ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Ερανίζοντας δηλώσεις και … ψέματα…
Άρθρο του Γιώργου Καλτσογιάννη

Είμαι χαζός, σύμφωνοι, αλλά με πιάνει τρόμος
όταν βλέπω πώς έχουν καταντήσει τον κόσμο
όλοι αυτοί οι έξυπνοι.
Βολίνσκι, 1934-2015, Γάλλος σκιτσογράφος
«Αρχή άνδρα δείκνυσι» υποστήριζαν οι πρόγονοί μας. Και καθένας μας κρίνεται και γι΄ αυτά που υποστηρίζει αλλά και γι΄ αυτά που πράττει. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ζήσαμε μια απίστευτη κατάσταση έκδηλης αλαζονείας κι ασυναρτησίας. Φτάσαμε σε σημείο να αναρωτιόμαστε αν ακούμε καλά ή αν υποκύψαμε σε κάποια (δια)νοητική υστέρηση. Ας σημειώσουμε τι έχει ειπωθεί από κυβερνητικά χείλη κι ας προβληματιστούμε για το ιδεολογικό κρεσέντο ανθρώπων που ανέλαβαν τη διοίκηση της χώρας μας.
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (για τους συνταξιούχους): «Αυτοί οι άνθρωποι (οι παλαιοί συνταξιούχοι) θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο»!!!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ (για τις οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης): «Η φορολογική επιβάρυνση που φέρει ο προϋπολογισμός του 2017 – 2018 είναι μεγάλη για κρίσιμες κατηγορίες της κοινωνίας, για τους έντιμους και συνεπείς φορολογουμένους, για τη μεσαία τάξη, για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ήταν μια συνειδητή επιλογή που μεταβατικά πήρε η κυβέρνηση».
ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ (για τη Μακεδονία): «Το “Η Μακεδονία είναι ελληνική” περιέχει αλυτρωτισμό»!!!
ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ (για τη γενοκτονία των Ποντίων): «Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία».
ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ (για τα νησιά μας στο Αιγαίο): «Νομίζετε ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Θα τα ξαναπάρουμε».
Ο συγκεκριμένος πανεπιστημιακός στο παρελθόν είχε δηλώσει πως εκχώρηση ονόματος (για τη Μακεδονία) σημαίνει και παραχώρηση εδάφους. Άλλα έπραξε όμως ως πολιτικός.
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Ποια σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέρουμε;»!!! Και το αμίμητο «Πρέπει να κάνουμε στροφή 360 μοιρών»!!!
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (για την τραγωδία στο Μάτι): «Αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και εάν ο αριθμός των θυμάτων θολώνει την εικόνα»!!!
ΤΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ (για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός): «Είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος, όπου το κράτος πρέπει να είναι ανεξίθρησκο»!!!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ (για τον ισλαμικό φονταμενταλισμό): «Ο δυτικός πολιτισμός έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων και οι δυτικές κοινωνίες ψηφίζουν τους πολιτικούς απογόνους αυτών που το έκαναν. Για τους ισλαμιστές δεν υπάρχει κάτι ανάλογο καταγεγραμμένο»!!!
ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ (για την αριστεία): «Όλη αυτή η υστερία περί αριστείας είναι μια υστερία υπέρ της ολιγαρχίας»!!!
Ουδέν σχόλιον!!!
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι εμείς οι νέοι άνθρωποι που πλαισιώνουμε τα ψηφοδέλτιά του πρεσβεύουμε έναν άλλο τρόπο για να πολιτευτούμε. ΑΛΗΘΕΙΕΣ!! Θέλουμε να κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια. Γι΄αυτό το λόγο δεν τάζουμε ψεύτικα λόγια μεγάλα. Η ΝΔ έχει καταρτίσει ένα σχέδιο για να κυβερνήσει τη χώρα μας ρεαλιστικό, κοστολογημένο και αληθινό. Γιατί όλοι εσείς οι συμπολίτες μας πρέπει να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη σας στο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, καθώς καθετί άλλο είναι επικίνδυνο για την Δημοκρατία μας. Η αποχή που προέρχεται από αυτήν την έλλειψη εμπιστοσύνης και τα ΨΕΜΑΤΑ είναι το στοίχημα των επερχόμενων εκλογών. Πρέπει να πιστέψετε και να προέλθετε στις κάλπες, για να φτιάξουμε μαζί τη νέα Ελλάδα που θα έχει ως βάση της την αλήθεια και την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του έθνους μας.
* Ο Γιώργος Καλτσογιάννης είναι νομικός , υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Μαγνησία
- ΕΛΛΑΔΑ | 05.04.2026 | 20:09
Τραγωδία στην Πάτρα: 48χρονος βρέθηκε απαγχνονισμένος στο σπίτι του - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.04.2026 | 18:58
«Σιγοβράζουν» οι βουλευτές της ΝΔ για τον χειρισμό της δεύτερης δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να κλείσουμε τα γραφεία μας;» - ΒΟΛΟΣ | 05.04.2026 | 18:38
Με λαμπρότητα η Κυριακή των Βαΐων στον Βόλο(video) - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 05.04.2026 | 18:26
Δημ. Ωδείο Λάρισας: Απόψε μια σπάνια διεθνής συνάντηση σαξοφώνου υψηλού επιπέδου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 18:21
Λευτέρης Πετρούνιας: Χρυσός στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 18:12
Το μήνυμα Κουρέτα προς νέο υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης: να είναι προσεκτικός με τη Θεσσαλία. Έχει τις περισσότερες εξαγωγές - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 16:03
Ζωντάνεψε σήμερα Κυριακή των Βαΐων η αγορά στη Λάρισα με ανοιχτά τα μαγαζιά (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 14:22
Διαψεύδει ο Πλακιάς την Κωνσταντοπούλου ότι αστυνομικοί άσκησαν βία στον Ρούτσι στη δίκη για Τέμπη: Ήμουν εκεί, μη λες ψέματα
- ΒΟΛΟΣ | 04.04.2026 | 15:18
Θλίψη για την απώλεια καθηγητή στον Βόλο – Εφυγε μετά από γενναία αλλά άνιση μάχη με την ασθένειά του - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.04.2026 | 13:47
Καρδίτσα: Τον «έκαψε» η μουσική και η λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.04.2026 | 21:50
Ο Κουρέτας είχε αποπέμψει τον κτηνίατρο ο οποίος αναφέρεται στους διαλόγους της Παπακώστα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.04.2026 | 14:57
Εκτός από τα 200 εκατ. των ενισχύσεων και αποζημιώσεις ΕΛΓΑ τη Μεγάλη Εβδομάδα σε 30.000 δικαιούχους - ΛΑΡΙΣΑ | 04.04.2026 | 13:38
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 12:55
Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές – Στα 74 ευρώ το στρέμμα η ενίσχυση στο βαμβάκι - ΒΟΛΟΣ | 04.04.2026 | 14:23
Μπουκώρος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Έχω καθαρή τη συνείδησή μου - ΛΑΡΙΣΑ | 04.04.2026 | 23:19
Θρήνος στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή 12χρονο αγοράκι











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed