ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Πώς να τονώσεις το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σου για να μην αρρωσταίνει εύκολα
Πώς μπορούν οι γονείς, μέσα από τη διατροφή και τις συνήθειες του παιδιού τους, να θωρακίσουν την άμυνα του οργανισμού του.

Οι παιδικές ασθένειες είναι ο “πονοκέφαλος” κάθε γονέα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου. Το γεγονός ότι τα παιδιά βρίσκονται πολλές ώρες την ημέρα περιορισμένα σε μια αίθουσα διδασκαλίας με πολλά άλλα παιδάκια μαζί, ευνοεί την ανάπτυξη και μεταφορά μικροβίων και λαμβάνοντας υπόψιν ότι όσο πιο μικρό είναι ένα παιδί τόσο πιο ανώριμο είναι το ανοσοποιητικό του, καταλήγουν να αρρωσταίνουν συχνά.
Αυτό που μπορούν, όμως, οι γονείς να κάνουν είναι να θωρακίσουν όσο μπορούν την άμυνά του μέσα από τη διατροφή και τις συνήθειές του.
Η διατροφή είναι η σημαντικότερη για τη διατήρηση της υγείας και της άμυνας του παιδιού. Γι’ αυτό πρέπει να τρώει τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, D και ψευδάργυρο. Τέτοιες τροφές είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα ψάρια, τα αβγά και τα όσπρια. Τα παιδιά θα πρέπει να τρώνε φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση.
Ο ύπνος είναι εξίσου καθοριστικός. Ένα παιδί πρέπει να κοιμάται καθημερινά τουλάχιστον 10 ώρες. Για να μπορεί να προσφέρει την ξεκούραση που απαιτείται, ο ύπνος πρέπει να είναι ποιοτικός και συνεχόμενος.
Η άσκηση χαρίζει, επίσης, πολλαπλά οφέλη στην υγεία του σώματος. Εξασφαλίζει ευεξία, υγιές σώμα και ένα πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν έχει σημασία το είδος της άσκησης που θα επιλέξει το παιδί να κάνει. Αρκεί να γυμνάζεται σε τακτική βάση. Αν επιλέξει κάποιο ομαδικό άθλημα, κολυμβητήριο ή και για να παρακολουθήσει το μάθημα της γυμναστικής στο σχολείο, θα χρειαστεί να προσκομίσει μία βεβαίωση υγείας από γιατρό. Δες πώς μπορείς να πάρεις βεβαίωση υγείας με χαμηλότερο κόστος.
Συνιστάται οι δραστηριότητες που θα κάνει το παιδί να μην είναι πολλές, ώστε να μην του προκαλούν στρες, διότι το άγχος έχει αποδειχθεί ότι αποδυναμώνει την άμυνα του οργανισμού, η οποία τείνει να πλήττεται ευκολότερα από παθογόνους μικροοργανισμούς.
Βοηθητικό για ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα είναι και το φυσιολογικό σωματικό βάρος του παιδιού, καθώς δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ αδύνατο ούτε πολύ παχύ, ώστε να εξασφαλίσει καλύτερη υγεία.
Τέλος, οι κανόνες υγιεινής μπορούν να εξασφαλίσουν την απομάκρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων μικροβίων από τον περιβάλλοντα χώρο του. Ο σωστός αερισμός του σπιτιού σε συνδυασμό με το συχνό πλύσιμο των χεριών και του προσώπου αποτρέπει τη συγκέντρωση ιών και μικροβίων στην επιφάνεια του δέρματος και τους βλεννογόνους.
Πηγή news247.gr
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 06.01.2026 | 23:22
Χειροκροτήστε τους! Τρομερό «διπλό» του ΑΣΚ στη Σερβία (82-89) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 06.01.2026 | 19:16
Θεοφάνια: Ένταση κατά τη ρίψη του σταυρού στα Τρίκαλα - «Όχι έτσι παιδιά», φώναζε ο Μητροπολίτης - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 19:10
Αγρότες: Παραμένει κλειστή η αερογέφυρα της Νίκαιας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 18:58
Χρ. Κέλλας από Νέα Μηχανιώνα- Μήνυμα στήριξης στους αλιείς και τους αγρότες - ΕΛΛΑΔΑ | 06.01.2026 | 18:53
Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 16χρονος - Χειροπέδες και στη μητέρα του - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 18:30
Με θρησκευτική λαμπρότητα έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων στο Δήμο Κιλελέρ - ΒΟΛΟΣ | 06.01.2026 | 18:26
Ο Περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Βόλο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 18:12
Βούτηξαν στα νερά του Ελασσονίτη να πιάσουν το σταυρό (ΦΩΤΟ)
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.01.2026 | 08:08
Αυτά είναι τα μέτρα ενίσχυσης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση αύριο για τους αγρότες -Μηνύματα τέλους ανοχής στα μπλόκα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 08:17
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 11:51
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε ο Απόστολος Πλατανιάς σε ηλικία 55 ετών - ΒΟΛΟΣ | 06.01.2026 | 14:30
Η 9χρονη Αποστολία έκλεψε την παράσταση στον Βόλο – Βούτηξε για τον σταυρό και συγκίνησε τους πάντες - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 11:42
Mε λιακάδα η ρίψη του Σταυρού στον Πηνειό στη Λάρισα- χιλάδες Λαρισαίοι στις όχθες (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 11:55
Ο 22χρονος Ραφαήλ Νικολάου είναι ο πιστός που έπιασε το σταυρό στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.01.2026 | 09:36
Κυβερνητικό τελεσίγραφο με βαριά πρόστιμα έως 350 ευρώ ημερησίως για τα τρακτέρ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.01.2026 | 09:39
Νέο κόμμα από τη Μαρία Καρυστιανού: Τα ποσοστά που κατέγραψε στις δημοσκοπήσεις και η κρίσιμη δεξαμενή των αναποφάσιστων



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed