Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Έντονη ανησυχία στις Σποράδες μετά την χρεοκοπία της Thomas Cook

Για μεγάλο οικονομικό χτύπημα κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου

Έντονη ανησυχία στις Σποράδες μετά την χρεοκοπία της Thomas Cook
23.09.2019 | 16:25
Animus Benefits
alphawood
Comfort Suites and Rooms
AXON
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα

Έντονη είναι η ανησυχία στις Σποράδες και ειδικά στην Σκιάθο για τις επιπτώσεις, καθώς οι Βρετανοί αποτελούν το 45-50% των τουριστών εδώ και δεκαετίες. Ιδιοκτήτες μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων κάνουν λόγο για καταστροφή και ένα αβέβαιο αύριο στην τουριστική βιομηχανία.

«Τα οικονομικά ανοίγματα με την Thomas Cook είναι τόσο μεγάλα που δεν ξέρουμε αν θα αντέξουμε», ανέφερε επιχειρηματίας – στο ίδιο μέσο. Άλλος εκτίμησε ότι «η ζημιά είναι ανυπολόγιστη».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου, που εκπροσωπεί την Thomas Cook στις Σποράδες, μίλησε για «μεγάλο οικονομικό χτύπημα στον τουρισμό» και τόνισε πως «πρώτο μέλημά μας είναι να μετρήσουμε και να καταγράψουμε των αριθμό των πελατών της εταιρείας που θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να φύγουν από το νησί. Περίπου 1.800 με 2.000 Βρετανοί υπολογίζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή, όσοι βρίσκονται στα νησιά μας. Η οικονομική ζημιά είναι αδύνατον να εκτιμηθεί αυτή την ώρα. Χρειάζεται ψυχραιμία».

 Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδας Κώστας Λεβέντης μιλώντας το μεσημέρι στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας, ανέφερε πως η οικονομική ζημία θα πρέπει να υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ για τις Σποράδες, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σε βάθος μιας τριετίας το κενό που αφήνει η Thomas Cook θα καλυφτεί από τη Fraport που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

ενδεικτικά ανέφερε πως η εταιρεία στους περισσότερους ξενοδόχους στην Ελλάδα και στη Σκιάθο, οφείλει ακόμη απο το 2018, καθώς έγινε μί κοινή προσπάθεια να διασωθεί αυτός ο τουριστικός κολοσσός...Στους περίπου 2000 Βρετανούςπου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Σκιάθο, θα πρεπει να υπολογιστούν και αλλοι τόσοι περίπου από σκανδιναβικές χώρες και τη Γερμανία, που εξυπηρετούνταν από την εταιρεία...Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Φαίδων Αρτοποιήματα
Φρέσκο γάλα Όλυμπος
Ευθυμίου Red Inn
Agronuts
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
thesnea.gr
Νέος Αγών
  ^