ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΤΟ 48ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
Ξεκίνησε χθες Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή

Μία σημαντική διοργάνωση με τόπο φιλοξενίας τη λίμνη Πλαστήρα ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή.
Πρόκειται για το 48ο Διεθνές Ράλλυ Ιστορικού Αυτοκινήτου, την πιο σπουδαία ίσως εκδήλωση της χρονιάς για την λέσχη της ΦΙΛΠΑ, διότι θα αναδείξει και τον πρωταθλητή του CEERT 2019, καθώς είναι ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος.
Το Ράλλυ ξεκίνησε την Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι από την Λαμία με προορισμό τη λίμνη Πλαστήρα όπου θα διαμείνουν πληρώματα και συνοδοί. Το αγωνιστικό τμήμα ολοκληρώνεται το Σάββατο και ώρα 5 το απόγευμα, με την ειδική διαδρομή Λαμπερό – Μεσενικόλα όπου θα γίνει και η τελετή λήξης στην ιστορική πλατεία Μεσενικόλα.
Συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, ο οποίος πρότεινε να ενταχθεί στο πρόγραμμα (ως ειδική διαδρομή), τμήμα της λησμονημένης ιστορικής εθνικής οδού Καρδίτσης – Αγρινίου.
Είναι ένα σχετικά άγνωστο μνημείο προπολεμικής εθνικής οδοποιίας, το οποίο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου χειρονακτικά και λόγω ιστορικών συγκυριών δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!. Πρόκειται για τον παλαιό δρόμο Μητρόπολη, στάση Μεσενικόλα, Μονή Κορώνας, πλαζ Λαμπερού, τμήμα του οποίου συντηρήθηκε πρόσφατα από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Καρδίτσας και ένα τμήμα από το Δήμο, για τις ανάγκες της διοργάνωσης.
Το Σάββατο στις 5 το απόγευμα μετά τον αγώνα στην πλατεία του Μεσενικόλα, θα γίνει η τελετή λήξης του 48ου Διεθνούς Ράλλυ, με την απονομή κυπέλλων και αναμνηστικών. Ο Δήμος οργάνωσε εκδήλωση φιλοξενίας των πληρωμάτων και των συνοδών, καθώς και του κοινού που θα παραβρεθεί την απονομή. Θα προσφερθούν κρασιά Μεσενικόλα και τοπικά εδέσματα, ενώ χορευτικό συγκρότημα θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά δεκάδες ιστορικά αυτοκίνητα, τα οποία δεν κυκλοφορούν πλέον και έχουν την ομορφιά του παρελθόντος, ξυπνώντας μνήμες και νοσταλγίες.
Η εκδήλωση αποτελεί μοναδική ευκαιρία να προβληθούν σε Έλληνες και ξένους οι ομορφιές της ανατολικής πλευράς της λίμνης, καθώς και ο ιστορικός Μεσενικόλας που τα τελευταία χρόνια παραγκωνίστηκε.
Η εκδήλωση εντάσσεται στην προσπάθεια διεθνούς προβολής της λίμνης Πλαστήρα και την εξωστρέφεια που θέλει να καλλιεργήσει η νέα διοίκηση του Δήμου, συνδέοντάς την και με την Διεθνή Ημέρα Τουρισμού που γιορτάζεται αύριο Παρασκευή (27/9)
- ΕΛΛΑΔΑ | 01.05.2026 | 13:42
Eπιθέσεις κατά δύο πανεπιστημιακών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.05.2026 | 13:02
Με απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία τίμησαν οι Καρδιτσιώτες την Εργατική Πρωτομαγιά (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 01.05.2026 | 12:22
Οι μέδουσες επέστρεψαν νωρίτερα φέτος στις ελληνικές θάλασσες - ΒΟΛΟΣ | 01.05.2026 | 12:11
Δίκυκλο παρέσυρε πεζό στη Νέα Ιωνία – Στο Νοσοκομείο 75χρονος - ΒΟΛΟΣ | 01.05.2026 | 11:58
Bόλος: Φθορές και κλοπές δημοτικών ποδηλάτων – Εκτός λειτουργίας ο σταθμός στο Παπαστράτος - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 01.05.2026 | 11:52
«Πόλεμος» για τη φέτα: Οι ΗΠΑ αμφισβητούν το ΠΟΠ και η Ελλάδα απαντά - ΛΑΡΙΣΑ | 01.05.2026 | 11:35
Με απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία τίμησαν την πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 01.05.2026 | 11:20
Η ΑΔΕΔΥ Λάρισας τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά με απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία νομαρχίας (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.04.2026 | 08:53
Οκτώ Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 30.04.2026 | 23:34
Εκτροπή οχήματος έξω από τη Λάρισα – Δύο τραυματισμένα άτομα στο νοσοκομείο - ΛΑΡΙΣΑ | 30.04.2026 | 12:16
Ολική ήταν η καταστροφή στην επιχείρηση μασάζ στην Κύπρου από τη χθεσινή πυρκαγιά (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 30.04.2026 | 18:10
Επεκτάθηκε σε πολυκατοικία η φωτιά που ξέσπασε σε κατάστημα με ανταλλακτικά στο Ίλιον, κάηκαν όλα τα διαμερίσματα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 01.05.2026 | 09:35
Θλίψη στη Φαρκαδόνα: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η 32χρονη Σταυρούλα - ΒΟΛΟΣ | 30.04.2026 | 09:30
Πήλιο: Ηλικιωμένη τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έκοβε ξύλα με αλυσοπρίονο - ΒΟΛΟΣ | 30.04.2026 | 09:38
Οι σεισμοί στην Σκιάθο προβληματίζουν τους επιστήμονες: Η συσσωρευμένη ενέργεια και το ρήγμα της Ανατολίας - ΕΛΛΑΔΑ | 30.04.2026 | 09:46
Καιρός: Από τα 29άρια σε «χειμωνιάτικη» Πρωτομαγιά – Βουτιά θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed