ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Καρδίτσα- Έγινε αισθητός σε όλη τη Θεσσαλία
Κατολισθήσεις σε ορεινούς δρόμους σε άγραφα- Αργιθέα

Σεισμική δόνηση που ταρακούνησε και θορύβησε όλη τη Θεσσαλία, σημειώθηκε στις 10.12 προκαλώντας μεγάλη ανησυχια ιδιαίτερα στους ενοίκους διαμερισμάτων που βγήκαν στους δρόμους. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 31 χλμ δυτικά της Καρδίτσας και είναι μεέθους 5,2 Ρίχτερ και έγινε ιδιαίτερα αισθητός πέρα από την Καρδίτσα και στη Λάρισα και το Βόλο, ενώ είχε διάρκεια αρκετών δευτερολέπτων. Ιδιαίτερα αισθητός εγινε στο Μουζάκι και την Πύλη Τρικάλων, όπου οι κάτοικοι πετάχτηκαν έξω από μαγαζιά και δημόσια κτίρια, θορυβημένοι. Σύμφωνα με τον Καρδιτσιώτη καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμη Λέκκα, δεν έχει δώσει στο παρελθόν σεισμό η περιοχή.
Με βάση νεώτερες πληροφορίες το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται μεταξύ Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας και συγκεκριμένα στο τρίγωνο Δρακότρυπα, Πευκόφυτο, Οξυά. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές, παρά μόνον κατολίσθηση μικρής κλίμακας στη Δρακότρυπα,αλλά και σε ορεινούς δρόμους σε Άγραφα και Αργιθεα, ωστόσο, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Μουζακίου είναι τρομοκρατημένοι, ενώ υπήρξαν κλήσεις και προς την Πυροβεστική για έλεγχο τυχόν μικρορωγμών ή πέσιμο σοβάδων...

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ,ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας τόνισε πως «το επίκεντρο του σεισμού είναι νότια της Δρακότρυπας, στα σύνορα Τρικάλων – Καρδίτσας».
«Πρόκειται για μια ορεινή περιοχή που δεν καταγράφει σεισμούς» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.
Ο πρόεδρο του ΟΑΣΘ σημείωσε ακόμη πως η δόνηση έγινε αισθητή από την Κέρκυρα μέχρι τη Λαμία και από την Κεφαλονιά μέχρι την Κατερίνη.
O ίδιος ανέφερε ότι ενδεχομένως να έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας και των γύρω περιοχών.
5,1 Ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό
Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 80 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 χλμ., εστιακό βάθος 80 χλμ. και το επίκεντρό του ήταν 30 χλμ. νοτιοδυτικά των Τρικάλων και 14 χλμ. νοτιοδυτικά του χωριού Μουζάκι Καρδίτσας
4,9 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός έχει μέγεθος μόλις 4,9 Ρίχτερ, εστιακό βάθος μόλις 1,8 χλμ. και το επίκεντρό του εντοπίζεται Νοτιοδυτικά των Τρικάλων.
Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους.
Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους κατοίκους του δήμου ότι λειτουργούν τέσσερις τηλεφωνικές γραμμές για τους πολίτες (2431351100, 2431351200, 2431032330, 2431020000) προκειμένου να εξυπηρετηθούν σχετικά με προβλήματα που ενέσκηψαν από το σεισμό. Όλη τη διάρκεια της ημέρας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για να αναφέρουν τυχόν βλάβες, ζημιές, προβλήματα και οτιδήποτε σχετίζεται με τον σεισμό της 31ης Αυγούστου 2018. Η πολιτική προστασία του Δήμου Τρικκαίων έχει ενεργοποιηθεί από την πρώτη στιγμή.

Ο Δήμος Πύλης αμέσως μετά το σεισμό ξεκίνησε την καταγραφή των ζημιών σε οικίες και οικήματα προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα των προβλημάτων που υπήρξαν.
Άμεσα ο Δήμος σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, με τα στελέχη της πολιτικής προστασίας του Δήμου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σωτήριος Αγγέλης, έσπευσαν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα κατολισθήσεων, διάνοιξης δρόμων και όλων των άλλων θεμάτων .
«Καλούμε όλους τους Δημότες μας των οποίων τα σπίτια και οι περιουσίες έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό να το δηλώσουν στην τεχνική υπηρεσία & πολιτική προστασία του Δήμου μας, με φωτογραφική τεκμηρίωση προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της πλήρους καταγραφής των ζημιών και των αποζημιώσεων όπου αυτό κριθεί απαραίτητο από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες», δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Μαράβας.




- ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 23:14
Τέθηκαν οι στόχοι από το Επιμελητήριο Λάρισας στην κοπή της πίτας- Κουρέτας: μοναδικά τα θεσσαλικά αγροτικά προϊόντα (ΦΩΤΟ) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 17.01.2026 | 20:26
Πλήρωσε την αστοχία του στις βολές ο ΑΣΚ κι έχασε από την ΑΕΚ (71-79) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 19:21
Υπέρβαση ορίων συγκέντρωσης αέριων ρύπων στη Λάρισα - ΔΙΕΘΝΗ | 17.01.2026 | 19:17
Ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς σε 8 χώρες της Ευρώπης επειδή δεν στηρίζουν το πλάνο του για τη Γροιλανδία - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 19:11
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Θεός ζητά την αγάπη της καρδιάς μας» - Λαμπρή η πανήγυρις των Αγίων Αντωνίων στην Αγιά - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 19:05
Σοβαρές ενστάσεις για τη Δράση μείωσης αποτυπώματος άνθρακα σε αρόσιμες καλλιέργειες θέτει ο Βασίλης Κόκκαλης - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.01.2026 | 19:01
Αγρότες: Δυσπιστία για τη συνάντηση της Δευτέρας – Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Μητσοτάκης - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 18:56
Ε.Λιακουλη : «Απαράδεκτες οι σκέψεις για κλείσιμο των ΕΛΤΑ σε Φάρσαλα και συνολικά στο νομό »
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.01.2026 | 12:01
Τακούδης: «Κλειδώνουν» οι χιονοπτώσεις και στα πεδινά της Θεσσαλίας - Τρίτη προς Τετάρτη χιόνι και μέσα στη Λάρισα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 10:57
Επτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 17.01.2026 | 09:35
Χιόνια, βροχές και πολικό ψύχος «χτυπούν» την χώρα από σήμερα – Έρχεται νέο χαμηλό βαρομετρικό - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:40
Δύσκολες ώρες για τον «στρατηγό» του μπλόκου της Νίκαιας Ρίζο Μαρούδα-απεβίωσε ο πατέρας του - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:05
Λάρισα: Καταδίκη γνωστού γιατρού του Πανεπιστημιακού για ανθρωποκτονία από αμέλεια! - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:45
Βαρύ πένθος για το Ρίζο Μαρούδα- «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του Κυριαζής Μαρούδας - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 10:46
«Κόμματα μακριά από τα μπλόκα» – Ηχηρή παραίτηση Ιορδάνη Ιωαννίδη από το μπλόκο Νίκαιας - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 15:01
Ιωαννίδης Ιορδάνης: «Πάω στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των αγροτών»

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
