ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Καρδίτσα: Κραυγή διαμαρτυρίας για τις ανεμογεννήτριες στα Άγραφα από όλη την Ελλάδα
Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία διαμαρτυρίας με κατάληξη το Παυσίλυπο

Κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν φορείς συλλογικότητας και πολλοί πολίτες από όλη τη χώρα με οικολογικές ανησυχίες, που εναντιώνονται στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα Άγραφα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Καρδίτσα.
Με μεγάλη συμμετοχή, ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα να σταματήσουν τα σχέδια της καταστροφής των Αγράφων, πραγματοποιήθηκε η μαζική Πανελλαδική συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας…
Συλλογικότητες απ’ όλη την Ελλάδα, απλοί άνθρωποι, νέοι και ηλικιωμένοι, Καρδιτσιώτες και μη, ενώθηκαν βροντοφωνάζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στην καταστροφή της περιοχής από τη βιομηχανοποίηση και την τοποθέτηση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών…


Και μόνο το γεγονός ότι επιχειρείται το «ξεκοίλιασμα» της περιοχής των Αγράφων προς χάρην ιδιωτών που θησαυρίζουν απο όλη αυτή την ιστορία που κάποιοι ονομάζουν «πράσινη ανάπτυξη», προκαλεί αγανάκτηση σε όλη την Ελλάδα…
Οσοι επεξεργάζονται σχέδια ερήμην της κοινωνίας, πήραν μια ηχηρή απάντηση απο τη μεγάλη πορεία της Καρδίτσας.

Η κινητοποίηση περιλαμβάνε συγκέντρωση – πορεία στην πλατεία Ελευθερίας της Καρδίτσας (κεντρική) στις 11πμ., με στόχο την -όσο το δυνατόν μεγαλύτερη- ανάδειξη της γιγαντιαίας καταστροφής, που σχεδιάζεται στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων, με όχημα την «πράσινη» ανάπτυξη και την τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Όπως σημείωναν σε ανακοίνωσή τους οι διοραγανωτές:
Τα Άγραφα ένα απέραντο τοπίο φυσικής και άγριας ομορφιάς, ένα «μνημείο» αγώνα , ένας τόπος, όπου χιλιάδες άνθρωποι αγωνίστηκαν για την ελευθερία.
Όπως τόνισε, μιλώντας για την ανοιχτή συνέλευση ο κ. Γκένας δωρίζουν την γη των Αγράφων σε υποτιθέμενους επενδυτές και αυτό δεν θα επιτραπεί να περάσει. Μίλησε για αντίσταση που είναι πλέον θέμα αξιοπρέπειας και κάλεσε όλο τον κόσμο να πει όχι στην καταπάτηση των Αγράφων.
Στη συνέχεια μετά την πορεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση κινημάτων και ανοιχτή συνέλευση, στο αναψυκτήριο του Παυσίλυπου σχετικά με την λεηλασία και την καταστροφή της φύσης από το κράτος , το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις -ΕΕ.

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης
Η επαπειλούμενη καταστροφή των Αγράφων, αποτελεί και αυτή, κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης πάνω στη φύση, άρα και την κοινωνία. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το λεγόμενο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, επιβάλει μια σειρά από μέτρα. Χωρίς όρους και με διαδικασίες ‘’αστραπή’’, θα παρέχει δυνατότητες για κάθε είδους υπερβάσεις όρων δόμησης και ελέγχων, για την προστασία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Επιδοτεί του «επενδυτές» για το έγκλημα απέναντι στην φύση, προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζόμενων, της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος.
Από την Εύβοια, τις Σκουριές, την Ήπειρο, το Ιόνιο, την Κρήτη, μέχρι το Βόλο και τον Αχελώο βλέπουμε ότι οι κάθε λογής επενδυτές, λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις, λεηλατούν χωρίς όριο την φύση, με μοναδικό στόχο το κέρδος.
Αυτή η επίθεση όμως, έχει βρει απέναντι της, τις αντιστάσεις των κινημάτων κατά της λεηλασίας του δημόσιου χώρου. Άνθρωποι που υπερασπίζονται την ίδια τους την ζωή, την ιστορία και την αξιοπρέπεια τους, μέσα από την υπεράσπιση της φύσης. Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, του αιγιαλού, στην καταστροφή των δασών, στην μόλυνση του αέρα και των θαλασσών, στις απέραντες χωματερές.
Μόνο οι αγώνες, οι αντιστάσεις μας και η σύνδεση τους μπορούν να βάλουν φραγμό στις μηχανές της «ανάπτυξης» και στα καταστροφικά –για την φύση και την κοινωνία-σχέδια κράτους και κεφαλαίου.
Μέσα από την εκδήλωση επιδιώκουμε τη σύνδεση αυτών των αντιστάσεων, ώστε όλοι μαζί, να συντονιστούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες ώστε να δώσουμε με καλύτερους όρους τις μάχες που έρχονται.
Επιδιώκουμε την αντιπαράθεση και τέλος το μπλοκάρισμα, όλων των καταστροφικών διαδικασιών . Γνωρίζουμε ότι απέναντι μας έχουμε όλο το κατεστημένο, από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, από τους επενδυτές και την ΕΕ, από τους κρατικούς θεσμούς, τους τοπικούς παράγοντες δήμων και περιφερειών.
Η «ανάπτυξη» που μας ετοιμάζουν καταστρέφει το περιβάλλον και τη ζωής μας. Χρέος μας είναι να διαλέξουμε το δρόμο της αντίστασης και της ρήξης, του συντονισμού, με κοινές δράσεις, με μαζικό και συλλογικό αγώνα.

.jpg)
.jpg)
- ΔΙΕΘΝΗ | 03.04.2026 | 00:05
Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση σε data centers της Oracle στο Ντουμπάι και της Amazon στο Μπαχρέιν - ΕΛΛΑΔΑ | 03.04.2026 | 00:02
Σοκαριστικό εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: Πιάστηκαν τα μαλλιά εργαζόμενης σε μηχάνημα – Της έφυγε το δέρμα από το κεφάλι - ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 23:50
Κωνσταντοπούλου: Θα μηνύσω την πρόεδρο που δήλωσε αποχή, μας κλείδωσαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας, βίντεο - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 02.04.2026 | 23:40
Επιδότηση μαμούθ έως 95% για ανακαίνιση σπιτιών: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - ΒΟΛΟΣ | 02.04.2026 | 23:31
Πασχαλινή Χορωδιακή Συνάντηση στον Βόλο - ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 23:24
«Οι Βιλανάκηδες δεν είναι τέρατα» λέει η πρώην σύντροφος του Μάρκου Βιλανάκη, την ώρα που έρχονται στο φως νέες καταγγελίες - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 02.04.2026 | 22:50
Σημαντική επένδυση για χιονοδρομικό στην Οξυά και την Καράβα Αργιθέας -δείτε εικόνες από την αρχιτεκτονική μελέτη - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 02.04.2026 | 22:40
Κουρέτας: Τύπου Byron οι βροχές που έπεσαν στην περιοχή Μουζακίου- άντεξε ο Πάμισος (πίνακας με τα ύψη βροχής)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.04.2026 | 09:32
Τακούδης: Σε Απιδιά Καρδίτσας, Ζαγορά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής-νερό ενός μήνα στα ορεινά Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 23:24
«Οι Βιλανάκηδες δεν είναι τέρατα» λέει η πρώην σύντροφος του Μάρκου Βιλανάκη, την ώρα που έρχονται στο φως νέες καταγγελίες - ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 09:17
Έφυγαν από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.04.2026 | 10:30
Περί τα 9.7 εκατ. ευρώ αποζημιώσεις σε Θεσσαλούς αγρότες από τον ΕΛΓΑ τη Μεγάλη Τρίτη - ΒΟΛΟΣ | 02.04.2026 | 19:35
Βόλος: Γονείς χτυπούσαν με μαστίγιο τα 2 παιδιά τους και έφτυναν στο φαγητό τους - ΕΛΛΑΔΑ | 02.04.2026 | 10:35
Κακοκαιρία Erminio: «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα» λέει ο Μαρουσάκης - Πού θα «χτυπήσει» - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 02.04.2026 | 18:56
Ποιοι είναι οι 15 «γαλάζιοι» σε «ΟΠΕΚΕΠΕ 2» και «ΟΠΕΚΕΠΕ 3» – Καραμανλής και Παπακώστα για κακούργημα - ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 19:02
Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην εθνικό οδό Λάρισας – Τρικάλων










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed