάρχων και βουλευτών του Νομού, ενώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγορστός αποχώρησε δικαριτικά, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να υποδηλώσει ότι η Θεσσαλία και ιδιαίτερα η Λάρισα έχουν σηκώσει δυσανάλογο βάρος σε σχέση με άλλες περιφέρειες στη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

 

Σύσκεψη


Ο κ. Χρυσοχοίδης τόνισε ότι δεν είναι στόχος η δημιουργία άλλων δομών -γκετο , αλλά η φιλοξενία κάποιων οικογενειών μεταναστών και προσφύγων σε παροπλισμένους ξενώνες, της περιοχής, χωρίς ωστόσο να γίνει συγκεκριμένος πέρα από εκείνη στην Καρύτσα, όπου θα φιλοξενηθούν 40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ενώ θα γίνουν και προσλήψεις κατοίκων της περιοχής για την εξυπηρέτηση της δομής που θα δημιουργηθεί σε ξενώνα.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και ένας ξενώνας στην Καλλιπεύκη . Στόχος του υπουργείου ανέφερε είναι να εκτονωθεί η πιεστική κατάσταση στα νησιά με τη μεταφορά 20.00 προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα.

Σύσκεψη


Οι δήμαρχοι Λάρισας, Τεμπών και Τυρνάβου τόνισαν στον υπουργό ότι δεν υπάρχουν υποδομές και δυνατότητες περεταίρω φιλοξενίας , καθώς είχαν βολοδοσκοπηθεί οι περιοχές τους, με το θέμα της δομής στο Κυψελλοχώρι πλέον να «παγώνει» όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Χρυχσοχοίδης.

 Ειδικότερα ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως οι πολίτες της Λάρισας έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους αλλά πλέον η κατάσταση στη δομή του Κουτσόχερου είναι οριακή και δεν σηκώνει άλλους μετανάστες η περιοχή, ενώ δεν παρέλειψε να θέσει υπόψη του υπουργού ότι είναι απαράδεκτο να έχει τη λειτουργί της μία δανέζικη ΜΚΟ, η οποία δεν λογοδοτεί σε κανεναν..

Σύσκεψη

Ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας παίρνοντας αφορμή από την αναφορά του υπουργού στα γκέτο αναφέρθηκε και στην αυξημένη εγκληματικότητα που υπάρχει στην πόλη, λόγω της παρουσίας οικισμού Ρομά, λέγοντας χαρακτηριστικά εμεις έχουμε γκέτο στον Τύρναβο, όπουκανείς δεν γνωρίζει πόσοι διαμένουν 2,5, 3 ή 4 χιλιάδες αθίγγανοι με ρευματοκλοπέ και αυξημένο παραεπόριο και άλλες έκονομες πράξεις. Τέλος ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης μετέφερε την κατηγορηματική αντίθεση όλων των δημοτών για τη δημιουργία δομής στο Κυψελλοχώρι όπου οι συνθήκες είναι ακατάλληλες.

 

Σύσκεψη

 

Ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας αναφέρθηκε και στην αυξημένη εγκληματικότητα που υπάρχει στην πόλη, λόγω της παρουσίας οικισμού Ρομά, ενώ ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης μετέφερε την κατηγορηματική αντίθεση όλων των δημοτών για τη δημιουργία δομής στο Κυψελλοχώρι όπου οι συνθήκες είναι ακατάλληλες.

Σύσκεψη

 

 Υπενθυμίζεται ότι στη Λάρισα λειτουργεί η δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο όπου αυτή τη στιγμή στοιβάζονται περίπου 1450 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ έχει ήδη ανάψει το πράσινο φως και για τη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε παροπλισμένο ξενώνα της Καρύτσας. Από χθες το βραδυ πάντως που έγινε γνωστή η άφιξη του υπουργού στη Λάρισα οργίασαν οι φήμες και για άλες δομές, όπως αυτή στο στρατόπεδο Ζιώγα στο Κυψελλοχώρι του Δήμου Τεμπών, αλλά και στο στρατόπεδο του απροπλισμένου Νατοϊκού στρατηγείου στον Τύρναβο.

Σύσκεψη

Σύσκεψη
ΣύσκεψηΑν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Μαουσίδης-Νάνος

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
ΝΤΙΖΕΣ ΚΑΡΑΛΗΣ
karatzios music services
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
Αστικό Βόλου
Νέος Αγών
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
ΠΟΕΚΑ
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^