ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεκινά δεύτερη γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ ο “Πορθητής”
Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις. Τουρκικά drones παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο τη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Στο σημείο της τρίτης παράνομης τουρκικής γεώτρησης εντός της κυπριακής ΑΟΖ και στον ονομαζόμενο στόχο «Αλάνια-2», προχώρησε χθες τα ξημερώματα το τουρκικό γεωτρύπανο.
Το σημείο μετακινήθηκε 3,5 ναυτικα μιλια βόρεια από το σημείο που πραγματοποίησε γεώτρηση κατά το τετράμηνο Μαΐου Σεπτεμβρίου. Το σημείο που βρίσκεται ο «Πορθητής» βρίσκεται σε απόσταση 45 ναυτικών μιλίων χιλιομέτρων δυτικά της Πέγειας. Η δεύτερη γεώτρηση στην περιοχή, σύμφωνα με τους τουρκικούς υπολογισμούς, θα χρειαστεί 56 μέρες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πιο πιθανά ενδεχόμενα με βάση τα στοιχεία και τις ενδείξεις, είναι η δεύτερη γεώτρηση να αποσκοπεί στο να εκμεταλλευτεί γεωλογικά δεδομένα που εξασφάλισε, ενδεχομένως ενδείξεις για κάποιο κοίτασμα, για μεγαλύτερες πιθανότητες στη δεύτερη γεώτρηση ή αν η πρώτη γεώτρηση δεν ολοκληρώθηκε λόγω των προβλημάτων και ακολουθεί δεύτερη στην ίδια περιοχή αλλά με πιο ευνοϊκά γεωλογικά δεδομένα.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Κύπρου, που επικαλείται τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, τουρκικά drones παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο τη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Σύμφωνα με την εφημερίδα τα drones προσφέρουν στήριξη στα τουρκικά γεωτρύπανα Φατίχ και Ντονμέζ, παρακολουθούν ταυτόχρονα στιγμή προς στιγμή και τη ροή των παράνομων μεταναστών, ενώ έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν καθαρή εικόνα από απόσταση πέραν των 30 χλμ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα IHA και SIHA, τα οποία βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε εγρήγορση παρακολουθώντας κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο στη περιοχή, ελέγχονται από το Στρατηγείο του Ναυτικού Στόλου IHA-SIHA στο Τσανάκκαλε (Δαρδανέλια). Τα drones βρίσκονται σε συντονισμό με τη ναυτική βάση Ντάλαμαν στην Μεσόγειο όπου υπάρχει επίσης μεγάλη ομάδα προσωπικού για τα ΙΗΑ.
Πηγή ant1news.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 03.01.2026 | 21:14
Μπλόκο Νίκαιας: Πρόταση για 48ωρο μπλακ άουτ στους δρόμους μετά τα Θεοφάνια (video) - ΔΙΕΘΝΗ | 03.01.2026 | 21:11
O Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του Μαδούρο - Με καλυμμένα μάτια και χειροπέδες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.01.2026 | 21:08
Αγρότες: Προς γενικό «μπλακ άουτ» στους δρόμους από 7 Γενάρη και κάθοδο στην Αθήνα - ΛΑΡΙΣΑ | 03.01.2026 | 16:38
Καίγεται ΙΧ στην παλιά Βόλου- Λάρισας στο ύψος του Αχιλλείου - ΛΑΡΙΣΑ | 03.01.2026 | 16:26
Ημερίδα με θέμα «Δημητριακά και Υγεία του Ανθρώπου» από το αγρόκτημα Αντωνόπουλου στη Λάρισα - ΕΛΛΑΔΑ | 03.01.2026 | 16:15
Εύβοια: Νεκρός 50χρονος μέσα σε κλειδωμένο υπόγειο -Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα - ΥΓΕΙΑ | 03.01.2026 | 16:10
Εκτόξευση εισαγωγών γρίπης στα νοσοκομεία - Άμεσο εμβολιασμό και μέτρα προστασίας προτείνει ο ΕΟΔΥ - ΕΛΛΑΔΑ | 03.01.2026 | 16:08
Κίνηση τώρα: Μεγάλες καθυστερήσεις στη Θήβα – Ταλαιπωρία στην επιστροφή των εκδρομέων
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 13:29
Δέκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 03.01.2026 | 10:33
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 09:25
Τροχαίο με δύο τραυματίες έξω από το Μακρυχώρι Λάρισας το απόγευμα της πρωτοχρονιάς - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 10:37
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο αρχαιολόγος Αθανάσιος Τζαφάλιας (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 10:23
Πολικό ψύχος το πρωί της Παρασκευής στην Π.Ε. Λάρισας - Που έδειξε -8 βαθμούς Κελσίου! - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.01.2026 | 09:51
Μήνυμα διαλόγου προς τους αγρότες από τον Κώστα Τσιάρα – «Η κοινή λογική πρέπει να πρυτανεύσει» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.01.2026 | 11:01
Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στη Μυρίνη του Δήμου Καρδίτσας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.01.2026 | 09:52
Πληρωμή για 102 εκμεταλλεύσεις στη Θεσσαλία λόγω απώλειας εισοδήματος από την ευλογιά










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed