ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Στην παγκόσμια αγορά ο καρπός της «ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ» από την Καρδίτσα
Παγκόσμιο συνέδριο το Μάϊο του 2020 στην Καρδίτσα

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ιπποφαούς «φέρνει» στην Ελλάδα τον Μάιο του 2020 η ομάδα παραγωγών «ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ» από τον Άγιο Θεόδωρο!
Τα θεαματικά αποτελέσματα από την ανάπτυξη των ρώσικων ποικιλιών ιπποφαούς στις ελληνικές εδαφολογικές- κλιματικές συνθήκες, σε συνδυασμό με τον τρόπο που η Ομάδα Παραγωγών εισήγαγε και διαχειρίστηκε την καλλιέργεια, οδήγησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ιπποφαούς (ISA) στην απόφαση ανάθεσης διοργάνωσης του 9ου Παγκόσμιου Συνεδρίου στην «ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ».

Ο Γενικός Διευθυντής της «ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ» Νίκος Δούκας
Ενημερωτική ημερίδα
Η σημαντική αυτή επιτυχία της Ομάδας Παραγωγών καθώς και οι εξελίξεις στην καλλιέργεια, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής ημερίδας που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Άρνη» η «ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ».
Ο Γενικός Διευθυντής Νίκος Δούκας και ο εξειδικευμένος γεωπόνος της Ομάδας Παραγωγών Κώστας Κόκκινος, πραγματοποίησαν ενημέρωση σχετικά με την υψηλή παραγωγικότητα, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το χαμηλό κόστος παραγωγής λόγω έλλειψης αγκαθιών των ρώσικων ποικιλιών που καλλιεργούνται στην Ελλάδα.
Παράλληλα ανέλυσαν πτυχές που αφορούν τη διασφάλιση της πώλησης της παραγωγής, την υψηλή τεχνογνωσία της καλλιέργειάς των ρώσικων ποικιλιών στην Ελλάδα, ενώ στάθηκαν στην ανάπτυξη της συμβολαιακής καλλιέργειας.
Παγκόσμιο Συνέδριο
Η απόφαση ανάθεσης του Παγκοσμίου Συνεδρίου λήφθηκε κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του 8ου Συνεδρίου που έλαβε χώρα στην Κίνα φέτος. Η εξέλιξη αυτή, όπως σημείωσε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Νίκος Δούκας, ήρθε ως αναγνώριση της επιτυχίας της συνολικής δομής που παρουσιάζει η ομάδα παραγωγών στην καλλιέργεια.
Διαπιστώθηκε, συνέχισε, ότι οι ποικιλίες αυτές στην Ελλάδα σημειώνουν την καλύτερη ανάπτυξη στον κόσμο. Εκτός αυτού, θεωρούν απόλυτα καινοτόμα τη δομή και τα βήματα που έγιναν για την ανάπτυξη και διαχείριση μιας καινούργιας καλλιέργειας στη χώρα. «Τους προξένησαν μεγάλη εντύπωση τα βήματα που έγιναν και η διαχείριση για την ανάπτυξη μιας καινούργιας καλλιέργειας σε νέες εδαφολογικοκλιματικές συνθήκες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γεωπόνος κ. Κόκκινος
Τεράστια περιθώρια ανάπτυξης
Στο παγκόσμιο συνέδριο συμμετέχουν περισσότερες από 20 χώρες που ασχολούνται με την καλλιέργεια του ιπποφαούς. Σύμφωνα με τον κ. Δούκα, ο παγκόσμιος τζίρος από το ιπποφαές ξεπερνάει τα 100 δις δολάρια εκ των οποίων τα 30 δις προέρχονται από προϊόντα που αφορούν την υγεία. «Πρόκειται για ένα προϊόν ιδιαιτέρως διαδεδομένο σε Κίνα, Ρωσία, Γερμανία, Καναδά, Λιθουανία, Λετονία κλπ, με τον δυτικό κόσμο να εισέρχεται πλέον σταδιακά στο στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας και των προϊόντων, κατανοώντας τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό» υπογράμμισε.
Ο καρπός στην διεθνή αγορά
Αναφερόμενος στην Ομάδα Παραγωγών «ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ», σημείωσε ότι μετά τις αποδείξεις που υπάρχουν ότι η καλλιέργεια θεωρείται απολύτως επιτυχημένη στην Ελλάδα, η παραγωγή υπεισέρχεται πλέον στο στάδιο της διαχείρισης.
«Έχουμε ήδη υπογεγραμμένες συμφωνίες με αγοραστές σε Ιταλία, Αγγλία και ΗΠΑ, ενώ συνεχίζονται οι επαφές με εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα. Από την επόμενη χρονιά ο καρπός θα βγει στην παγκόσμια αγορά με πολύ υψηλή κερδοφορία για τους καλλιεργητές» επισήμανε, προσθέτοντας ότι σήμερα η «ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΛΛΑΣ» έχει στις τάξεις της 95 παραγωγούς με 1.600 στρέμματα απολύτως διαφοροποιημένων Ρώσικων ποικιλιών χωρίς αγκάθια, υψηλής στρεμματικής κερδοφορίας.

- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.05.2026 | 23:54
Στα πρόθυρα αυτοδιάλυσης ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Φάμελλος διέγραψε τον Πολάκη - Βαριές κουβέντες - ΒΟΛΟΣ | 16.05.2026 | 23:49
Χιλιάδες τσούχτρες εισβάλλουν στον Παγασητικό – Ανησυχία σε κατοίκους και επαγγελματίες - ΒΟΛΟΣ | 16.05.2026 | 21:39
Σοβαρό τροχαίο στην Σκιάθο: Αυτοκίνητο κατέληξε στην είσοδο ξενοδοχείου, στην Αθήνα με C-130 οι δύο τραυματίες - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 16.05.2026 | 21:04
Νίκη επί του Ατρομήτου αλλά... υποβιβασμός για την ΑΕΛ - ΕΛΛΑΔΑ | 16.05.2026 | 19:59
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας που πετάχτηκε μπροστά σε εν κινήσει τρένο - ΕΛΛΑΔΑ | 16.05.2026 | 19:57
Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: 37χρονος εντοπίστηκε νεκρός στις τουαλέτες - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.05.2026 | 19:05
ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Παύλος Πολάκης με απόφαση Φάμελλου - ΕΛΛΑΔΑ | 16.05.2026 | 18:47
Σοβαρό τροχαίο στην Πατησίων με δύο τραυματίες: Συγκρούστηκαν 3 ΙΧ με δύο μοτοσικλέτες
- ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 18:13
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Ηλίας Τσιάντας - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 09:46
Ο πρώην παίκτης του Survivor Γιώργος Κατσαούνης μιλά για τον Σταύρο Φλώρο και το ατύχημα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 11:43
Λάρισα: Αγωνία για 12χρονο κορίτσι που κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του- σώθηκε με ΚΑΡΠΑ– Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 16:56
Λουκέτο τη Δευτέρα στη μεγάλη πισίνα στο κολυμβητήριο με εντολή της εισαγγελίας Λάρισας- ανάστατοι οι γονείς - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.05.2026 | 11:01
Τακούδης: Βροχερός ο υπόλοιπος Μάης και καλοκαίρι με ήπιους καύσωνες (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 09:51
Γενική συνέλευση στον Αγροτικό Σύλλογο Πλατυκάμπου - Οργή αγροτών για καθυστερήσεις πληρωμών (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 11:46
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 16.05.2026 | 17:34
Βαθιά θλίψη σκορπίζει στον Βόλο η απώλεια 53χρονης μητέρας ενός παιδιού





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed