ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγοραστός κατά Γαβρόγλου για το Πανεπιστήμιο και υπέρ των λύσεων για το ΤΕΙ
Πυρά για τη μη πραγματοποίηση της συνάντησης πριν από την έναρξη της διαβούλευσης του σχεδίου νόμου

«Το μόνο που κατάφερε το σχέδιο νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι να βάλει όλους απέναντι στο σχέδιο. Να βάλει απέναντι μέρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το ΤΕΙ, τους Δήμους και τους περισσότερους φορείς» είναι το σχόλιο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, μετά την έναρξη της διαβούλευσης για το νέο πανεπιστήμιο αλλά και τις αντιδράσεις από την πλευρά του ΤΕΙ που ζητά πλέον να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας δεν δίστασε και πάλι να στρέψει τα πυρά του κατά του Υπουργού Παιδείας για τη στάση που έχει κρατήσει έως τώρα, μετά και τη μη πραγματοποίηση της συνάντησης που είχε υποσχεθεί όταν επισκέφθηκε τη Λάρισα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. «Εμείς είχαμε πει από την αρχή, ότι η Ελλάδα χρειάζεται την τεχνολογική εκπαίδευση και η Θεσσαλία τα ιδρύματά της. Είχαμε επισημάνει και τον κίνδυνο του κοινωνικού θεσσαλικού αυτοματισμού που είναι ορατός όσο ποτέ άλλοτε. Ζητήσαμε και συμφωνήσαμε για μία συνάντηση με όλους τους φορείς στην Αθήνα, όπως είπε ο Υπουργός. Περιμέναμε στις 23 Αυγούστου να μας καλέσει, και το υπενθυμίσαμε ευγενικά άλλες δύο φορές από τότε. Δεν έχουμε μέχρι στιγμής απάντηση και αντ αυτού είδαμε ένα σχέδιο. Βέβαια ο Υπουργός είχε πει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει λόγο στα εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά. Αλλά έχει λόγο στα αναπτυξιακά» ανέφερε ο κ. Αγοραστός για να συμπληρώσει: «Εμείς στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ με έργα και οχι με λόγια. Με έργα εκατομμυρίων. Με τεχνολογικό εξοπλισμό, με εργαστήρια και κτήρια. Με διάφορες κινήσεις, και συνδράμουμε οικονομικά και με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δείχνονταςέμπρακτη στήριξη σε όλες τις κινήσεις».
«Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να υπάρξει σοβαρός, ουσιαστικός διάλογος αλλιώς η Θεσσαλία κινδυνεύει από έναν αυτοματισμό που δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει. Άλλωστε, το θέμα της Παιδείας είναι πολύ σοβαρό για να εξαντλείται σε ένα σχέδιο που δεν ξέρουμε αν θα έχει εφαρμογή και απτά αποτελέσματα στην εκπαίδευση και την Παιδεία και να έχει προστιθέμενη αξία στο μέλλον» τόνισε ο κ. Αγοραστός για μία ακόμη φορά, ωστόσο σε ερώτηση για το αν στηρίζει την απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Θεσσαλίας για αυτόνομη πορεία σημείωσε ότι είναι υπέρ των λύσεων. «Χρειάζεται η τεχνολογική εκπαίδευση και τα τμήματα που να οδηγούν στην αγορά εργασίας. Πρέπει να το δει σοβαρά η καθ ύλην αρμόδια υπηρεσία και ο καθ ύλην Υπουργός. Πιστεύω στην συνεργασία και στη συνέργεια και είμαστε εδώ να στηρίξουμε τις λύσεις που δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη Θεσσαλία» απάντησε σε σχετική ερώτηση της «Θ.Τ.».
Ο Δήμος Τρικκαίων παίρνει θέση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Με επίσημη συνεδρίασή του, μετά από κατεπείγουσα πρόσκληση, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων συζητά για το θέμα των Πανεπιστημιακών Σχολών της Θεσσαλίας. Μετά τη διαβούλευση στην οποία έχει τεθεί το νομοσχέδιο, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να προβεί σε «Συζήτηση επί των εξελίξεων του τελικού νομοσχεδίου για το θέμα των Πανεπιστημιακών Σχολών Θεσσαλίας».
Η συνεδρίαση ορίστηκε για τις 14:00 της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου 2018 και είναι σημαντική για την πόλη των Τρικάλων. Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί ένα ακόμη σημαντικό θέμα: «Δέσμευση για τροποποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Τρικκαίων στην περίπτωση έγκρισης της χρηματοδότησης υλοποίησης της πράξης με τίτλο «ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ – ΠΑΡΚΟ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ». Έγκριση του Σχεδίου Υλοποίησης με Ιδία Μέσα του Υποέργου (2) της πράξης αυτής με τίτλο: «Συμπληρωματικές Εργασίες για τη Λειτουργικότητα των Υποδομών του Ψηφιακού Ασκληπιείου – Πάρκου Ασκληπιού». Έγκριση ορισμού της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Τρικκαίων e–Trikala Α.Ε. ως Φορέα Συντήρησης και Λειτουργίας τη προτεινόμενης από το Δήμο Τρικκαίων πράξης και της σύναψης της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Τρικκαίων και e–Trikala Α.Ε. (Κανονιστικό Πλαίσιο ορισμού του Φορέα Συντήρησης και Λειτουργίας της Πράξης)».
Επίσης, τους συμβούλους θα απασχολήσει η «Τροποποίηση της αριθ. 536/2018 ΑΔΣ ως προς την περιγραφή του τίτλου του έργου “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΚ ΛΙΟΠΡΑΣΟΥ”».
Χρυσόστομος Τρίμμης
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.01.2026 | 21:36
Πληρώθηκαν αγροτικές ενισχύσεις ύψους 28 εκατ. ευρώ σε 24.000 δικαιούχους - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 21:19
Ένας Άγγλος με ποδήλατο στην… κορυφή των Αγράφων - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 21:13
Δήμος Λαρισαίων: Αντίθετο το Δ.Σ. σε μετατροπή υπάρχοντος σχολείου σε Καλλιτεχνικό - ΒΟΛΟΣ | 23.01.2026 | 20:48
Σοκ στη Ζαγορά: Αισθάνθηκε αδιαθεσία στο σπίτι της και πέθανε 51χρονη! - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 20:42
Μ. Καρυστιανού : Αναγκαία η αλλαγή έδρας της δίκης των Τεμπών – «Για το κόμμα έχει γίνει ντόρος γιατί υπάρχει φόβος» - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 20:39
Συνάντηση για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι - Μπουρανί 2026 - ΒΟΛΟΣ | 23.01.2026 | 20:33
Άρση απαγόρευσης κατανάλωσης νερού στην Μακρινίτσα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.01.2026 | 20:27
Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για τον 55ημερο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:33
Λάρισα: Άντρας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και έβριζε περαστικούς στο κέντρο της πόλης - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:58
Αποχωρούν με το κεφάλι ψηλά οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, μετά από 55 ημέρες παραμονής (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:06
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 14:27
Παπασταύρου: Η καρδιά της ενέργειας της Ευρώπης χτυπά στην Αμπελιά Φαρσάλων (ΦΩΤΟ+video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 11:27
Πέταξαν απορρυπαντικό στο σιντριβάνι της Καρδίτσας! (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 09:19
ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς-472.928 θανατώσεις ζώων -2 νέα κρούσματα στην Καρδίτσα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.01.2026 | 10:42
Καιρός - Μαρουσάκης: Ο χειμώνας επιστρέφει - Νέα 48ωρη κακοκαιρία, πότε ξεκινάει - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:09
Στουρνάρας στο δείπνο του ΣΘΕΒ: Η ελληνική οικονομία βαδίζει στο σωστό δρόμο σε ένα χαοτικό διεθνές περιβάλλον



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
