ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Ο Μπόρις Τζόνσον παρομοιάζει τον εαυτό του με τον... Απίθανο Χαλκ - Επιμένει σε Brexit στις 31 Οκτωβρίου
«ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΝΕΙ Ο ΧΑΛΚ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ»

Με τον ... «Απίθανο Χαλκ», τον ήρωα της σειράς comics της Μάρβελ παρομοίασε ο Μπόρις Τζόνσον τον εαυτό του, δεσμευόμενος για άλλη μια φορά ότι θα οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Mail on Sunday ο Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι θα βρει τρόπο να παρακάμψει τον νόμο τον οποίο ενέκρινε πρόσφατα το βρετανικό κοινοβούλιο και τον υποχρεώνει να ζητήσει αναβολή του Brexit αν δεν εξευρεθεί συμφωνία ώστε να αποφευχθεί η αποχώρηση χωρίς συμφωνία για την άμβλυνση του οικονομικού σοκ.
«Όσο πιο πολύ θυμώνει, τόσο πιο δυνατός γίνεται ο Χαλκ», φέρεται να δήλωσε ο Τζόνσον στη MoS. «Ο Χαλκ ξεφεύγει πάντα, όσο σφιχτά κι αν φαίνεται ότι τον έχουν δέσει — και αυτό ακριβώς θα συμβεί με ετούτη τη χώρα. Θα φύγουμε την 31η Οκτωβρίου», πρόσθεσε.
Το κοινοβούλιο της Βρετανίας απέρριψε επανειλημμένα τη Συμφωνία Αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε με την ΕΕ η κυβέρνηση της προκατόχου του Τζόνσον, της Τερέζας Μέι, ενώ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, απέρριψε το ενδεχόμενο της αποχώρησης χωρίς συμφωνία, εξοργίζοντας πολλούς ψηφοφόρους που είχαν ταχθεί υπέρ του Brexit πριν από τρία και πλέον χρόνια.
O Τζόνσον θα συναντηθεί αύριο με τον Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο
Ο Τζόνσον επαναλαμβάνει πως θέλει μια νέα συμφωνία, που δεν θα περιλαμβάνει το backstop, τον μηχανισμό ασφαλείας για να αποφευχθεί η ανάγκη να διεξάγονται έλεγχοι στα σύνορα της βρετανικής επαρχίας της Βόρειας Ιρλανδίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Αλλά οι Βρυξέλλες επιμένουν πως το backstop δεν μπορεί να απαλειφθεί και η συμφωνία δεν μπορεί να τροποποιηθεί, με το Λονδίνο να μην έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα καμιά εφαρμόσιμη εναλλακτική λύση. Μολαταύτα ο Τζόνσον δήλωσε ότι έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση ενόψει της συνάντησής του με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αύριο Δευτέρα σε... ουδέτερο έδαφος, στο Λουξεμβούργο, για να μη δώσει την εντύπωση ότι εκλιπαρεί τις Βρυξέλλες για παραχωρήσεις, όπως σημειώνουν βρετανικά ΜΜΕ.
«Διεξάγεται μια πολύ καλή συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία. Καταγράφεται τεράστια πρόοδος», υποστήριξε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στη Mail on Sunday, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Νέο χαστούκι για τον Τζόνσον - Έφυγε κι άλλο επιφανές στέλεχος των Τόρηδων
Ο Τζόνσον παραλλήλισε το αίσθημα που προκαλεί το αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση για το Brexit με την οργή που νιώθει ο Μπρους Μπάνερ, ο ήρωας των comics της Μάρβελ που όταν αναστατώνεται ή εξοργίζεται μετατρέπεται σε τεράστιο πράσινο τέρας και συχνά αφήνει πίσω του την καταστροφή. «Ο Μπάνερ μπορεί να είναι αλυσοδεμένος αλλά όταν τον προκαλούν εκρήγνυται σπάζοντας τα δεσμά του», είπε.
Χθες, άλλο ένα προβεβλημένο στέλεχος των Συντηρητικών και πρώην μέλος της κυβέρνησης, ο Σαμ Γκίμα, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το κυβερνών κόμμα και προσχωρεί στο φιλοευρωπαϊκό κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική του Τζόνσον ως προς το Brexit καθώς και για τον τρόπο που ασκεί την εξουσία ο νέος πρωθυπουργός.
Αντιφατικές οι δημοσκοπήσεις για τους Τόρηδες του Τζόνσον
Από τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν χθες Σάββατο προκύπτει μια μάλλον αντιφατική εικόνα ως προς τις προοπτικές των Τόρις υπό τον Τζόνσον, ο οποίος ζητεί μετ’ επιτάσεως να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές για να ανακτήσει την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinium που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Observer καταδεικνύει ότι το ποσοστό των προθέσεων ψήφου υπέρ των Συντηρητικών αυξήθηκε στο 37% από το 35% την περασμένη εβδομάδα, ενώ το ποσοστό των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) του Τζέρεμι Κόρμπιν παρέμεινε αμετάβλητο στο 25% και αυτό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών συρρικνώθηκε στο 16% από το 17%. Το ποσοστό των Βρετανών που τάχθηκε υπέρ του Κόμματος του Brexit υπό τον Νάιτζελ Φαράτζ παρέμεινε στο 13%.
Ωστόσο, άλλη έρευνα, του ινστιτούτου ComRes, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Express φέρει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, τους Συντηρητικούς να μην ξεπερνούν το 28% των προθέσεων ψήφου, ποσοστό μειωμένο από το 30% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη καταγραφή της κυλιόμενης δημοσκόπησης και μόλις μία μονάδα μπροστά από τους Εργατικούς, που αυξάνουν το δικό τους ποσοστό στο 27%.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 08.01.2026 | 13:48
Φρίκη στην Κρήτη: Πατέρας κακοποιούσε τις κόρες του - Άφησε τη μία έγκυο - ΛΑΡΙΣΑ | 08.01.2026 | 13:37
Έκλεισαν τις σήραγγες στα Τέμπη οι αγρότες και καίνε άχυρα στην είσοδο (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.01.2026 | 11:31
Ξεκίνησαν τα τρακτερ από το μπλόκο Νίκαιας για τον αποκλεισμό των σηράγγων στα Τέμπη (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 08.01.2026 | 11:20
Αργυρόπουλος: στις 2 Ιανουαρίου στον Βόλο είχαμε ΡΜ 10 στα 759 και ΡΜ 2,5 στα 490,12 με 16 φορές πάνω από το όριο (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.01.2026 | 10:37
Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας για γρίπη: Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της γρίπης να το πράξουν τώρα - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 08.01.2026 | 09:50
Ασύλληπτα νούμερα για τον «Καποδίστρια» του Σμαραγδή - Στα 5.000.000 ευρώ τα έσοδα - ΕΛΛΑΔΑ | 08.01.2026 | 09:45
Πλαταμώνας: Δώρο ζωής σε πέντε ανθρώπους από 50χρονο - ΒΟΛΟΣ | 08.01.2026 | 09:45
Βόλος: Νεαρός κυκλοφορούσε γυμνός στο κέντρο της πόλης «τραβώντας» πάνω του τα βλέμματα των περαστικών
- ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 10:37
Πέντε Λαρισαίοι εφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 19:01
Κλιμάκωση με κλείσιμο των Τεμπών η απάντηση του μπλόκου της Νίκαιας-ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 09:41
Σοκ στην Αγιά… Θάνατος 32χρονου σε τροχαίο στη θέση «Φονιάς» στον δρόμο για Λάρισα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.01.2026 | 10:47
Μαρουσάκης: Το επόμενο διάστημα έρχεται βαθύς χειμώνας, πιθανά τα χιόνια ως τη θάλασσα -Δείτε την πρόγνωση - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 09:44
Ατέλειωτη θλίψη και ανείπωτος θρήνος σε Αγιά και Μελίβοια για τον θάνατο του Κώστα Μαχμουντέ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.01.2026 | 18:44
Κλιμάκωση με 48ωρο αποκλεισμών και πανελλαδική διάσκεψη το σαββατοκύριακο εισηγούνται μπλόκα Νίκαιας και Ε-65 - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 09:53
Διήμερο «λουκέτο» στις λαϊκές αγορές της Λάρισας σήμερα και αύριο (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.01.2026 | 19:17
Αγρότες: 18 μπλόκα και σύλλογοι ζητούν διάλογο με τον πρωθυπουργό -Έστειλαν επιστολή στον Κ. Τσιάρα


































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed