ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Βασιλική Πλεξίδα: Η Παναγία με κρατούσε στην αγκαλιά της όπως η μάνα το μωρό παιδί!
Συγκλονίζει με τις δηλώσεις της η επιζήσασα της μοιραίας πτήσης του ελικοπτερου στο Σαραντάπορο

Συγκλονιστικές οι δηλώσεις σήμερα της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα που γλίτωσε σαν από θαύμα από την πτώση του μοιρίου ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο στις 19 Απρίλη του 2017. Σήμερα στο μνημόσυνο που τελέστηκε για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το τραγικό δυστύχημα μίλησε στην κάμερα της τηλεόρασης της Θεσσαλίας και ανέφερε πως δεν θυμάται τίποτε πριν από την πτώση του ελικοπτέρου, αλλά το μόνο που θυμάται είναι την Παναγία να την παίρνει στην αγκαλιά της και να την κρατά πί 2,5 ώρες όπως η μάνα το μικρό παιδί...!
Το τρισάγιο τελέστηκε σήμερα στις 11.00 το πρωί από την 1η Στρατιά, στο Μνημείο πλησίον του χωριού Σαραντάπορο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών και απόδοσης φόρου τιμής, για τo προσωπικό του Στρατού Ξηράς, που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση της αποστολής του, συνέπεια πτώσεως ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού.

Η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα δήωσε συγκινημένη ότι η πίστη της, τής έσωσε τη ζωή, καθώς το προηγούμενο βράδυ πριν τη μοιραία πτήση, είχε επισκεφθεί την πνευματικό της.
“Από το προηγούμενο βράδυ, όπως και κάθε φορά, είτε στη δουλειά μου είτε στην πτήση, έπαιρνα την ευλογία της γερόντισσας. Και έτσι το προηγούμενο βράδυ, πήρα την ευλογία της και λέω: έχουμε μια πτήση. Και μου λέει: Με το καλό να πας, με το καλό να γυρίσεις.”
Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το Λιτόχωρο και έπειτα μια στάση στο αεροδρόμιο της Λάρισας, συνέχισε την αποστολή του. Κάποια στιγμή πετώντας σε μια χαράδρα ένα σύννεφο ομίχλης κάλυψε τα πάντα.
“Συγκρουστήκαμε σε έναν λόφο. Και εκείνη τη στιγμή κατευθείαν και ασυναίσθητα, επικαλέστηκα τη βοήθεια της Παναγίας. Κάνω το σταυρό μου και την επικαλέστηκα. Και κατευθείαν ολοζώντανο μπροσστά μου, μπροστά από το κάθισμα του μηχανικού, ολοζώντανη, και με ξερίζωσε το κάθισμα, μαζί με το πάτωμα και ένιωσα το τράνταγμα, την εξύψωση. Και με βγάζει έξω, στον αέρα με…και με προσγείωσε πάνω από ένα πουρνάρι.”
Η Βασιλική Πλεξίδα περιγράφει με δέος τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε: “Απλά η Παναγία ήξερε ότι εκεί θα ήμουν προστατευμένη. Μάλιστα με κρατούσε στο κάθισμα, ακριβώς όπως κρατάει το Χριστό, συγκεκριμένα την θαυματουργή εικόνα η Παναγία ως Πρωτογενής Θεραπεύτρια. Ακριβώς έτσι και με κούρνιασε σαν μωρό. Και μου έλεγε σώπασε, σώπασε, μην φοβάσαι εγώ είμαι εδώ. Θα στείλω κάποιον να σε βρει.”
Συγκίνηση στο τρισάγιο

Από την πτώση έχασαν τη ζωή τους ο Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο Συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής.
Στη σημερινό τρισάγιο παραβρέθηκαν η μοναδική επιζήσασα της πτώσης, Βασιλική Πλεξίδα, όπως και οι συγγενείς των αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους.
Επίσης στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Γεώργιος Καμπάς, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Διοικητής Δ΄ Σώματος Στρατού Χαράλαμπος Λαλούλης, όπως και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.


- ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 08:51
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.01.2026 | 08:46
Η υπόγεια «ωρολογιακή βόμβα» στη «Βιολάντα»: Τα ερωτήματα για παραλείψεις και κενά σε άδειες-ασφάλεια - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.01.2026 | 21:39
Τραγωδία στη Βιολάντα: Την Πέμπτη οι κηδείες των 3 εργαζομένων σε Καρδίτσα, και Γριζάνο, Μεγαλοχώρι Τρικάλων - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.01.2026 | 21:36
Αποκαταστάσεις στα ορεινά, Καλέντζης, πεζοδρόμια και γέφυρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 21:30
Βιολάντα: Επίθεση του Ρουβίκωνα με συνθήματα στο σπίτι του ιδιοκτήτη στα Τρίκαλα- Βίντεο - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 21:24
Νεκρή τελικά η γυναίκα που παρασύρθηκε από ΙΧ στη Φαλάνη το απόγευμα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 21:14
Βιολάντα: Δεν υπήρχαν ανιχνευτές αερίου στο εργοστάσιο και το υπόγειο ήταν αδήλωτο- Τι αναφέρει το πόρισμα των ΤΕΕΜ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.01.2026 | 21:06
Στενή Συνεργασία και Συντονισμός με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την εφαρμογή των μέτρων κατά της ευλογιάς
- ΕΛΛΑΔΑ | 28.01.2026 | 15:17
Τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 21:30
Βιολάντα: Επίθεση του Ρουβίκωνα με συνθήματα στο σπίτι του ιδιοκτήτη στα Τρίκαλα- Βίντεο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 00:30
Εργοστάσιο «Βιολάντα»: Βρέθηκε τρύπα σε σωλήνες προπανίου -Βαρύτατες κατηγορίες για τον ιδιοκτήτη, τι λέει η εταιρεία - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 21:14
Βιολάντα: Δεν υπήρχαν ανιχνευτές αερίου στο εργοστάσιο και το υπόγειο ήταν αδήλωτο- Τι αναφέρει το πόρισμα των ΤΕΕΜ - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 21:24
Νεκρή τελικά η γυναίκα που παρασύρθηκε από ΙΧ στη Φαλάνη το απόγευμα - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 19:40
Αυτοκίνητο παρέσυρε 45χρονη γυναίκα στη Φαλάνη και την τραυμάτισε σοβαρά - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 00:24
Λαρισαίος φίλαθλος του Δικέφαλου πέθανε από ανακοπή στο άκουσμα της είδησης του πολύνεκρου τροχαίου στη Ρουμανία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.01.2026 | 21:39
Τραγωδία στη Βιολάντα: Την Πέμπτη οι κηδείες των 3 εργαζομένων σε Καρδίτσα, και Γριζάνο, Μεγαλοχώρι Τρικάλων



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
