ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φορολοταρία: Αλλάζουν όλα – Λεφτά με το… τσουβάλι!
Θα αντιστοιχούν περισσότεροι λαχνοί σε φορολογούμενους με μηνιαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Συγκεκριμένα, σε φορολογούμενους με μηνιαίες συναλλαγές μέσω καρτών από 100 ως 1.500 ευρώ θα αντιστοιχούν περισσότεροι λαχνοί από τη φορολοταρία του υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα κάθε φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να κερδίζει στη φορολοταρία μέχρι δύο φορές το χρόνο.
Πρόκειται για δύο βασικές αλλαγές που προβλέπονται σε απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με την οποία επιχειρείται να δοθούν κίνητρα στα χαμηλότερα εισοδήματα για την ενίσχυση των συναλλαγών με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος.
Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων, η απόφαση της ΑΑΔΕ προβλέπει τα ακόλουθα:
Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του κάθε φορολογούμενου έως εξής:
– Για συνολικό άθροισμα συναλλαγών μέχρι 200 ευρώ αντιστοιχεί ένας λαχνός για κάθε 1 ευρώ.
– Για τα επόμενα 300 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 201 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, αντιστοιχεί ένας λαχνός για κάθε 2 ευρώ.
– Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή για συνολικό άθροισμα συναλλαγών από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, αντιστοιχεί ένας λαχνός για κάθε 3 ευρώ.
– Για συνολικό άθροισμα συναλλαγών πάνω από 1001 ευρώ, αντιστοιχεί 1 λαχνός για κάθε 6 ευρώ, με ανώτατο όριο συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη για τις ανάγκες του προγράμματος των δημοσίων κληρώσεων, το ποσό των πενήντα χιλιάδων 50.000 ευρώ.
– Κάθε συμμετέχων μπορεί να αναδειχθεί τυχερός μέχρι 2 φορές μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σε περίπτωση που συμμετέχων αναδειχθεί τυχερός περισσότερες από δύο φορές, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της εκάστοτε κλήρωσης.
– Στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών, δίνεται προθεσμία 3 μηνών από την επομένη της ημερομηνίας διεξαγωγής της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν τον λογαριασμό πληρωμών στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet. Η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο θα γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του λογαριασμού πληρωμών.
Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί λογαριασμός πληρωμών εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης, ο οποίος ενημερώνεται επίσης μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό του στο TAXISnet.
Πηγή newsit.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 09.09.2026 | 08:32
Εξαφάνιση 39χρονης στη Λάρισα: Η γνωριμία της με Ρομά και οι φωτογραφίες στη Ρουμανία - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 09.09.2026 | 08:28
Διακοπές στο βουνό: Ραγδαία αύξηση λόγω της ζέστης - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 09.09.2026 | 08:23
Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς θα λειτουργήσει το σχέδιο για μείωση τιμών 30% έως το 2030-ο ρόλος της αποθήκευσης ενέργειας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.09.2026 | 08:17
Έρχονται εντολές πληρωμής β- δόσης Νέων Αγροτών, σε ΦΕΚ οι οδηγίες - ΛΑΡΙΣΑ | 09.09.2026 | 08:07
Πότε θα φύγουν οι σιδηροδρομικές γραμμές από τη Λάρισα – Το σχέδιο των 233 στρεμμάτων και το μεγάλο ερώτημα - ΛΑΡΙΣΑ | 09.09.2026 | 08:00
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 09.09.2026 | 07:58
Θλίψη στη Λάρισα και τη Χάλκη: «Έφυγε» ο φαρμακοποιός Αθανάσιος Τζιατζιούλης - ΛΑΡΙΣΑ | 08.09.2026 | 23:48
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα 2026
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.09.2026 | 11:13
Καλαμπόκι: Ξεκίνησε ο αλωνισμός στη Θεσσαλία – «Κλειδί» η αποθήκευση για καλύτερες τιμές - ΕΛΛΑΔΑ | 08.09.2026 | 10:09
Καιρός: Έρχεται ο «δολοφόνος του καλοκαιριού» – Πότε χτυπά την Ελλάδα η βίαιη φθινοπωρινή εισβολή - ΛΑΡΙΣΑ | 08.09.2026 | 13:26
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή ο Χρήστος Κοντούρης σε ηλικία 48 ετών- σήμερα η κηδεία του - ΒΟΛΟΣ | 08.09.2026 | 13:10
Σοκ στη Νέα Ιωνία και το Σέσκλο: Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο 46χρονος Γιάννης Τσιαμήτας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.09.2026 | 20:51
Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου δηλώσεις ΟΣΔΕ για να μπει το τσεκ τον άλλο μήνα, ως 29 ευρώ το στρέμμα στα αροτραία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 08.09.2026 | 21:19
ΕΛ.Α.Σ. στη Λάρισα: Η τετράδα που βρίσκεται στο κάδρο του Τσίπρα – Κόκκαλης, Καλογιάννης, Πέκας και το «χαρτί» Λαζόπουλου - ΛΑΡΙΣΑ | 08.09.2026 | 08:03
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 08.09.2026 | 20:45
Αρναούτογλου: «Αγριεύει» ο καιρός – Η ημερομηνία που αλλάζουν όλα



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed