ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Χοιρινό πρασοσέλινο
Food

Προετοιμασία: 45 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά
Μερίδες: 6
Δυσκολία: μέτριο
Υλικά συνταγής
χοιρινό κρέας: 1 ½ κιλό πλάτη, κομμένο σε μερίδες
σέλινο: 1 κιλό
πράσα: 500 γρ.
κρεμμυδάκια φρέσκα: 500 γρ.
ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
κύβος μυρωδικών: 1
κρεμμύδι ξερό: 1 ψιλοκομμένο
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
Για το αυγολέμονο
λεμόνια: 2
αυγά: 2
κορν φλάουρ: 2 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε το σέλινο, το ζεματίζετε 2΄-3΄ σε άφθονο νερό και το στραγγίζετε. Καθαρίζετε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε ροδέλες.
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρέας από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και κατόπιν ρίχνετε το σέλινο, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρις ότου τα χορταρικά μαραθούν. Προσθέτετε ξανά το κρέας, τον κύβο μυρωδικών, αλατοπίπερο και σιγοβράζετε το φαγητό 1 ώρα 15΄.
Όταν το φαγητό βράσει παίρνετε αρκετό από το ζουμί του, το βάζετε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και το ανακατεύετε μέχρι να δέσει. Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και τα προσθέτετε στη δεμένη κρέμα. Περιχύνετε το φαγητό με τη σάλτσα αυγολέμονου, κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει παντού και σερβίρετε.
Συμβουλή
Το χοιρινό πρασοσέλινο, από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της παροδοσιακής μας μαγειρικής. Έχει γευστικό ενδιαφέρον γιατί ισορροπεί μοναδικά τη λιπαρότητα του χοιρινού κρέατος με την πικρή γεύση του σέλινου και την οξύτητα του λεμονιού.
Πηγή icookgreek.com
- ΒΟΛΟΣ | 05.11.2025 | 20:25
Μεγάλη απάτη στη Μαγνησία: Πως «εξαφανίστηκαν» 24.000 € από λογαριασμό 59χρονης - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.11.2025 | 20:10
Η τακτική της εγκατάλειψης σημαντικών έργων στο φθοροποιό χρόνο αποδίδει... - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.11.2025 | 19:33
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Επίτροπος Γεωργίας στην Αθήνα στη σκιά του σκανδάλου - ΛΑΡΙΣΑ | 05.11.2025 | 19:29
Ξαναζωντάνεψε το σοκαριστικό δυστύχημα στο Αερινό με θύμα 53χρονο Λαρισαίο – Στο εδώλιο ο οδηγός που σκόρπισε θάνατο - ΛΑΡΙΣΑ | 05.11.2025 | 19:24
Παρουσίαστηκε το νέο βιβλίο του συγγραφέα Στυλιανού Χειρίδη «Ο Άνεμος της Καρδιάς» στη Λάρισα. - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.11.2025 | 19:20
Νταλίκα στο δρόμο Τρικάλων - Καρδίτσας πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ανετράπη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.11.2025 | 17:57
Κώστας Τσιάρας: «Καμία χώρα που επέλεξε τον εμβολιασμό δεν εξάλειψε την ευλογιά» – Απάντηση στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης - ΛΑΡΙΣΑ | 05.11.2025 | 16:22
Θλίψη στη Λάρισα: έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ιατρός ψυχαναλυτής Κώστας Νασίκας
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.11.2025 | 10:08
ΟΠΕΚΕΠΕ-Τσιάρας: Πότε θα πληρωθεί η Βασική – Ποιες άλλες πιστώσεις υπόσχεται το επόμενο διάστημα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.11.2025 | 14:34
Μεγάλη κατολίσθηση στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό της Γλύστρας Μεσοχώρας (φωτ.) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.11.2025 | 16:22
Θλίψη στη Λάρισα: έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ιατρός ψυχαναλυτής Κώστας Νασίκας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.11.2025 | 12:59
Περιφέρεια Θεσσαλίας: H καύση υπολειμμάτων γεωργικών καλλιεργειών επισύρει ποινή μείωσης των επιδοτήσεων - ΕΛΛΑΔΑ | 05.11.2025 | 15:36
«Πυρήνας» βροχοπτώσεων χτυπά τη βόρεια Εύβοια – Μπαράζ κεραυνών και μεγάλα ύψη βροχής σε 9 περιοχές - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.11.2025 | 11:18
Κατατέθηκε το Σχέδιο Δράσης για ορθή καταβολή αγροτικών επιδοτήσεων -θετική αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.11.2025 | 17:57
Κώστας Τσιάρας: «Καμία χώρα που επέλεξε τον εμβολιασμό δεν εξάλειψε την ευλογιά» – Απάντηση στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.11.2025 | 13:39
«Συνεχίζει να ανακατεύεται το στομάχι μου» - Η ανάρτηση Πλακιά για Καραχάλιο, Καρυστιανού και νέο κόμμα






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed