ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Κατάπιε τη μασέλα του στο χειρουργείο
Ασύλληπτο ιατρικό περιστατικό

Ένα ασύλληπτο ιατρικό περιστατικό φέρνει στο φως μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN, η έκθεση αφορά σε έναν ηλικιωμένο, ο οποίος παραλίγο να χάσει την ζωή του όταν η μασέλα του κόλλησε στο λαιμό του κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης και οι γιατροί την ανακάλυψαν... οκτώ ημέρες μετά.
Ο 72χρονος υποβλήθηκε σε επέμβαση για να αφαιρεθεί ένας καλοήθης όγκος από το κοιλιακό του τοίχωμα. Ωστόσο η χειρουργική ομάδα που διενήργησε την επέμβαση παρέλειψε να του ζητήσει να αφαιρέσει τη μασέλα του πριν από τη γενική αναισθησία.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επέμβασης, ο άνδρας πήγε σπίτι του. Έξι μέρες αργότερα, επέστρεψε στο νοσοκομείο, παραπονούμενος ότι είχε δυσκολία να αναπνεύσει και να καταπιεί, και ότι είχε συνεχώς μια μεταλλική γεύση αίματος στο στόμα του.
Κατά την πρώτη επίσκεψη του άνδρα στα επείγοντα, οι γιατροί απέτυχαν να διαγνώσουν το πρόβλημα και έστειλαν τον 72χρονο σπίτι του με μια συνταγή αντιβιοτικών, στεροειδών και στοματικού διαλύματος.
Ωστόσο, τα συμπτώματα του επιδεινώθηκαν το επόμενο διήμερο, αφού η φαρμακευτική αγωγή δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το πραγματικό πρόβλημα, δηλ. την τεχνητή οδοντοστοιχία που είχε σφηνώσει στον λάρυγγά του. Οκτώ μέρες μετά το αρχικό χειρουργείο, ο άνδρας εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας από εισρόφηση, μια σοβαρή μόλυνση στο στήθος.
Τελικά, μέσω μιας διαγνωστικής διαδικασίας οι γιατροί εντόπισαν το ημικυκλικό αντικείμενο σφηνωμένο πάνω στις φωνητικές χορδές του άνδρα, που είχε προκαλέσει εσωτερικές φουσκάλες και πρήξιμο.
Ο 72χρονος, που είχε χάσει την μασέλα του κατά την πρώτη του επίσκεψη στο νοσοκομείο αλλά δεν είχε φανταστεί ότι αυτή βρισκόταν στον... λαιμό του, εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο για την αφαίρεση της μερικής οδοντοστοιχίας, που αποτελούνταν από το μεταλλικό πλαίσιο που εφαρμόζει στην οροφή του στόματος και τρία τεχνητά δόντια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ασθενής συνέχισε να εμφανίζει επιπλοκές από την «περιπέτειά» του για τον επόμενο μήνα, προτού τελικά αναρρώσει πλήρως.
Οι συντάκτες της έκθεσης με επικεφαλής την Δρ. Harriet Cunniffe από το James Paget Hospital της ανατολικής Αγγλίας, καλούν τους χειρουργούς να διασφαλίζουν ότι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε επεμβάσεις έχουν αφαιρέσει προηγουμένως την μασέλα τους, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάποσης ή εισρόφησής της.
Πηγή ant1news.gr
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.05.2026 | 13:28
Αναστατωμένοι αγρότες στο Ν. Καρδίτσας από «ραβασάκια» της ΑΑΔΕ για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.05.2026 | 13:21
Ισχυρό χαλάζι έπεσε στην πόλη της Καρδίτσας (ΦΩΤΟ +video) - ΒΟΛΟΣ | 03.05.2026 | 13:09
«Είχε 8 μποφόρ»: Ο ήρωας καπετάνιος της Αλοννήσου περιγράφει πως μετέφερε εν μέσω κακοκαιρίας βρέφος στο νοσοκομείο του Βόλου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.05.2026 | 13:00
Σχέδιο για πιστώσεις eco-schemes μαζί με τα έξτρα κονδύλια μέσα στο Μάϊο και ένα σύνολο 545 εκατ. ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 03.05.2026 | 12:13
Με έντονη βροχή τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για την ελληνική ομογένεια στον κόμβο Βόλου με Ηρώων Πολυτεχνείου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 03.05.2026 | 11:56
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 03.05.2026 | 11:49
Οριστικό τέλος στα πανωτόκια: Τι κερδίζουν οι δανειολήπτες από το νέο θεσμικό πλαίσιο που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.05.2026 | 11:43
«Δεν θέλω να ξανανιώσω σφίξιμο στην καρδιά με κάθε σταγόνα βροχής»: 300.000 Έλληνες έγιναν κλιματικοί μετανάστες
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 02.05.2026 | 10:18
Ποιοί Λαρισαίοι πλαισιώνουν το νέο κόμμα Τσίπρα- στους συντάκτες του «μανιφέστου» ο Νίκος Ράπτης - ΛΑΡΙΣΑ | 02.05.2026 | 09:02
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 02.05.2026 | 12:28
Πρωτομαγιά με την 12η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση στους Γόννους -υπέροχες εικόνες με άλογα στη φύση (ΦΩΤΟ) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 02.05.2026 | 19:38
Με πέναλτι ανακάλυψη στις καθυστερήσεις η ΑΕΛ ισοφαρίστηκε στις Σέρρες-έντονα παράπονα για τη διαιτησία Φωτιά - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 02.05.2026 | 09:23
“Ραβασάκια” σε παραγωγούς για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων από την ΑΑΔΕ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.05.2026 | 22:32
Ανοίγει ξανά ο μοναδικός δρόμος στην Ελλάδα που ξεπερνά τα 1.900 μέτρα υψόμετρο -συνδέει Θεσσαλία με Ήπειρο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 02.05.2026 | 09:35
Μάιο η de minimis στη μηδική, παρατηρήσεις επί της ΚΥΑ έχει η ΑΑΔΕ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 02.05.2026 | 13:07 | video
«Λευκό» τοπίο στα ορεινά της Λίμνης Πλαστήρα και της Αργιθέας. (ΦΩΤΟ)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed