ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Το υγρό κέικ σοκολάτας που πετυχαίνει πάντα: εύκολο, χωρίς αλεύρι, κολασμένα απολαυστικό
Food

Όλοι, ακόμα και όσοι έχουν μια σχετική άνεση στη ζαχαροπλαστική, έχουν να αφηγηθούν μια ιστορία παταγώδους αποτυχίας στην προετοιμασία ενός κέικ. Η οποία παταγώδης αποτυχία συνήθως συμβαίνει, σύμφωνα με τον Νόμο του Μέρφι, όταν θέλεις περισσότερο από ποτέ να σου πετύχει το γλυκό, για παράδειγμα σε μια μεγάλη σπιτική γιορτή ή όταν έχεις τάξει κέρασμα στο γραφείο ανεβάζοντας πολύ τον πήχυ των προσδοκιών των συναδέλφων σου.
Το παρακάτω υγρό κέικ σοκολάτας, ωστόσο, δεν θα σε προδώσει ποτέ. Η επιτυχία είναι στο τσεπάκι της μαγειρικής ποδιάς σου. Και είναι ακαταμάχητα απολαυστικό. Ένας έρωτας βγαλμένος από τον παράδεισο.
Υγρό κέικ σοκολάτας
Υλικά
220 γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
220 γρ. ανάλατο βούτυρο
¾ φλιτζ. κακάο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
7 μεγάλα αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνεις μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 22 εκ. με αποσπώμενο πάτο και στρώνεις λαδόκολλα στη βάση.
2. Σε μεγάλο σκεύος σε χαμηλή φωτιά, λιώνεις τη σοκολάτα και το βούτυρο. Προσθέτεις το κακάο και το αλάτι και ανακατεύεις μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
3. Χτυπάς τους κρόκους των αυγών σε μίξερ μαζί με 2/3 φλιτζ. ζάχαρη. Προσθέτεις σταδιακά και το υπόλοιπο 2/3 φλιτζ. ζάχαρη και ανακατεύεις για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Το αφήνεις στην άκρη.
4. Σε καθαρό μπολ μίξερ, χτυπάς τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεις σταδιακά το υπόλοιπο 2/3 φλιτζ. ζάχαρη και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να σφίξουν.
5. Αναμειγνύεις τη σοκολάτα με το μείγμα κρόκων μέχρι να ενωθούν ελαφρώς. Προσθέτεις το μείγμα με τα ασπράδια και ανακατεύεις μέχρι να μη φαίνονται πλέον ίχνη από ασπράδια.
6. Ρίχνεις 2 φλιτζ. από το μείγμα σε μπολ μεσαίου μεγέθους και το βάζεις στο ψυγείο (αυτό θα γίνει το ρευστό μείγμα σου).
7. Απλώνεις το υπόλοιπο μείγμα στη φόρμα και ισιώνεις με σπάτουλα. Ψήνεις για 25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που βυθίζεις στο κέικ.
8. Αφήνεις το κέικ να κρυώσει εντελώς. Δεν πειράζει αν το κέντρο του βουλιάζει ελαφρώς. Είναι ο «κρατήρας» που θα υποδεχτεί τη ρευστή σοκολάτα. Σε αυτή τη φάση, μπορείς να σκεπάσεις το κέικ και να το διατηρήσεις στο ψυγείο έως και για 2 μέρες.
9. Αφαιρείς τα τοιχώματα από τη φόρμα που έχει κρυώσει εντελώς και απλώνεις το υπόλοιπο, άψητο μείγμα, στην κορυφή του ψημένου κέικ, με προσεκτικές κινήσεις, αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά απόσταση από τις άκρες του. Ξαναβάζεις το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
10. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνεις το κέικ ξανά, με το άψητο μείγμα στην κορυφή, για ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί στην επιφάνεια μια λεπτή κρούστα, ενώ η ζύμη παραμένει μαλακιά και κρεμώδης στο εσωτερικό.
11. Το αφήνεις να κρυώσει για δέκα λεπτά. Το κόβεις σε φέτες και το σερβίρεις ζεστό.
Πηγή: Food52.com, womantoc.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 21:32
Καρυστιανού: «Δόλιος ελιγμός» η αποχή δικαστού για να κρυφτεί η αλήθεια στα Τέμπη – Είναι ξεκάθαρη αρνησιδικία - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 21:27
Ψεκασμός στο Δήμο Κιλελέρ για αγριόχορτα δίπλα σε σχολεία- η ανάρτηση Νίκου Ράπτη (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.04.2026 | 21:06
Φωτιά σε μηχανή λεωφορείου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καρδίτσας στο ύψος της Ξυνιάδας (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 21:02
«Από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει»: Τι είπε ο Μητσοτάκης για την απομάκρυνση του Τσιάρα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.04.2026 | 20:49
Δήμος Λαρισαίων: Προληπτικά μέτρα στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού – Κλειστές δίοδοι, λόγω υπερχείλισης - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 19:21
Στο Γυμνάσιο Αμπελώνα ο Δήμαρχος Τυρνάβου – Μίλησε με τους μαθητές για αυτοδιοίκηση και αγροτικά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 19:03
Δ. Παπαγιαννίδης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ 190€. ΕΠΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 19:00
Έτοιμη για την πρώτη μάχη των play out η ΑΕΛ
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 23:24
«Οι Βιλανάκηδες δεν είναι τέρατα» λέει η πρώην σύντροφος του Μάρκου Βιλανάκη, την ώρα που έρχονται στο φως νέες καταγγελίες - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 12:21
Χωρίς Θεσσαλό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- Μετά τον Τσιάρα που παραιτήθηκε και ο Κέλλας εκτός κυβέρνησης - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 09:39
Αυτή είναι η αστυνομικός στη Λάρισα που ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στην Ζωή Κωνσταντοπούλου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 12:43
Ποιός είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μαργαρίτης Σχοινάς - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 11:39
Συναγερμός για τη στάθμη του Πηνειού, έφτασε στα 5,3 μέτρα- απομάκρυνση φερτών στη γέφυρα της Γιάννουλης(ΦΩΤΟ +video) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 23:50
Κωνσταντοπούλου: Θα μηνύσω την πρόεδρο που δήλωσε αποχή, μας κλείδωσαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας, βίντεο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.04.2026 | 09:32
Τακούδης: Σε Απιδιά Καρδίτσας, Ζαγορά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής-νερό ενός μήνα στα ορεινά Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 02.04.2026 | 09:17
Έφυγαν από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed