ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Οριστικοποίηση δήλωσης ΟΣΔΕ μόνο με βεβαίωση ρύθμισης χρεών ΤΟΕΒ φέτος
περιθώριο ως Ιούνιο

Περιθώριο μέχρι τον Ιούνιο έχουν οι αγρότες με οφειλές στους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ) προκειμένου να προχωρήσουν σε ρύθμιση ή εξόφληση των χρεών τους – σύμφωνα με το νόμο 4546 του 2017 - προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στις οριστικοποιήσεις των δηλώσεων ΟΣΔΕ του 2019.
Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που απεστάλει τις προηγούμενες ημέρες σε όλους τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ της χώρας από την Διεύθυνση Έγγειων Βελτιώσεων και Υδατικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στα πλαίσια της πολλαπλής συμμόρφωσης, δίνεται η δυνατότητα στους ΤΟΕΒ να ξεκινήσουν διαδικασία είσπραξης των χρεών από τους αγρότες αφού όπως αναφέρει το σημείωμα για την δήλωση ΟΣΔΕ του 2019 θα απαιτείται βεβαίωση μη οφειλής στους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ.
Τα παραπάνω έκανε γνωστά στο Agronews ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ηλείας, Χρήστος Παλαιολόγος. Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε «έχει έρθει στα γραφεία μας μια άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο που λέει ότι οι αγρότες δεν θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για επιδοτήσεις φέτος αν δεν είναι εντάξει με τις οφειλές τους στους ΤΟΕΒ». Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι αν οι αγρότες με βεβαιωμένα χρέη προς τους οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές (μέσω ρύθμισης ή εξόφλησης) τότε κινδυνεύουν να χάσουν τα δικαιώματά τους άρα και τις ενισχύσεις.
Για το θέμα, το Agronews επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Έγγειων Βελτιώσεων και Υδατικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωσταντίνο Στουρνάρα ο οποίος μας ανέφερε: «Πρόκειται για μια παλιά απαίτηση της πολλαπλής συμμόρφωσης για την ορθολογική χρήση των υδάτων. Μεταξύ όλων των άλλων υποχρεώσεων που αφορούν τις ποσότητες του νερού, την διαχείριση, την ποιότητα κ.α. υπάρχει και η υποχρέωση του παραγωγού να πληρώνει τις εισφορές του για τη συντήρηση και την λειτουργία του δικτύου». Και προσθέτει: «Οι αγρότες λοιπόν με οφειλές προς τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ θα πρέπει να πάνε στους οργανισμούς να κάνουν ρύθμιση ή να εξοφλήσουν. Έχουμε φτιάξει μια νομοθετική διάταξη για τις ρυθμίσεις στον νόμο 4546/2017 οπότε πρέπει να πάνε να κάνουν την ρύθμιση μέχρι το τέλος Ιουνίου αφού από πέρσι που βγήκε ο νόμος τους έδινε το περιθώριο ενός χρόνου».
Στην ερώτηση του Agronews αν οι αγρότες που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές θα μπορούν οριστικοποιούν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2019, ο προϊστάμενος της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου, δεν μπορούσε να δώσει τουλάχιστον προς το παρόν απάντηση.
AGRONEWS.GR
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:21
Με λαμπρότητα και παρουσία των αρχών η πανηγυρική θεία λειτουργία για το νέο έτος στον Άγιο Αχίλλιο (ΦΩΤΟ) - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 01.01.2026 | 11:05
Σε ποια ζώδια θα μπει το 2026 με το δεξί: Οι τυχεροί του νέου έτους - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:00
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 01.01.2026 | 10:58
Ο Βόλος υποδέχθηκε το 2026 με χιλιάδες πυροτεχνήματα – Δείτε βίντεο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.01.2026 | 10:49
Πρωτοχρονιάτικος παγετός στον Ν. Καρδίτσας, -8,2 βαθμούς στην Πεζούλα! - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 10:43
Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι εργαζόμενοι βάρδιας του ΕΚΑΒ στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 01.01.2026 | 10:36
Ελβετία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν- Μοντανά - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 10:34
Οι αστυνομικοί της Λάρισας τήρησαν για ακόμη μια χρονιά το έθιμο-έκοψαν την πίτα σε περιπολικό (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 08:59
Πέντε Λαρισαίοι εφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 07:38
Παραμονή Πρωτοχρονιάς με πολικό ψύχος-εξπρές -Καρδίτσα ,Τρίκαλα με χιόνια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.12.2025 | 10:47
Με πληρωμές σε αγροτικό πετρέλαιο και υπόλοιπα Μέτρου 23 ανά 15ήμερο μπαίνει το 2026 - ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 09:55
Χιονόνερο με αραιές νιφάδες στη Λάρισα- πολικές θερμοκρασίες- χιονίζει στα ορεινά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 20:12
Τακούδης: Στην κατάψυξη με μείον 4 βαθμούς αύριο και μεθαύριο η Λάρισα- χωρίς χιόνια τα πεδινά (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 09:42
Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη Λάρισα και τη Θεσσαλία το 2025 (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.12.2025 | 07:50
Κυριακή η σύσκεψη μπλόκων στα Μάλγαρα, κάλεσμα στην κυβέρνηση να εξειδικεύσει άμεσα τα μέτρα στήριξης - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.12.2025 | 14:14
ΟΠΕΚΕΠΕ τέλος από αύριο, ενσωματώνεται στην ΑΑΔΕ -Ποιες Διευθύνσεις δημιουργούνται










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed