ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Κατάπιε τη μασέλα του στο χειρουργείο
Ασύλληπτο ιατρικό περιστατικό

Ένα ασύλληπτο ιατρικό περιστατικό φέρνει στο φως μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN, η έκθεση αφορά σε έναν ηλικιωμένο, ο οποίος παραλίγο να χάσει την ζωή του όταν η μασέλα του κόλλησε στο λαιμό του κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης και οι γιατροί την ανακάλυψαν... οκτώ ημέρες μετά.
Ο 72χρονος υποβλήθηκε σε επέμβαση για να αφαιρεθεί ένας καλοήθης όγκος από το κοιλιακό του τοίχωμα. Ωστόσο η χειρουργική ομάδα που διενήργησε την επέμβαση παρέλειψε να του ζητήσει να αφαιρέσει τη μασέλα του πριν από τη γενική αναισθησία.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επέμβασης, ο άνδρας πήγε σπίτι του. Έξι μέρες αργότερα, επέστρεψε στο νοσοκομείο, παραπονούμενος ότι είχε δυσκολία να αναπνεύσει και να καταπιεί, και ότι είχε συνεχώς μια μεταλλική γεύση αίματος στο στόμα του.
Κατά την πρώτη επίσκεψη του άνδρα στα επείγοντα, οι γιατροί απέτυχαν να διαγνώσουν το πρόβλημα και έστειλαν τον 72χρονο σπίτι του με μια συνταγή αντιβιοτικών, στεροειδών και στοματικού διαλύματος.
Ωστόσο, τα συμπτώματα του επιδεινώθηκαν το επόμενο διήμερο, αφού η φαρμακευτική αγωγή δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το πραγματικό πρόβλημα, δηλ. την τεχνητή οδοντοστοιχία που είχε σφηνώσει στον λάρυγγά του. Οκτώ μέρες μετά το αρχικό χειρουργείο, ο άνδρας εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας από εισρόφηση, μια σοβαρή μόλυνση στο στήθος.
Τελικά, μέσω μιας διαγνωστικής διαδικασίας οι γιατροί εντόπισαν το ημικυκλικό αντικείμενο σφηνωμένο πάνω στις φωνητικές χορδές του άνδρα, που είχε προκαλέσει εσωτερικές φουσκάλες και πρήξιμο.
Ο 72χρονος, που είχε χάσει την μασέλα του κατά την πρώτη του επίσκεψη στο νοσοκομείο αλλά δεν είχε φανταστεί ότι αυτή βρισκόταν στον... λαιμό του, εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο για την αφαίρεση της μερικής οδοντοστοιχίας, που αποτελούνταν από το μεταλλικό πλαίσιο που εφαρμόζει στην οροφή του στόματος και τρία τεχνητά δόντια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ασθενής συνέχισε να εμφανίζει επιπλοκές από την «περιπέτειά» του για τον επόμενο μήνα, προτού τελικά αναρρώσει πλήρως.
Οι συντάκτες της έκθεσης με επικεφαλής την Δρ. Harriet Cunniffe από το James Paget Hospital της ανατολικής Αγγλίας, καλούν τους χειρουργούς να διασφαλίζουν ότι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε επεμβάσεις έχουν αφαιρέσει προηγουμένως την μασέλα τους, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάποσης ή εισρόφησής της.
Πηγή ant1news.gr
- ΒΟΛΟΣ | 04.04.2026 | 17:21
Α.Μ. Παπαδημητρίου: Απορρίπτει ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής για το ατύχημα στην Ζαγορά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.04.2026 | 16:20
Κουρέτας: Το στοχαστικό μοντέλο της περιφέρειας που προβλέπει 12 ώρες πριν την εκδήλωση πλημμυρών - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.04.2026 | 16:07
ΕΟΑΣ Καρδίτσας: Αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στον Ε65 τη Μ. Τρίτη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.04.2026 | 16:04
Απαγχονισμένος εντοπίστηκε 68χρονος στο σπίτι του στο Μάρκο του Δήμου Παλαμά - ΕΛΛΑΔΑ | 04.04.2026 | 15:59
Κόρινθος: Μπαλκόνι καταπλάκωσε γυναίκα και την σκότωσε – Τραυματίστηκαν και τα παιδιά της - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 04.04.2026 | 15:23
Φόρος-«φρένο» στα κέρδη της ενέργειας: Η νέα πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα στην ΕΕ - ΒΟΛΟΣ | 04.04.2026 | 15:18
Θλίψη για την απώλεια καθηγητή στον Βόλο – Εφυγε μετά από γενναία αλλά άνιση μάχη με την ασθένειά του - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.04.2026 | 15:14
Αγοραστός: Από το «φταίνε οι άλλοι» στην οικειοποίηση έργων
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 12:21
Χωρίς Θεσσαλό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- Μετά τον Τσιάρα που παραιτήθηκε και ο Κέλλας εκτός κυβέρνησης - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 09:39
Αυτή είναι η αστυνομικός στη Λάρισα που ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στην Ζωή Κωνσταντοπούλου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 12:43
Ποιός είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μαργαρίτης Σχοινάς - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 19:03
Δ. Παπαγιαννίδης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ 190€. ΕΠΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 11:39
Συναγερμός για τη στάθμη του Πηνειού, έφτασε στα 5,3 μέτρα- απομάκρυνση φερτών στη γέφυρα της Γιάννουλης(ΦΩΤΟ +video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.04.2026 | 10:26
Τακούδης: Πάσχα με ομπρέλα και βροχερό σκηνικό μέχρι τα μέσα του μήνα- ο καιρός τη Μ. Εβδομαδα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 16:43
Θρήνος στη Λάρισα για το θάνατο 18χρονου - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 14:06
Μπλόκο διαμαρτυρίας από αγρότες δήμου Τεμπών και Τυρνάβου για τις αποζημιώσεις στα φερτά από Ντάνιελ (ΦΩΤΟ +video)











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed