ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΤΟ 48ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
Ξεκίνησε χθες Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή

Μία σημαντική διοργάνωση με τόπο φιλοξενίας τη λίμνη Πλαστήρα ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή.
Πρόκειται για το 48ο Διεθνές Ράλλυ Ιστορικού Αυτοκινήτου, την πιο σπουδαία ίσως εκδήλωση της χρονιάς για την λέσχη της ΦΙΛΠΑ, διότι θα αναδείξει και τον πρωταθλητή του CEERT 2019, καθώς είναι ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος.
Το Ράλλυ ξεκίνησε την Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι από την Λαμία με προορισμό τη λίμνη Πλαστήρα όπου θα διαμείνουν πληρώματα και συνοδοί. Το αγωνιστικό τμήμα ολοκληρώνεται το Σάββατο και ώρα 5 το απόγευμα, με την ειδική διαδρομή Λαμπερό – Μεσενικόλα όπου θα γίνει και η τελετή λήξης στην ιστορική πλατεία Μεσενικόλα.
Συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, ο οποίος πρότεινε να ενταχθεί στο πρόγραμμα (ως ειδική διαδρομή), τμήμα της λησμονημένης ιστορικής εθνικής οδού Καρδίτσης – Αγρινίου.
Είναι ένα σχετικά άγνωστο μνημείο προπολεμικής εθνικής οδοποιίας, το οποίο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου χειρονακτικά και λόγω ιστορικών συγκυριών δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!. Πρόκειται για τον παλαιό δρόμο Μητρόπολη, στάση Μεσενικόλα, Μονή Κορώνας, πλαζ Λαμπερού, τμήμα του οποίου συντηρήθηκε πρόσφατα από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Καρδίτσας και ένα τμήμα από το Δήμο, για τις ανάγκες της διοργάνωσης.
Το Σάββατο στις 5 το απόγευμα μετά τον αγώνα στην πλατεία του Μεσενικόλα, θα γίνει η τελετή λήξης του 48ου Διεθνούς Ράλλυ, με την απονομή κυπέλλων και αναμνηστικών. Ο Δήμος οργάνωσε εκδήλωση φιλοξενίας των πληρωμάτων και των συνοδών, καθώς και του κοινού που θα παραβρεθεί την απονομή. Θα προσφερθούν κρασιά Μεσενικόλα και τοπικά εδέσματα, ενώ χορευτικό συγκρότημα θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά δεκάδες ιστορικά αυτοκίνητα, τα οποία δεν κυκλοφορούν πλέον και έχουν την ομορφιά του παρελθόντος, ξυπνώντας μνήμες και νοσταλγίες.
Η εκδήλωση αποτελεί μοναδική ευκαιρία να προβληθούν σε Έλληνες και ξένους οι ομορφιές της ανατολικής πλευράς της λίμνης, καθώς και ο ιστορικός Μεσενικόλας που τα τελευταία χρόνια παραγκωνίστηκε.
Η εκδήλωση εντάσσεται στην προσπάθεια διεθνούς προβολής της λίμνης Πλαστήρα και την εξωστρέφεια που θέλει να καλλιεργήσει η νέα διοίκηση του Δήμου, συνδέοντάς την και με την Διεθνή Ημέρα Τουρισμού που γιορτάζεται αύριο Παρασκευή (27/9)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.06.2026 | 00:30
Νέο «δίχτυ» στήριξης για τις εξαρτήσεις στη Θεσσαλία – Έρχονται Ομάδες Αυτοβοήθειας - ΔΙΕΘΝΗ | 28.06.2026 | 00:01
Θανάσιμος καύσωνας στη Γερμανία: Κόσμος πνίγεται αναζητώντας δροσιά, προβλήματα στις μεταφορές, κανόνια νερού στους δρόμους - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 27.06.2026 | 21:55
Το FSRU του Παγασητικού: Όταν μια επένδυση χάνει πρώτα τη μάχη της εμπιστοσύνης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.06.2026 | 21:38
Κουρέτας: Να συνδεθεί η επιχειρηματικότητα στην Θεσσαλία με τη γνώση και το Πανεπιστήμιο - ΕΛΛΑΔΑ | 27.06.2026 | 20:39
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 42χρονος σε τροχαίο με μετωπική σύγκρουση δύο ΙΧ - ΒΟΛΟΣ | 27.06.2026 | 20:19
Φωτιά στo Πήλιο μεταξύ Καλών Νερών και Μπούφας - ΛΑΡΙΣΑ | 27.06.2026 | 20:06
Από τις πρώτες των πρώτων, με 19.780 μόρια, η Λαρισαία Ιωάννα Παπακώστα εξηγεί πως τα κατάφερε (video) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.06.2026 | 18:15
Εγκαίνια νέου κολυμβητηρίου στα Τρίκαλα στο πάρκο του Άη Γιώργη (ΦΩΤΟ)
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.06.2026 | 13:26
Αναβολή για σήμερα ή τη Δευτερα της πίστωσης των αγροτικών ενισχύσεων -στα κάγκελα οι αγρότες που ξενύχτησαν - ΛΑΡΙΣΑ | 27.06.2026 | 11:59
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 27.06.2026 | 09:59
Επίδομα παιδιού 150€: «Κλειδώνουν» οι ημερομηνίες για την έκτακτη ενίσχυση – Οι δύο φάσεις καταβολής - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.06.2026 | 14:51
Στο (επι)κέντρο του βλαχόφωνου ελληνισμού τα Τρίκαλα - Ξεκίνησε το 40ο επετειακό Αντάμωμα Βλάχων (ΦΩTO) - ΔΙΕΘΝΗ | 27.06.2026 | 01:17
Βενεζουέλα: Θρήνος για τη σύζυγο γνωστού ποδοσφαιριστή -Πέθανε σώζοντας την κόρη τους από τον σεισμό - ΒΟΛΟΣ | 27.06.2026 | 13:35
Tιμητική διάκριση για το δήμο Ρήγα Φεραίου και τον δήμαρχο από την ΕΛ.ΑΣ! - ΛΑΡΙΣΑ | 27.06.2026 | 09:54
Ο Δήμος Τεμπών προχωρά στην υποβολή πρότασης για τη μελέτη λιμνοδεξαμενής και αρδευτικού δικτύου στον Πυργετό - ΕΛΛΑΔΑ | 27.06.2026 | 14:15
«Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»: Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed