ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΠΑΟΚ - Άρης 2-2: Ματσάρα στην Τούμπα, βαθμό με Μίσιτς ο Δικέφαλος στο 90+7
Αποβολές για Μάτος και Σάσα.

ΠΑΟΚ και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο ντέρμπι της Τούμπας. Ο Μίσιτς με γκολ στο 90+7 έσωσε το βαθμό και το αήττητο για το Δικέφαλο, ο οποίος υπέστη την πρώτη απώλεια βαθμών. Οι κίτρινοι είχαν προηγηθεί με Ματίγια στο 87. Αποβολές για Μάτος και Σάσα.
Τα είχε όλα το ντέρμπι της Τούμπας. Είχε τέσσερα γκολ, είχε δυο αποβολές, πάθος, ένταση, λάθη, αναγκαστικές αλλαγές, μπόλικη τακτική στη σκακιέρα από Αμπέλ Φερέιρα και Τόλη Τερζή, τρελή εξέλιξη.
Νικητή δεν είχε. ΠΑΟΚ και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στη ματσάρα της Θεσσαλονίκης και της τέταρτης αγωνιστικής της Super League 1. Το ντέρμπι ξεκίνησε με δύο γρήγορα γκολ. Ο Ιντέγε άνοιξε το σκορ (4), ο Μάτος ισοφάρισε (6). Μεσολάβησαν οι αποχωρήσεις των Πέλκα, Κουέστα, οι αποβολές Μάτος, Σάσα, οι ευκαιρίες των Ιντέγε, Μίσιτς και ήλθε το θρίλερ του τελευταίου δεκαλέπτου.
Ο Ματίγια έκανε το 1-2 στο 87, ο Μίσιτς χάρισε την ισοφάριση στο Δικέφαλο στο 90+7. Οι γηπεδούχοι έσωσαν το βαθμό, διαφύλαξαν το αήττητό τους, αλλά υπέστησαν την πρώτη βαθμολογική απώλεια για την τρέχουσα σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να κερδίσουν δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.
1. ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΩΝ 10 ΛΕΠΤΩΝ
Το ματς όδευε προς την ισοπαλία καθώς οι Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Φάμπιαν Έμαν είχαν καθαρίσει τις φάσεις των Ιντέγε και Μίσιτς στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης.
Ο Χαβιέρ Ματίγια, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη στο 87ο λεπτό. Η μπάλα κόντραρε μετά το σουτ που επιχείρησε, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ εκτίμησε λάθος τη φάση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του.
Κι όμως δεν έφυγε με τη νίκη από την Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ βρήκε το δρόμο για την ισοφάριση στο έβδομο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου. Ο Ντούγκλας Αουγκούστο έκανε το γέμισμα από αριστερά, ο Γιόσιπ Μίσιτς με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Έμαν και ισοφάρισε σε 2-2.
2. ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΧΩΡΙΣ ΦΡΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ
Ο Άρης μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και προσπάθησε να πιάσει στον ύπνο τον ΠΑΟΚ. Τα κατάφερε, άνοιξε το σκορ μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Ο Φετφατζίδης ήδη από τις πρώτες προσπάθειες είχε προκαλέσει μπελάδες στον Μάτος και κέρδισε κόρνερ. Γύρισε την μπάλα από αριστερά, ο Ιντέγε βρήκε κενό στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, τελείωσε ιδανικά τη φάση, νίκησε τον Πασχαλάκη κι άνοιξε το σκορ.
Ωραία και η ασίστ του Φετφατζίδη, ο οποίος είχε την ψυχραιμία να προβλέψει που θα βρισκόταν ο Νιγηριανός, ωραίο τόσο το ξεμαρκάρισμα όσο και το τελείωμα του δεύτερου καθώς κινήθηκε χωρίς να τον αντιληφθούν οι γηπεδούχοι αμυντικοί.
Η απάντησε δεν άργησε να έλθει από τον Δικέφαλο. Μόλις δυο λεπτά. Από κόρνερ, όπως και στο πρώτο γκολ. Ο Γιόσιπ Μίσιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λέο Μάτος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά νίκησε τόσο την κίτρινη άμυνα, όσο και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Χουλιάν Κουέστα.
Ο Βραζιλιάνος κινήθηκε τόσο γρήγορα, όσο κι έξυπνα - ξεμαρκαρίστηκε καθώς Σάσα και Ροζ πήγαν με καθυστέρηση πάνω του - κι εκτέλεσε άριστα με το κεφάλι. Το προβάδισμα του Άρη δεν διήρκησε παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Η ισορροπία στο σκορ αποκαταστάθηκε σε χρόνο... ρεκόρ.
3. ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΑΝΩΝ ΜΕ ΠΕΛΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΖΑΜΠΑ
Ένα τέταρτο μετά την έναρξη της αναμέτρησης ο Δημήτρης Πέλκας υπέστη τράβηγμα και έπεσε στο έδαφος. Ο Έλληνας διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ κατάλαβε ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να συνεχίσει το ματς. Έκανε αμέσως νόημα για αλλαγή.
Ο Αμπέλ Φερέιρα πέρασε τον Λέο Ζαμπά. Έβαλε τον Βραζιλιάνο στην ίδια θέση με τον Πέλκα. Δίπλα και λίγο πιο πίσω από τον Τσούμπα Άκπομ. Το σχήμα αυτό άλλαξε και σε τριάδα μέσα στο παιχνίδι με κεντρικό τον Μπίσεσβαρ και στα άκρα του Λημνιό και Ζαμπά, αλλά δεν λειτούργησε.
Ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε την μπάλα με ευκολία, αλλά υστερούσε στην τελική πάσα. Γι αυτό και ο Ζαμπά έγινε αλλαγή στην αλλαγή. Στο 58ο λεπτό αντικαταστάθηκε, έδωσε τη θέση του στον Ελ Καντουρί. Η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων δεν άργησε παρά οκτώ λεπτά. Ο Μίσιτς κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη μπαλιά, τσίμπησε την μπάλα και έβγαλε τον Λημνιό δεξιά εντός περιοχής. Ο Έμαν απομάκρυνε εξαιρετικά με το σουτ του το δεξί διαγώνιο σουτ.
4. ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ... ΜΠΡΑΖΙΛΕΪΡΟ
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (67ο) ο Μάτος σε μια φάση που ήλεγχε, προτίμησε την ντρίμπλα πάνω στον Λάρσον. Ο Σουηδός τον κατάλαβε, του έκλεψε την μπάλα κι έφυγε στην αντεπίθεση από αριστερά όπως επιτίθετο ο Άρης.
Ο Μάτος τον τράβηξε από τη φανέλα, ξεχνώντας ότι κουβαλούσε κίτρινη. Έτσι σωστά αντίκρισε τη δεύτερη κι άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε σε πέντε μόνο λεπτά.
Ο Σάσα έκανε φάουλ στον Γιαννούλη. Κουβαλούσε κι αυτός κίτρινη, αποβλήθηκε κι αυτός. Δυο αποβολές, δυο Βραζιλιάνοι, δις εξαμαρτείν μπραζιλέιρο.
- ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 10:10
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 10:01
Η ιστορία της Βιολάντα μέχρι την τραγωδία στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας στα Τρίκαλα - ΔΙΕΘΝΗ | 26.01.2026 | 09:56
Έως και -30 βαθμοί Κελσίου στις ΗΠΑ λόγω χιονοκαταιγίδας - 11 νεκροί και 1 εκατ. σπίτια χωρίς ρεύμα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:47
Τρίκαλα: Τέσσερις εργαζόμενες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο - Ακόμη μία αγνοείται(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 26.01.2026 | 09:43
Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:28
Τρίκαλα: Τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: 4 νεκρές γυναίκες από τη μεγάλη φωτιά - ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 09:07
ΛΑΣΥ Θεσσαλίας για γέφυρα Αμπελιάς: «Κυβέρνηση και περιφερειακές αρχές, όλα ωραία, όλα μια χαρά…» - ΔΙΕΘΝΗ | 26.01.2026 | 09:02
Αρκτικό ψύχος σαρώνει τις ΗΠΑ: Ιστορική χιονοκαταιγίδα με 7 νεκρούς, ακυρώσεις πτήσεων και 1 εκατ. σπίτια χωρίς ρεύμα
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.01.2026 | 11:43
Επιδότηση 50 ευρώ το στρέμμα για μικρούς καλλιεργητές και χωρίς ελέγχους αντικαθιστά την άμεση ενίσχυση - ΛΑΡΙΣΑ | 25.01.2026 | 09:35
Γαμπρός πήγε να παντρευτεί με πομπή από τρακτέρ σε χωριό της Λάρισας! – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 08:53
Τρίκαλα: Τρεις γυναίκες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:28
Τρίκαλα: Τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: 4 νεκρές γυναίκες από τη μεγάλη φωτιά - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 08:26
Στις φλόγες η μπισκοτοβιομηχανία «Βιολάντα» στα Τρίκαλα -Ακούστηκε έκρηξη πριν τη φωτιά, αγνοούνται πέντε εργαζόμενες (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 25.01.2026 | 14:29
«Παιδί μου πέθανα τώρα, μη με σκοτώνεις άλλο»: Οι τελευταίες λέξεις του 80χρονου πριν πέσει νεκρός από το χέρι του γιου του - ΛΑΡΙΣΑ | 25.01.2026 | 11:22
Αυτό είναι το χωριό της Λάρισας με τη χαμηλή γη, το καθαρό νερό, τις εικόνες σπάνιας ηρεμίας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 08:46
Τρίκαλα: Εικόνες καταστροφής στο εργοστάσιο της ΒΙΟΛΑΝΤΑ – Αγωνία για πέντε αγνοούμενους



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
