ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Ματωμένο Σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ: 30 νεκροί και 42 τραυματίες σε 14 ώρες
Σε Ελ Πάσο και Ντέιτον

Τουλάχιστον 30 νεκροί, 42 τραυματίες, φόβος και μίσος: αυτός είναι ο απολογισμός των δύο επιθέσεων που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μερικών ωρών στις ΗΠΑ.
Στο Τέξας, o 21χρονος ακροδεξιός Πάτρικ Κρούσιους άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο, στοχεύοντας και σκοτώνοντας 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 26.
Η αστυνομία αποκάλυψε πως εντόπισε ένα «μανιφέστο μίσους» που έγραψε ο 21χρονος λευκός άνδρας.
Πρόκειται για ένα κείμενο τεσσάρων σελίδων με ρατσιστικό και εθνικιστικό περιεχόμενο.
Σε αυτό, ο δράστης κατηγορεί τους ισπανόφωνους αλλά και τους Αμερικανούς πολίτες πρώτης γενιάς -δηλαδή όσους έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ από μετανάστες γονείς- ότι «κλέβουν» τις δουλειές των λευκών και αλλοιώνουν την κουλτούρα της χώρας.
Το «μανιφέστο» αυτό κάνει τις αρχές να μιλούν για έγκλημα μίσους -έναν προσδιορισμό που αναφέρεται σε εγκλήματα με θύματα πρόσωπα που στοχοποιούνται εξαιτίας χαρακτηριστικών όπως η φυλή το θρήσκευμα ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους.
Στο εν λόγω κείμενο, ο 21χρονος μακελάρης, μιλά για την «εισβολή των ισπανόφωνων» στο Τέξας ενώ παράλληλα αναφέρεται και στη σφαγή στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, την οποία διέπραξε λευκός ρατσιστής στις 15 Μαρτίου.
Όπως γράφει το CNNi, το μανιφέστο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα 8chan περίπου 20 λεπτά πριν η αστυνομία λάβει το πρώτο τηλεφώνημα για πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο.
Λουτρό αίματος σε έξω από μπαρ στο Ντέιτον
Και πριν η αμερικανική κοινή γνώμη προλάβει να συνέλθει από το δραματικό αυτό περιστατικό, ένας άλλος ένοπλος άνοιξε πυρ έξω από μπαρ στο Ντέιτον του Οχάιο.
Ο απολογισμός; Εννέα πολίτες νεκροί και 16 τραυματίες. Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε και ο μακελάρης.
Σύμφωνα με το CNNi, η εκπρόσωπος Τύπου του νοσοκομείου «Miami Valley Hospital» Τερέα Λιτλ επιβεβαίωσε πως 16 άνθρωποι νοσηλεύονται με τραύματα.
Ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση της υγείας των ασθενών. Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντέιτον δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως στις έρευνες συνδράμει και το FBI.
Όπως είπε ο ίδιος, το περιστατικό έλαβε χώρα στη 1:00πμ στην East 5th Street, της συνοικίας του Όρεγκον, μια περιοχή όπου υπάρχουν πολλά δημοφιλή μπαρ και κλαμπ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του.
Αστυνομικοί περιπολούσαν την ευρύτερη περιοχή όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί και έτσι κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο του μακελειού αρκετά γρήγορα.
Πηγή: cnn.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 20:03
«Λαμπάδιασε» ΙΧ στο κέντρο της Λάρισας την ώρα που έμπαινε σε χώρο στάθμευσης - ΕΛΛΑΔΑ | 06.05.2026 | 19:55
Καιρός: Προειδοποίηση Κολυδά για δύο κύματα θερμών αέριων μαζών - Πώς θα επηρεάσουν τη χώρα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.05.2026 | 19:50
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Φάλτσο» Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με κακουργηματικές κλήσεις σε διωκόμενους για πλημμελήματα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 19:13
Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Λάρισας της νέας Δράσης του Προγράμματος «ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 06.05.2026 | 19:06
Το παράπονο του Φάνη Τραγάκη, παραγωγού βιομηχανικού ροδάκινου βλέποντας φέτος τις... ξερές βέργες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.05.2026 | 18:44
Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγγελίες για εικονικούς βοσκοτόπους, επιδοτήσεις «μαϊμού» – Από την Κρήτη καλλιεργούσαν στην Καστοριά ελιές - ΔΙΕΘΝΗ | 06.05.2026 | 14:33
Κοντά σε συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου – Εξελίξεις και για τα Στενά του Ορμούζ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.05.2026 | 14:04
Η περιφέρεια Θεσσαλίας παρέλαβε 12 υπερσύγχρονα οχήματα για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας (ΦΩΤΟ+video)
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 12:05
«Κίνησε το Κουμ παζάρ» στον Τύρναβο από σήμερα...(ΦΩΤΟ +video) - ΔΙΕΘΝΗ | 05.05.2026 | 09:47
Κηδεία με... πάρτι και χορεύτριες - Η τελευταία επιθυμία ενός 58χρονου - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 10:22
Σε απόγνωση οι αγρότες στην περιοχή Τυρνάβου από το φουζίκοκο που ρίχνει τους καρπούς στις ροδακινιές (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 05.05.2026 | 22:13
Πέθανε ο μαχητικός παπα-Τσάκαλος - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 12:41
Παίρνουν δείγμα για την ασθένεια στα δέντρα που αφανίζει σοδειές στον Τύρναβο για να τα στείλουν στο Μπενάκειο (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 06.05.2026 | 00:32
Ο θάνατος του γιου τον στοίχειωνε : Το μοιραίο τροχαίο και η ενέδρα θανάτου που έστησε στον 21χρονο που θεωρούσε υπαίτιο - ΛΑΡΙΣΑ | 06.05.2026 | 13:44
Πρωτιά της Λάρισας...είναι η πόλη που συμφέρει να ανοίξει κανείς επιχείρηση στην Ελλάδα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.05.2026 | 11:56
Διστάζουν να υπογράψουν συμβόλαια στο βαμβάκι οι παραγωγοί στον κάμπο περιμένοντας μεγαλύτερη άνοδο





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed