ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Κικίλιας: Λιγότερο από 5 μήνες θα διαρκούν οι διαδικασίες πρόσληψης στα νοσοκομεία - Προτεραιότητα οι ΜΕΘ
Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θα χειρίζεται το ΕΚΑΒ

Τη δέσμευση του ότι οι προσλήψεις στο χώρο της υγείας θα προχωρήσουν με πιο γοργούς ρυθμούς εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
«Η πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού μέχρι σήμερα με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ απαιτούσε πάνω από ενάμιση χρόνο. Με ηλεκτρονική πλατφόρμα και συγκεκριμένες διαδικασίες -πάλι μέσα από το ΑΣΕΠ- θα έχουμε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία μας σε λιγότερο από πέντε μήνες», είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ότι προτεραιότητα όσον αφορά τη στελέχωση των νοσοκομείων θα δοθεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και εξήγησε το λόγο: «Από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο έχουμε ενενήντα άτομα στην αναμονή για κρεβάτι εντατικής θεραπείας λόγω του ιού της γρίπης. Δεν πρόκειται ν αφήσω έτσι τους συνανθρώπους μας».
Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θα χειρίζεται το ΕΚΑΒ, και μέσω αυτού θα γίνεται η διανομή, η συλλογή, η πληροφόρηση και η απόφαση για τις μονάδες εντατικής θεραπείας.
Με αφορμή τη συζήτηση για τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας και τη γρίπη, ο Β. Κικίλιας ζήτησε από το ιατρικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι και παιδιά με χρόνια νοσήματα να εμβολιαστούν. «Τέλος Σεπτεμβρίου είναι το εμβόλιο της γρίπης. Παρακαλώ θερμά όλους να μην φτάσουμε στην καρδιά του χειμώνα και έχουμε άλλους είδους προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.
Έμφαση στους ογκολογικούς ασθενείς
Ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως οι Έλληνες έχουν ταλαιπωρηθεί πολλά χρόνια από ανακοινώσεις και μεγάλα λόγια για αυτά τα οποία πρόκειται να αλλάξουν. «Αποστρέφομαι αυτό και θέλω πρώτα να κάνουμε πράγματα όπως η λίστα των ογκολογικών που καταργήσαμε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και μετά να τα λέω», τόνισε.
Μάλιστα είπε ότι θα δοθεί έμφαση στους ογκολογικούς ασθενείς και εξήγγειλε ότι θα αυξηθούν οι βάρδιες στα ακτινολογικά μηχανήματα, προκειμένου να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς καθώς θα μειωθούν τα μεγάλα διαστήματα αναμονής.
«Επίσης εξορθολογίζουμε τις λίστες στα χειρουργεία και αλλάζουμε τον τρόπο λειτουργίας των ΤΕΠ έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς. Δεν θα υπάρξει διοικητής ή υποδιοικητής νοσοκομείου, που να μην είναι στα ΤΕΠ και να μην είναι στο νοσοκομείο και στην εφημερία. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να είναι κάποιος πλέον διοικητής και υποδιοικητής σε νοσοκομείο του ΕΣΥ είναι να βρίσκεται στην ώρα της μάχης εκεί που οι πολίτες έρχονται και αγωνιούν για τον συγγενή τους και πρέπει να λάβουν θεραπεία», υπογράμμισε ο υπουργός.
Ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν θα υπάρχει διοικητής ο οποίος -αφού περάσει από την 5μελή επιτροπή που εξετάζει τα πτυχία του και τα λοιπά έγγραφα- θα προσληφθεί σε νοσοκομείο αν εκ των προτέρων δεν έχει υπογράψει συμφωνητικό με το ελληνικό κράτος ότι θα πιάνει ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών.
Για την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας όμως θέλει με το ζόρι να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να γυρίσει τη χώρα πίσω στα χρόνια και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την εξουσία αυτός και οι υπουργοί του. Προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στην ελληνική κοινωνία, τη δίχασε, διέλυσε τη μεσαία τάξη, έπληξε τα λαϊκά στρώματα και απόρροια των πολιτικών του αντιμετωπίζουμε σήμερα με θάρρος και παρρησία βέβαια αλλά και με πολλές δυσκολίες»
Πηγή real.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.01.2026 | 14:32
Αγρότες: Αυτοί είναι οι 25 εκπρόσωποι των μπλόκων που θα συναντήσουν τον Μητσοτάκη -7 από τη Θεσσαλία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.01.2026 | 14:24
Mercosur: Η Γερμανία παρακάμπτει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να εφαρμοστεί η συμφωνία από τα τέλη Μαρτίου - ΛΑΡΙΣΑ | 13.01.2026 | 13:51
Κόκκαλης: «Η κυβέρνηση σκηνοθετεί ραντεβού γιατί φοβάται τον πραγματικό διάλογο με τους αγρότες» - ΔΙΕΘΝΗ | 13.01.2026 | 13:45
Το Ιράν ετοιμάζεται να εκτελέσει 26χρονο διαδηλωτή δι’ απαγχονισμού -Τον καταδίκασε σε θανατική ποινή για τις διαμαρτυρίες - ΛΑΡΙΣΑ | 13.01.2026 | 13:30
Δήμος Λαρισαίων: Νέα παιδική χαρά στη Γιάννουλη-λαμπρά εγκαίνια, στην πλατεία Θρακών (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.01.2026 | 13:07
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρός 52χρονος υπάλληλος του Δήμου Λαρισαίων - ΛΑΡΙΣΑ | 13.01.2026 | 13:01
Νεκρός 65χρονος στα Φάρσαλα- τον βρήκαν πεσμένο στο μπάνιο του σπιτιού του - ΒΟΛΟΣ | 13.01.2026 | 12:19
Βόλος: 27χρονος είχε επάνω του αναδιπλούμενο μαχαίρι τύπου πεταλούδα
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.01.2026 | 10:02
Τακούδης: Έρχεται σιβηρικός αντικυκλώνας από ανατολάς το Σάββατο και θα δώσει χιόνια στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 12.01.2026 | 10:08
Πέντε Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 12.01.2026 | 18:41
Σοβαρό τροχαίο στη Λάρισα: Αυτοκίνητο παρέσυρε ανήλικο κορίτσι - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - ΛΑΡΙΣΑ | 13.01.2026 | 13:07
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρός 52χρονος υπάλληλος του Δήμου Λαρισαίων - ΛΑΡΙΣΑ | 12.01.2026 | 11:09
Παγωμένη η... αγορά στην πρεμιέρα των εκπτώσεων στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.01.2026 | 21:21
Ραγδαίες εξελίξεις στο μπλόκο Νίκαιας: Δεν πάνε αύριο Μαξίμου, ζητούν νέα συνάντηση και κλιμακώνουν τον αγώνα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.01.2026 | 14:27
Ανατροπή: Το «σκληρό μπλόκο» της Νίκαιας δεν πάει στον διάλογο με Μητσοτάκη -Μαρινάκης: Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.01.2026 | 10:41
Ζητούν 25 εκπροσώπους μπλόκων αντί 20 στο ραντεβού με Μητσοτάκη οι αγροτοσυνδικαλιστές, στον «αέρα» η συνάντηση
































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
