Ειδήσεις, νέα για Βόλος

Αλόνησος : εγκαινιάστηκε σχολείο χωρίς θρανία

Άστραψε και βρόντηξε κατά του υπουργείου ο Αγοραστός

Αλόνησος : εγκαινιάστηκε σχολείο χωρίς θρανία
11.09.2019 | 21:35
Animus Benefits
ΚΤΕΛ Μαγνησίας E-Ticket
Comfort Suites and Rooms
Ευθυμίου Red Inn
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ΕΒΟΛ - Το δικό μας γάλα
Μικρές Αγγελίες
Χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για το κτίσιμο του σχολικού κτιρίου από την... προμήθεια των θρανίων

Ένα σχολείο χωρίς …θρανία εγκαινίασαν στην Αλόνησο δήμαρχος του νησιού και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Οι δύο αιρετοί άστραψαν και βρόντηξαν κατά των αρμόδιων υπηρεσιών της πολιτείας, καθώς το υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι, αλλά οι αίθουσες είναι άδειες, αφού η επίπλωση, που έχει παραγγελθεί από το 2016, δεν έχει φτάσει ακόμη!

 
alonnisos_egkainia.jpg

Το νέο κτιριακό συγκρότημα, που αποτελεί στολίδι για το νησί, κτίστηκε από τον Δήμο Αλοννήσου μέσω προγράμματος της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το υπάρχον Δημοτικό Σχολείο στο Πατητήρι της Αλοννήσου και προορίζεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των μαθητών και εκπαιδευτικών, που ασφυκτιούν μέσα στο παλιό και προβληματικό κτίριο. Ωστόσο, για άλλη μια σχολική χρονιά, καλούνται να εξυπηρετηθούν μέσα σ΄ αυτό, καθώς οι υπερσύγχρονες αίθουσες είναι άδειες. Η τελετή εγκαινίων έγινε παράλληλα με τον αγιασμό, ενώ για την πραγματοποίησή της μεταφέρθηκαν σε μια από τις αίθουσες οι καρέκλες από τις αίθουσες του παλαιού κτιρίου.

«Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να κτιστεί ένα σχολικό κτίριο – μοντέλο. Άλλα τρία χρόνια πέρασαν από τότε που παραγγείλαμε την επίπλωση και αυτή δεν έχει έρθει ακόμη, καθώς δεν έχουν πληρωθεί τα κονδύλια», είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

alonnisos2.jpg

Περισσότερο επικριτικός ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους στη διάρκεια της τελετής έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες:«Κάθε μαθητής πρέπει να έχει ίσες ευκαιρίες παντού. Αυτό είναι δημοκρατία, ισονομία και ισοπολιτεία. Η παρουσία μας στην Αλόννησο είναι συνειδητή επιλογή και εκπέμπει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη για να διοικείται από ένα τετράγωνο πέριξ της πλατείας του Συντάγματος. Υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα που με λίγα κάνει πολλά και όχι με πολλά λίγα», είπε. Μίλησε για κωλυσιεργία του υπουργείου Παιδείας και έκανε λόγο για «εθνική ντροπή και ύβρη» απέναντι στους κατοίκους της Αλοννήσου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην καθυστέρηση δύο ετών στις διαδικασίες για την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδραστικών μέσων για τις ανάγκες όλων των σχολείων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Europa Security
Νέος Αγων
thesnea.gr

Άλλες ειδήσεις για Βόλος

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
alphawood
Μένουμε Λάρισα - Επιμελητήριο Λάρισας
Γιαννάκος - Κλιματισμός Αυτοκινήτων
Δαλαβίκας Bikes
Γάλα Ζωής Όλυμπος
Δήμος Λαρισαίων - Μένουμε Ασφαλείς
Agronuts
Φαίδων Αρτοποιήματα
Τσίπουρο Τυρνάβου
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
  ^