Ειδήσεις, νέα για Καρδίτσα

ΣτΕ:«Πράσινο φως» στην κατασκευή των αιολικών πάρκων στα Άγραφα

Παρά τις αντοιδράσεις φορέων της ορεινής Καρδίτσας για αλλοίωση του τοπίου

ΣτΕ:«Πράσινο φως» στην κατασκευή των αιολικών πάρκων στα Άγραφα
03.02.2019 | 17:43
Fashion City Outlet
Animus Benefits
alphawood
ICBS


Το πράσινο φως για τη δημιουργία των δύο αιολικών πάρκων στα Ευρυτνικά και Θεσσαλικά Άγραφα (θέση «Γραμμένη - Τούρλα - Καρνόπι»--«Μιχός - Βοϊδολίβαδο - Απέλινα») έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο με την 417/2018 απόφασή του, απέρριψε αίτηση αναστολής την οποία είχαν καταθέσει δεκάδες κάτοικοι-σύλλογοι και φορείς των Αγράφων.

 Θυμίζουμε ότι για το θέμα είχαν εναντιωθεί φορείς και οικολογικές οργανώσεις της Καρδίτσας και κάτοικοι των θεσσαλικών αγρφών θεωρώντας ότι πέραν όλων των άλλων διαταράσσεται η οικολογική ισορροπί αλά αλοιώνεται και το τοπίο της Κοιμωμένης των Αγράφων που δεσπόζει πάνω από τη Λίμνη Πλαστήρα...

Η υπόθεση εκδικάστηκε από την Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας το οποίο συνεδρίασε στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και δημοσιεύτηκε μόλις χθες.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ..οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας συνιστούν πηγές ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον´ και ότι ´η αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές προς τον σκοπό της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού, αποτελεί βασικό μέτρο για την προστασία του περιβάλλοντος και εξυπηρετεί γενικότερα το δημόσιο συμφέρον´.

Επιπλέον για το επίμαχο αιολικό πάρκο στα Άγραφα απέρριψε ως αβάσιμες τους ισχυρισμούς των αιτούντων για αναστρέψιμες βλάβες στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της περιοχής απο την όλη εγκατάσταση ως εκ τούτου το ΣτΕ απορρίπτει την αίτηση.

Σήμερα θα εκδικάζονταν και η δεύτερη αίτηση των φορέων για ακύρωση της απόφασης του υπουργείου ωστόσο πήρε αναβολή για τις 20 Φεβρουαρίου.

Τα δύο αιολικά πάρκα θα εγκατασταθούν στις κορυφές των Αγράφων σε υψόμετρο 1.600-2.000 μέτρων, με το ύψος των συνολικά 40 ανεμογεννητριών να φτάνει τα 120 μέτρα.Συνολικά, θα καταλαμβάνουν έκταση 90.000 τ.μ. στο σύνορο δύο νομών, σύμφωνα με τη ΜΠΕ.Αν το άρθρο μας σας άρεσε, πατήστε

Παρακαλούμε, κάντε
Μαουσίδης-Νάνος
Europa Security

Άλλες ειδήσεις για Καρδίτσα

Δημοφιλή Βίντεο

Γίνε μέλος στη σελίδα μας στο facebook Ακολούθησε μας στο Twitter
Victoria Cinemas
Agronuts
Όλυμπος
Μικρές Αγγελίες
Νέος Αγών
thesnea.gr
Thema - Scavolini
e-shop ΕΥΘΥΜΙΟΥ - Ορθοπαιδικά και Ιατρικά Βοηθήματα
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ 96FM
Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας
Facebook Twitter Youtube Rss Feed
  ^