ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Επί δύο μήνες έμεινα άταφοι, τα δύο αδέλφια που βρέθηκαν νεκρά σε σπίτι στο Βόλο
Κηδεύτηκαν τελικά με τη βοήθεια «ξένων»...

Συγκλονιστικό τέλος είχε η υπόθεση των δύο υπερήλικων αδελφών από τη Βόρεια Ελλάδα που ζούσαν και πέθαναν μόνοι τους με διαφορά λίγων ημερών ο ένας από την άλλη και παρέμεναν άταφοι, αφού δεν υπήρχαν τα χρήματα για την κηδεία.
Η εφημερίδα Θεσσαλία του Βόλου είχε καταγράψει το δράμα δυο υπερήλικων, που βρέθηκαν σπίτι τους στο κέντρο της πόλης εγκαταλελειμμένοι και υποσιτισμένοι με την γυναίκα να φεύγει από τη ζωή στο τέλος Αυγούστου και να την ακολουθεί ο αδελφός της με δέκα ημέρες διαφορά. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την κηδεία τους και έμειναν στο ψυγείο του Νοσοκομείου και στη συνέχεια στον ψυκτικό θάλαμο του Κοιμητηρίου. Παρά τις εκκλήσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου οι συγγενείς τρίτου βαθμού δεν ενδιαφέρθηκαν για την κηδεία και η τοπική κοινωνία δεν ανταποκρίθηκε.
Ένα ζευγάρι όμως από τη Βόρειο Ελλάδα βρέθηκε στο Βόλο, ανέλαβε τα διαδικαστικά και η κηδεία έγινε την Παρασκευή, αποδεικνύοντας πως υπάρχει ανθρωπιά.
Στις 28-8-2019 πέθανε η Μαρία Γκάργκα, ετών 99, ενώ στις 5-9-2019 απεβίωσε ο αδελφός της Απόστολος Γκάργκας, ετών 94. Αφού δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από συγγενείς, το νοσοκομείο τους «φιλοξένησε» στον ψυκτικό του θάλαμο και μετά από λίγο χρονικό διάστημα, λόγω στενότητας χώρου, τους μετέφερε στο ψυκτικό θάλαμο του Κοιμητηρίου “Κούκος” του Δήμου Βόλου, όπου «φιλοξενήθηκαν» μέχρι και χθες.
Μετά από διερεύνηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν συγγενείς α’ και β’ βαθμού. Μάλιστα, για την μια θανούσα, είχε παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή, η οποία εκκρεμούσε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν συγγενείς τρίτου βαθμού, οι οποίοι μιας και δεν είχαν νόμιμο δικαίωμα στην περιουσία που άφησαν πίσω τους τα αδέλφια, δεν ενδιαφέρθηκαν και για την φροντίδα μιας ανθρώπινης τελετής.
Μάλλον η ανθρωπιά σήμερα είναι αρκετά δυσεύρετη, χωρίς το αντίστοιχο αντάλλαγμα…
Η Διεύθυνση Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου, έχει προβλέψει νόμιμη διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις και αναλαμβάνει το κόστος της κηδείας, αφού όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε ανθρώπινες συνθήκες ταφής. Δεν πρόλαβε όμως να προχωρήσει στη διαδικασία. Το θέμα των δύο αδελφών που είχαν μείνει στα “αζήτητα”, γνωστοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα.
Υπήρξε λοιπόν επικοινωνία μιας οικογένειας με την Διεύθυνση Κοιμητηρίων, η οποία δήλωσε ότι αναλαμβάνει τα έξοδα των δύο τελετών, καθώς και όλα τα διαδικαστικά. Σε μια από τις πολλές επικοινωνίες και στην ερώτηση αν είναι συγγενείς, απάντησε η γυναίκα που ενδιαφέρθηκε από την πόλη της Βόρειας Ελλάδας οτι «…κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής μου, εμφανίστηκε η θανούσα σαν άγγελος….και με βοήθησε….».
Η ίδια θέλησε να «ξεπληρώσει» ένα χρέος. Η οικογένεια φρόντισε για τα πάντα -έξοδα και διαδικαστικά- και χθες ενταφιάστηκαν τα δύο αδέλφια στο κοιμητήριο.
Πηγή E-thessalia
- ΕΛΛΑΔΑ | 28.01.2026 | 15:17
Τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.01.2026 | 12:21
Βράβευση στο πλαίσιο του Erasmus+ για την Αμερικάνικη Γεωργική σχολή - ΕΛΛΑΔΑ | 28.01.2026 | 12:11
«Κόλλησε το Lane Assist, μπλόκαρε το τιμόνι»: Τι υποστηρίζει επιζών του τροχαίου των οπαδών του ΠΑΟΚ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.01.2026 | 11:36
Βράβευση στο πλαίσιο του Erasmus+ για την Αμερικάνικη Γεωργική σχολή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.01.2026 | 11:21
Πανελλαδική πρωτιά στον διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών EOES - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.01.2026 | 11:17
Εκπαίδευση ελαιοπαραγωγών στον Πύργο Ηλείας - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 10:48
Τέσσερις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 10:01
Φωτογραφία από το σημείο της διαρροής προπανίου – «Τους λέγαμε μυρίζει υγραέριο» δηλώνουν οι εργαζόμενοι
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 07:24
Η τελευταία φωτό των γυναικών που χάθηκαν στη Βιολάντα -Λίγες ώρες πριν, στην πρωτοχρονιάτικη πίτα, σοκάρει η τραγωδία - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 09:48
Νέα ανακοίνωση της «Βιολάντα»: Καταβολή μόνιμου μηνιαίου μισθού στις οικογένειες των θυμάτων – στήριξη και των παιδιών - ΛΑΡΙΣΑ | 27.01.2026 | 09:31
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΔΙΕΘΝΗ | 27.01.2026 | 16:13
Σοκαριστικό τροχαίο με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία -Επτά οι νεκροί μετά τη σύγκρουση βαν με φορτηγό - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 00:30
Εργοστάσιο «Βιολάντα»: Βρέθηκε τρύπα σε σωλήνες προπανίου -Βαρύτατες κατηγορίες για τον ιδιοκτήτη, τι λέει η εταιρεία - ΕΛΛΑΔΑ | 28.01.2026 | 15:17
Τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 07:59
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Εργαζόμενη σώθηκε γιατί αρρώστησε το παιδί της - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.01.2026 | 10:20
«Βιολάντα»: Θρήνος σε Προάστιο και Αγναντερό για τις δύο νεκρές εργαζόμενες



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
