Ειδήσεις, νέα για Λάρισα

Ζητούν νέο κύκλο αποσπάσεων οι εκπαιδευτικοί

Σύσκεψη σήμερα στα γραφεία του συλλόγου δασκάλων-νηπιαγωγών

Ζητούν νέο κύκλο αποσπάσεων οι εκπαιδευτικοί
23.08.2019 | 16:34
Animus Benefits
Ανδριώτης AE -  FiberPro2
alphawood
Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
ICBS

Σύσκεψη για το θέμα των αποσπάσεων πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικοί της πρώτης βαθμίδας στη Λάρισα, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που καλούνται να υπηρετήσουν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους για μία ακόμη χρονιά. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε δεύτερο κύκλο αποσπάσεων, καθώς οι συνάδελφοί τους όπως υποστηρίζουν πληρώνουν τις συνέπειες του νέου τύπου ολοήμερου σχολείου.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε για το συγκεκριμένο θέμα ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λάρισας, Δημήτρης Παπαποστόλου, σημειώνοντας ότι με αγωνία δεκάδες εκπαιδευτικοί στο Νομό Λάρισας και εκατοντάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη Θεσσαλία περιμένουν την πραγματοποίηση της Β’ φάσης αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα βρεθούν για άλλη μια χρονιά μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους. Εκπαιδευτικοί όπως τονίζει με πολλά χρόνια υπηρεσίας, με δύο ή τρία παιδιά, με σοβαρά προβλήματα υγείας θα βρεθούν μακριά από τις οικογένειές τους και πολλοί θα αναγκαστούν να μετακινούνται καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Επίσης συμπλήρωσε: «Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί’ είναι άνθρωποι γι’ αυτό και οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως με ανθρωπιά. Τα κενά θυσιάζονται στο «βωμό» του νέου Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου. Παράλληλα υπάρχει ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου των αποσπάσεων για να οδηγηθούμε σ’ ένα πιο δίκαιο, πιο απλό και αποδεκτό σύστημα αποσπάσεων. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε νέο κύκλο αποσπάσεων πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι αποσπάσεις δεν εξυπηρετούν μόνο τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως την απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

Χρυσόστομος ΤρίμμηςΖητούν νέο κύκλο αποσπάσεων οι εκπαιδευτικοί

Ζητούν νέο κύκλο αποσπάσεων οι εκπαιδευτικοί


Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Λάρισα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Agronuts
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Όλυμπος
AXON
Νέος Αγών
Μικρές Αγγελίες
thesnea.gr
ΟΣΔΕ - Δημόκας
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^