ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Νίκος Χουντής: Κίνδυνος για την ύδρευση και άρδευση οικισμών, από την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στα Άγραφα
Νέα ερώτηση Νίκου Χουντή

Νέα ερώτηση κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, σχετικά με την αδειοδότηση 2 Αιολικών Πάρκων στην ευαίσθητη περιοχή των Αγράφων.
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής, μετά την καταγγελία ότι, η χωροθέτηση «στα τυφλά» Αιολικών Πάρκων στα Άγραφα παραβιάζει τους κανόνες για διατήρηση και προστασία των φυσικών οικοτόπων και δεν υπακούει σε κανένα εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό όπως επιβάλλει η νομοθεσία, και αφού επισήμανε τη συστηματική παραβίαση των Οδηγιών για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων και αυτής για τις Περιβαλλοντικές επιπτώσεις, δεδομένου ότι η περιοχή χαρακτηρίζεται προστατευόμενη (NATURA 2000), επανέρχεται με νέα ερώτησή του.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, στην νέα του ερώτηση, μεταφέρει στην Κομισιόν καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, σύμφωνα με τις οποίες, στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, υπήρξε «απόκρυψη των υδρολογικών δεδομένων και έλλειψη τεκμηρίωσης των επιπτώσεων της εγκατάστασης» στην περιοχή.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «Η εταιρία κατασκευής των Αιολικών Πάρκων, δέσμευσε στην περιοχή κατασκευής τους, την Πηγή «Μάνα Νερού» και δυο κτηνοτροφικές πηγές, (οι οποίες δεν αναφέρονται στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), ύδρευσης και άρδευσης 2 οικισμών (Κουστέσα, Μεγάλα Βραγγιανά)», με το χώρο επέμβασης μάλιστα, να «βρίσκεται εντός της επιφανειακής λεκάνης απορροής των πηγών», γεγονός που φυσικά συνεπάγεται άμεσους κινδύνους για την ύδρευση και άρδευση των οικισμών, για το φυσικό περιβάλλον και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες.
Ο Νίκος Χουντής αφού υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα έχει ήδη παραπεμφθεί για παραβίαση της νομοθεσίας στο θέμα των Αιολικών Πάρκων, ζητά από την Κομισιόν να απαντήσει εάν, μετά την εξέταση των καταγγελλομένων, θεωρεί ότι «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις παραβίασης της κοινοτικής νομοθεσίας για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος», καλώντας την να παρέμβει, πέραν της εν εξελίξει διαδικασίας επί παραβάσει.
- ΕΛΛΑΔΑ | 27.04.2026 | 08:08
Παλιοσπύρου: Συγκλονιστικές εικόνες από την αποκατάστασή της - «Χτίζω τον εαυτό μου ξανά» - ΕΛΛΑΔΑ | 26.04.2026 | 22:43
Συναγερμός στη Λέσβο για την εξαφάνιση 24χρονου κτηνοτρόφου - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 22:04
Συνεχίζεται ο κατήφορος για την ΑΕΛ- ήττα 0-1 στη Λάρισα από τον Πανσεραϊκό-απογοήτευση για τους χιλιάδες φιλάθλους - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 26.04.2026 | 22:03
Οδυνηρή ήττα της ΑΕΛ από τον Πανσερραϊκό (0-1) - ΕΛΛΑΔΑ | 26.04.2026 | 21:52
Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια: Μετωπική δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων με τρεις τραυματίες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.04.2026 | 21:34
Σπάνιος μαυροπελαργός εμφανίστηκε στα νερά της Κάρλας - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 21:25
Τα αναπάντητα ερωτήματα για την οικογενειακή τραγωδία στη Λάρισα -Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές μέσα στο σπίτι τους - ΒΟΛΟΣ | 26.04.2026 | 21:15
Βόλος: Καθηγήτρια έβαζε μαθητές να βλέπουν θρίλερ την ώρα του μαθήματος
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 26.04.2026 | 19:03
Τραγικός θάνατος για 57χρονο αγρότη στο Ασημοχώρι Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 21:25
Τα αναπάντητα ερωτήματα για την οικογενειακή τραγωδία στη Λάρισα -Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές μέσα στο σπίτι τους - ΕΛΛΑΔΑ | 26.04.2026 | 11:03
«Κλειδώνει» ο καιρός της Πρωτομαγιάς: Οι λεπτομέρειες που διαφοροποιούνται - Η πρόγνωση Κολυδά - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 11:14
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 11:50
Η Λάρισα σήμερα απλώνει μια τεράστια αγκαλιά στον 4ο Αγώνα Δρόμου Run For Autism Larissa 2026 (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 26.04.2026 | 20:51
Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα έχουμε βροχές και χιονοπτώσεις – Ο καιρός την Πρωτομαγιά - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 11:10
Δοθηκε η εκκίνηση για τον 8ο Kissavos Marathon Race των 40 χιλιομέτρων (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 10:57
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε 60χρονος σμήναρχος-σήμερα η κηδεία του









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed