ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Νεαρός Ρομά επιτέθηκε και τραυμάτισε γιατρό στο ΚΥ Σοφάδων
Καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας

Άλλο ένα περιστατικό βίας συνέβη χτες το βράδυ στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων, με το εφημερεύον προσωπικό να δέχεται επίθεση από νεαρό άτομο Ρομά που προσήλθε με συνοδεία για τις πρώτες βοήθειες . Την επίθεση ακολούθησαν σκηνές τρόμου και βίας (υπάρχει δημοσιευμένο φωτογραφικό υλικό στο διαδίκτυο) με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των συναδέλφων και τη μεταφορά του ενός ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Το παραπάνω συμβάν έρχεται να προστεθεί στον μεγάλο κατάλογο των περιστατικών βίας και επιθέσεων σε εφημερεύοντες ιατρούς και νοσηλευτές στο νομό μας. Το πλέον γνωστό συνέβη στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας που οδήγησε τελικά σε παραιτήσεις ιατρών και τα επακόλουθα προβλήματα στην λειτουργία της κλινικής.
Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας με την αναγγελία του συμβάντος κινητοποιήθηκε άμεσα, επικοινώνησε με τους ιατρούς που δεχτήκαν την επίθεση και με την διοίκηση του Κέντρου Υγείας Σοφάδων. Έως το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Εισαγγελέα υπηρεσίας, την οποία ενημερώσαμε για το περιστατικό ζητώντας την παρέμβασή της , ενώ αύριο θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας και με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα κάθε περιστατικό βίας από όπου αυτό και αν προέρχεται.
Είναι αδιανόητο οι λειτουργοί της υγείας (ιατροί και νοσηλευτές) να τρομοκρατούνται, να απειλούνται, να δέχονται επιθέσεις και να τραυματίζονται στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν το ιερό τους καθήκον. Απαιτούμε από την πολιτεία με τα αρμόδια όργανα και τους φορείς να παρέχουν ασφάλεια και προστασία στους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό με οποιοδήποτε κόστος.
Δεν νοείται στο όνομα των περικοπών να μην παρέχεται στο ιατρικό προσωπικό καμία ασφάλεια και προστασία, με αποτέλεσμα οι εφημερεύοντες ιατροί στα Δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας και ιδιαίτερα όπως αυτό των Σοφάδων λόγω του μεγάλου πληθυσμού των Ρομά , να απειλούνται, να δέχονται συνεχώς επιθέσεις , η διοίκηση και το προσωπικό να ζητά συνεχώς προστασία και τελικά να μην γίνεται καμιά ουσιαστική παρέμβαση.
Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά στους συναδέλφους μας και διαβεβαιώνουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο καιθα παρέχει κάθε είδους στήριξη στα μέλη του απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές από οπουδήποτε και αν αυτές προέρχονται.
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.02.2026 | 23:48
Με την καύση του Καρνάβαλου κορυφώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καρδίτσας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.02.2026 | 23:39
Φαντασμαγορική και ευρηματική με καυστικό χιούμορ η μεγαλη καρναβαλική παρέλαση στον Τύρναβο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.02.2026 | 23:32
Ξέφρενο γλέντι και πλήθος επισκεπτών στο Φαρσαλινό Καρναβάλι (ΦΩTO) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.02.2026 | 20:46 | video
Πεναλτάρα αρνήθηκε στη Νίκη Βόλου ο ρέφερι - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.02.2026 | 20:07
Το VAR στέρησε τη νίκη από την ΑΕΛ- παραχώρησε ισoπαλία (1-1) στον ΠΑΟΚ που προηγήθηκε - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.02.2026 | 20:02
Στη Λίμνη Πλαστήρα ετοιμάζεται να επιστρέψει το Hellas Rally (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 22.02.2026 | 19:53
Νικόλας Φαραντούρης: «Έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο στην Ελλάδα» - ΕΛΛΑΔΑ | 22.02.2026 | 19:15
Μαίνεται η φωτιά σε αποθήκη επιχείρησης με αθλητικά είδη στα Σπάτα, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
- ΛΑΡΙΣΑ | 22.02.2026 | 11:07
Τυρναβίτικο καρναβάλι και Μπουρανί -Δείτε το απόγευμα στις 6.00 ζωντανά την καρναβαλική παρέλαση στη «Θεσσαλία TV» - ΛΑΡΙΣΑ | 22.02.2026 | 12:35
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από την ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 22.02.2026 | 12:33
Θλίψη στα Τρίκαλα: Πέθανε 67χρονη γιατρός - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.02.2026 | 10:40
Καρδίτσα: Εκτροπή μηχανής στον Ε65 με τραυματισμό του αναβάτη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.02.2026 | 14:58
Έντονος προβληματισμός στον κάμπο για τις εαρινές σπορές- χωρίς τιμές τα προϊόντα, χωρίς ρευστότητα οι αγρότες - ΛΑΡΙΣΑ | 22.02.2026 | 11:12
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή ο Σωτήρης Παπαναστασίου – Το συγκινητικό αντίο του Ηλία Σουφλιά - ΕΛΛΑΔΑ | 22.02.2026 | 14:20
Καιρός - Κολυδάς: Τέλος οι βροχές, έρχεται ξηρή περίοδος -Πού θα φυσάει και θα πετάξουν οι χαρταετοί - ΛΑΡΙΣΑ | 22.02.2026 | 12:30
Λάρισα: Χειροπέδες σε τρεις ανήλικες για πλαστές ψηφιακές ταυτότητες





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed