ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Ξαφνικό θάνατο της χώρας «βλέπει» στα μέσα του 2019 ο Δημ. Καζάκης
Με συζήτηση για νέο μνημόνιο και συζήτηση για διπλό νόμισμα

Ξαφνικό θάνατο της χώρας την ερχόμενη άνοιξη ή το καλοκαίρι προβλέπει ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης με ανάγκη υπογραφής νέου μνημονίου και επαναφορά συζητήσεων για διπλό νόμισμα, όπως τόνισε σε εκδήλωση του Τομέα Μαγνησίας του ΕΠΑΜ σήμερα από το Βόλο.
Ο Δ. Καζάκης, που συνοδευόταν από τον Αντώνη Παπαντωνίου, ναύαρχο ε.α. και νομικό, μίλησε σε μέλη του κόμματος, αναφερόμενος που πάει κατά την άποψή του η χώρα και στους κινδύνους που την απειλούν, με ποιο τόπο ο λαός μπορεί να επιδιώξει το ταχύτερο δυνατόν μια ανάκαμψη και αλλαγή ρότας, ενώ αναφέρθηκε και στα οργανωτικά ζητήματα του ΕΠΑΜ, μπροστά στο συνέδριό του.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ τόνισε ότι σήμερα βρισκόμαστε υπό μνημονιακή κατοχή με τη διαφορά ότι οι Ευρωπαίοι δεν δεσμεύονται ότι θα προστρέξουν σε περίπτωση που η Ελλάδα χρειαστεί δανειακή υποστήριξη. Κατά τ’ άλλα είμαστε στα ίδια με μνημονιακή αξιολόγηση, ξένους θεσμούς που καθορίζουν τα δημοσιονομικά μας, την οικονομία της χώρας και το ξεπούλημα.
«Η πρόβλεψη που κάνει το ΕΠΑΜ είναι ότι περίπου στην άνοιξη με καλοκαίρι του 2019, θα συζητάμε ξανά για νέο μνημόνιο. Μόνο που τότε θα είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα, διότι και οι Ευρωπαίοι θα είναι σε πολύ δύσκολη θέση να περάσουν από τα Κοινοβούλιά τους ένα παραδοσιακό μνημόνιο, οπότε θα ξαναδούμε πράγματα για διπλό νόμισμα και πολλά πράγματα από την αρχή», τόνισε ο Δημ. Καζάκης, που εξέφρασε την ελπίδα ο Ελληνικός λαός να είναι έτοιμος να κάνει την επιλογή του πρέπει για να αποφύγει τον ξαφνικό θάνατο.
Ο κ. Καζάκης τόνισε ότι το ταχύτερο δυνατόν πρέπει να αλλάξουμε ρότα και εξήγησε ότι αλλάζουμε ρότα σημαίνει ελευθερία, ανεξαρτησία και δημοκρατία. Όπως είπε, αν ο λαός πάρει στα χέρια τους την υπόθεση, δεν επιβάλλει την ανεξαρτησία για τη χώρα τους, την ελευθερία και τη δημοκρατία (την αποκατάσταση το δημοκρατικού πολιτεύματος, το Σύνταγμα για ένα κράτος δικαίου), θα γλιτώσουμε τον ξαφνικό θάνατο που ενδεχομένως επικρέμεται πάνω από τη χώρα.
Ρατσιστικό καθεστώς και στρατιωτική κατοχή
Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ είπε ότι επιβάλλει ένα ρατσιστικό εθνικιστικό καθεστώς, τόσο στα Σκόπια, όσο και στην Ελλάδα, πρόσθεσε ότι οι διπλωμάτες θα μας καθορίζουν ποιος είναι Μακεδόνας, ποια είναι οι γλώσσα και τα αρχαιολογικά μνημεία.
Τέλος, αναφέρθηκε στο ρόλο των Αμερικανών στην περιοχή μας, που με πολεμικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη γύρω περιοχή, έχουν ορμητήριο την Ελλάδα, κάτι που είπε ότι πρέπει να μας προβληματίζει.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, μετεξελίσσεται η μνημονιακή κατοχή σε στρατιωτική κατοχή, έστω κι αν γίνεται με πρωτοβουλία των Αμερικανών.
magnesianews.gr
- ΔΙΕΘΝΗ | 01.05.2026 | 21:32
Κλιμακώνει ο Τραμπ: Αυξάνει στο 25% τους δασμούς σε αυτοκίνητα και φορτηγά από την ΕΕ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 01.05.2026 | 21:23
Ο Τσίπρας ανακοίνωσε το «μανιφέστο» του κόμματός του, ανήμερα Πρωτομαγιάς - «Η Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής» - ΛΑΡΙΣΑ | 01.05.2026 | 21:08
Οι «Πρωταγωνιστές» μπαίνουν στις φυλακές Λάρισας: δέκα μαρτυρίες που ανοίγουν ξανά τη συζήτηση - ΕΛΛΑΔΑ | 01.05.2026 | 21:03
Τροχαίο δυστύχημα στη Μεσσηνία: Νεκρός ένας 21χρονος και τέσσερις τραυματίες - ΒΟΛΟΣ | 01.05.2026 | 21:00
Σπάνιο oθωμανικό ντοκουμέντο της καταστροφής της Χίου παρουσιάζεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - ΒΟΛΟΣ | 01.05.2026 | 20:57
Στην Εύβοια , τη Ζαγορά και τη Σκιάθο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την πρωτομαγιά (χάρτης) - ΕΛΛΑΔΑ | 01.05.2026 | 17:12
Ηγουμενίτσα: 1,7 εκατ. ευρώ θα έβγαζε το κύκλωμα από τον μισό τόνο υδροπονικής κάνναβης – «Κλειδί» ο σκύλος Βλαντ - ΔΙΕΘΝΗ | 01.05.2026 | 17:04
Νέα πρόταση στο τραπέζι από το Ιράν για το τέλος του πολέμου
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 01.05.2026 | 09:35
Θλίψη στη Φαρκαδόνα: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η 32χρονη Σταυρούλα - ΛΑΡΙΣΑ | 01.05.2026 | 21:08
Οι «Πρωταγωνιστές» μπαίνουν στις φυλακές Λάρισας: δέκα μαρτυρίες που ανοίγουν ξανά τη συζήτηση - ΛΑΡΙΣΑ | 01.05.2026 | 09:38
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 01.05.2026 | 11:35
Με απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία τίμησαν την πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 01.05.2026 | 09:46
Ο Άκης Πετρετζίκης σε Λάρισα, Μεταξοχώρι, Νέσσωνα και Καλοχώρι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.05.2026 | 10:23
Ο καιρός του τριημέρου της πρωτομαγιάς από το Φάνη Τακούδη: Κρύο, βροχές και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας - ΕΛΛΑΔΑ | 01.05.2026 | 15:15
Μακρίσια: «Ράγισαν καρδιές» στην κηδεία του 13χρονου - Παιδιά κουβάλησαν το λευκό φέρετρο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 01.05.2026 | 09:56
Εγκαινιάστηκε το φράγμα στον Ληθαίο ποταμό: Η διοίκηση στη Θεσσαλία έχει συνέχεια (ΦΩΤΟ)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed