ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Τα τελευταία λόγια της πριγκίπισσας Νταϊάνα πριν πεθάνει - Τι δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες πάνω από 20 χρόνια μετά
People

Στις 31 Αυγούστου του 1997, η πριγκίπισσα Νταϊάνα της Ουαλίας και σύζυγος του Καρόλου, του μεγαλύτερου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. Η Μεγάλη Βρετανία, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος θρηνούσε την «πριγκίπισσα του λαού». Δημοσίευμα του US report Today, αναφέρει πως αυτόπτης μάρτυρας φαίνεται να άκουσε τα τελευταία λόγια της πριγκίπισσας και είναι συγκλονιστικά.
Ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος δεν κατονομάζεται, φέρεται να υποστηρίζει πως η Νταϊάνα πίστευε ότι το τροχαίο δεν ήταν ατύχημα, αλλά στοχευμένο.
«Όταν την είδα για πρώτη φορά, φώναζε από τον πόνο και δεν είχε λιποθυμήσει. Φαινόταν ζαλισμένη και απροσονατολισμένη, την άκουσα να λέει: «Θεέ μου, τι μου συνέβη;».
Το αυτοκίνητο μέσα στο...
«Της είπαν πως έζησε μια τρομερή συντριβή αυτοκινήτου και έπρεπε να παραμείνει ακίνητη. Αρχικά ήταν ψύχραιμη αλλά μετά άρχισε να κραυγάζει από τους πόνους.Τότε, ανάμεσα στις φωνές, την άκουσα να ψιθυρίζει: ”Με σκότωσε, αυτός ο γ... μπάσταρδος με σκότωσε.Τι θα απογίνουν τα παιδιά μου;». Λίγη ώρα μετά, λιποθύμησε.
Παρά τους ισχυρισμούς του φερόμενου μάρτυρα, τα όσα δήλωσε δεν συμφωνούν με μαρτυρίες άλλων ατόμων που ήταν παρόντα στο δυστύχημα.
Σύμφωνα με άλλον επιβεβαιώμενο μάρτυρα, τον πυροσβέστη Χαβιέρ Γκουρμελόν, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος, η Νταϊάνα όντως αναρωτήθηκε για το τι συνέβη, άλλα δεν θυμάται να αναφέρεται στον ισχυρισμό ότι κάποιος την ήθελε νεκρή.
«Μπορούσα να δω ότι είχε έναν ελαφρύ κόψιμο στον δεξιό ώμο της, αλλά εκτός από αυτό δεν υπήρχε κανένας άλλος σοβαρός τραυματισμός. Προσπάθησα να την ηρεμήσω ... κινούσε το αριστερό της χέρι που ήταν ελεύθερο, αλλά το δεξί της χέρι ήταν παγιδευμένο», αναφέρει ο Χαβιέρ.
Όταν κατάφεραν να την σύρουν μακριά από τα συντρίμμια, χρειάστηκε να επανεκκινήσουν την καρδιά της. Μετά από αυτό, η πριγκίπισσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Αν και έρευνα που έχει διεξαχθεί, έχει καταλήξει πως η Νταϊάνα δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας όταν έγινε η σύγκρουση, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα θανάσιμα τραύματά της, θεωρίες συνωμοσίας υποστηρίζουν πως δολοφονήθηκε.
Παντρεύτηκε με τον Κάρολο...
Τον ισχυρισμό αυτό φαίνεται να υποστηρίζει και ο γιατρός Ρίτσαρντ Σέφερ, ο οποίος έχει ασχοληθεί με πάνω από 26.000 περιπτώσεις.
«Η σύγκρουση που έγινε δεν ήταν τόσο δυνατή που να δικαιολογεί τον θάνατό της. Επίσης, άτομα που έφτασαν πρώτοι στο σημείο της συντριβής υποστηρίζουν πως η Νταϊάνα ήταν σε θέση να επικοινωνεί και φαινόταν εντάξει. Όλο τυχαίως, στο δρόμο για το νοσοκομείο αισθανόταν όλο και χειρότερα. Βασικά χρειάστηκε άμεση χειρουργική επέμβαση στον θώρακα - και όλα αυτά προκλήθηκαν από μικρό σκίσιμο σε φλέβα μέσα στα πνευμόνια- ένας πολύ ασυνήθιστος τραυματισμός».
Η Νταϊάνα πέθανε σε ηλικία 36 ετών.
πηγή: newidea, huffingtonpost.gr
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.02.2026 | 23:04
Η μαφία του χαλκού χτύπησε μετασχηματιστές στο Μακρυχώρι Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 28.02.2026 | 22:52
«Ο Χαμενεΐ είναι νεκρός και η σορός του βρέθηκε», λένε Ισραηλινοί αξιωματούχοι -Εδειξαν φωτό στον Νετανιάχου και τον Τραμπ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 28.02.2026 | 22:07
Αδιανόητο ρεκόρ από τον Μανόλο Καραλή με άλμα στα 6.17!!! - έγινε το Νο. 2 στον κόσμο όλων των εποχών (video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 28.02.2026 | 21:19
Ασύλληπτο ρεκόρ από τον Καραλή με άλμα στα 6.17!!! - ΕΛΛΑΔΑ | 28.02.2026 | 20:08
Τραγωδία στον Κολωνό: Εντοπίστηκε νεκρή έγκυος γυναίκα με χτύπημα στο κεφάλι - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 28.02.2026 | 19:17
Βαριά ήττα για την ΑΕΛ από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (3-0) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 28.02.2026 | 19:10
Κ. Τέλιος: Οι αγρότες της Καρδίτσας έβαλαν και στέβια και σαλιγκάρια και πιπεριές αλλά ...(video) - ΒΟΛΟΣ | 28.02.2026 | 18:53
Έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε μέσα στον Κραυσίδωνα στον Βόλο
- ΛΑΡΙΣΑ | 28.02.2026 | 10:59
Τροχαίο με δύο τραυματίες έξω από τη Λάρισα στο νέο Κοιμητήριο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.02.2026 | 11:53
Βουβός πόνος και θλίψη από τους συγγενείς σήμερα τρία χρόνια μετά στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.02.2026 | 12:10
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 28.02.2026 | 14:31
Ο Βόλος ζήτησε δικαιοσύνη για τα Τέμπη- ογκώδης συγκέντρωση στην παραλία και πορεία στο κέντρο της πόλης (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 28.02.2026 | 18:53
Έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε μέσα στον Κραυσίδωνα στον Βόλο - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 28.02.2026 | 19:10
Κ. Τέλιος: Οι αγρότες της Καρδίτσας έβαλαν και στέβια και σαλιγκάρια και πιπεριές αλλά ...(video) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.02.2026 | 13:30
Δυναμικό συλλαλητήριο στη Λάρισα για τα Τέμπη: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε»…(ΦΩΤΟ +video) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.02.2026 | 17:31
«Ο πόνος έχει γίνει οργή- Η δικαιοσύνη θα έρθει» τόνισε ο Δημήτρης Πλακιάς στο τρισάγιο στα Τέμπη (ΦΩΤΟ+video)




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed