ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Κατάπιε τη μασέλα του στο χειρουργείο
Ασύλληπτο ιατρικό περιστατικό

Ένα ασύλληπτο ιατρικό περιστατικό φέρνει στο φως μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN, η έκθεση αφορά σε έναν ηλικιωμένο, ο οποίος παραλίγο να χάσει την ζωή του όταν η μασέλα του κόλλησε στο λαιμό του κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης και οι γιατροί την ανακάλυψαν... οκτώ ημέρες μετά.
Ο 72χρονος υποβλήθηκε σε επέμβαση για να αφαιρεθεί ένας καλοήθης όγκος από το κοιλιακό του τοίχωμα. Ωστόσο η χειρουργική ομάδα που διενήργησε την επέμβαση παρέλειψε να του ζητήσει να αφαιρέσει τη μασέλα του πριν από τη γενική αναισθησία.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επέμβασης, ο άνδρας πήγε σπίτι του. Έξι μέρες αργότερα, επέστρεψε στο νοσοκομείο, παραπονούμενος ότι είχε δυσκολία να αναπνεύσει και να καταπιεί, και ότι είχε συνεχώς μια μεταλλική γεύση αίματος στο στόμα του.
Κατά την πρώτη επίσκεψη του άνδρα στα επείγοντα, οι γιατροί απέτυχαν να διαγνώσουν το πρόβλημα και έστειλαν τον 72χρονο σπίτι του με μια συνταγή αντιβιοτικών, στεροειδών και στοματικού διαλύματος.
Ωστόσο, τα συμπτώματα του επιδεινώθηκαν το επόμενο διήμερο, αφού η φαρμακευτική αγωγή δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το πραγματικό πρόβλημα, δηλ. την τεχνητή οδοντοστοιχία που είχε σφηνώσει στον λάρυγγά του. Οκτώ μέρες μετά το αρχικό χειρουργείο, ο άνδρας εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας από εισρόφηση, μια σοβαρή μόλυνση στο στήθος.
Τελικά, μέσω μιας διαγνωστικής διαδικασίας οι γιατροί εντόπισαν το ημικυκλικό αντικείμενο σφηνωμένο πάνω στις φωνητικές χορδές του άνδρα, που είχε προκαλέσει εσωτερικές φουσκάλες και πρήξιμο.
Ο 72χρονος, που είχε χάσει την μασέλα του κατά την πρώτη του επίσκεψη στο νοσοκομείο αλλά δεν είχε φανταστεί ότι αυτή βρισκόταν στον... λαιμό του, εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο για την αφαίρεση της μερικής οδοντοστοιχίας, που αποτελούνταν από το μεταλλικό πλαίσιο που εφαρμόζει στην οροφή του στόματος και τρία τεχνητά δόντια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ασθενής συνέχισε να εμφανίζει επιπλοκές από την «περιπέτειά» του για τον επόμενο μήνα, προτού τελικά αναρρώσει πλήρως.
Οι συντάκτες της έκθεσης με επικεφαλής την Δρ. Harriet Cunniffe από το James Paget Hospital της ανατολικής Αγγλίας, καλούν τους χειρουργούς να διασφαλίζουν ότι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε επεμβάσεις έχουν αφαιρέσει προηγουμένως την μασέλα τους, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάποσης ή εισρόφησής της.
Πηγή ant1news.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 13:54
Χιλιάδες εξετάσεις για ευλογιά των αιγοπρόβατων εν όψει του Πάσχα από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Λάρισας - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 09.04.2026 | 13:50
Πετρέλαιο: Γιατί οι τιμές στην Ευρώπη θα παραμείνουν στα ύψη ακόμη και αν τελειώσει ο πόλεμος - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 13:45
Συμπαράταξη Λαρισαίων για Οικία Αλεξάνδρου: «Ώρα ευθύνης… Η Πόλη χάνει – Ο Δήμαρχος απλός παρατηρητής;» - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 13:23
Επίσκεψη δημάρχου στην αγορά της Λάρισας- διαπίστωσε επάρκεια και αντάλλαξε ευχές (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.04.2026 | 13:03
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο ανώνυμες καταγγελίες και μια περίεργη σύμπτωση - ΕΛΛΑΔΑ | 09.04.2026 | 12:52
ΕΦΕΤ: Ανάκληση φέτας λόγω μόλυνσης με λιστέρια - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.04.2026 | 12:22
Απλήρωτοι πασχαλιάτικα όσοι παραγωγοί δήλωσαν δημόσιες εκτάσεις για καλλιέργεια - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 11:23
Μακρυχώρι Λάρισας: Τρόμος για δύο κορίτσια -13χρονα αγόρια έβγαλαν μαχαίρι και τα απείλησαν
- ΛΑΡΙΣΑ | 08.04.2026 | 10:25
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε η Μαρία Αγιαννιώτου σε ηλικία 49 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 08.04.2026 | 11:46
Σοκ στη Λάρισα: Νεκρές σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκαν δύο αδελφές σε διαμέρισμα (ΦΩTO) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 08.04.2026 | 09:44
Μετέωρα: Ανατριχιαστικό βίντεο από την πτώση της 65χρονης στο κενό - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.04.2026 | 10:37
Στην ώρα της αλλά με 26 εκατ. ευρώ λιγότερα για βαμβάκι, η πληρωμή της Τρίτης, εξισωτική την Πέμπτη, εκκαθάριση τον Ιούνιο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.04.2026 | 13:17
Με ποιες πληρωμές θα «κλείσει» ο Απρίλιος για τους αγρότες-224. 232.785,68 ευρώ η πληρωμή της εξισωτικής - ΕΛΛΑΔΑ | 08.04.2026 | 09:50
Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαγόρευση της πρόσβασης στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.04.2026 | 10:52
Καντερές για καιρό Πάσχα: Με ομπρέλα στην Ανάσταση, χωρίς φαινόμενα η Κυριακή του Πασχα στη Θεσσαλία (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 09:41
Έντεκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed