ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Σε αυτά τα ελληνικά νησιά θα κάνετε διακοπές χωρίς αυτοκίνητο
Πρόκειται για τέσσερα ελληνικά νησιά στα οποία η χρήση οχήματος θεωρείται απλώς περιττή.

Το μέσο μεταφοράς το οποίο θα σας μεταφέρει στον προορισμό σας αλλά και εκείνο που θα χρειαστείτε για τις μετακινήσεις σας στο νησί, αποτελούν αναμφισβήτητα δύο παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την απόφασή σας, όσον αφορά στον καλοκαιρινό «παράδεισο» που θα επιλέξετε για να περάσετε τις διακοπές σας.
Οι αποστάσεις μπορούν αναμφίβολα να κουράσουν, όπως επίσης, και οι συνεχείς μετακινήσεις. Για εκείνους, λοιπόν, που επιθυμούν να περάσουν φέτος τις διακοπές τους βιώνοντας το συναίσθημα της απόλυτης ηρεμίας, υπάρχουν μερικοί προορισμοί που θα τον ικανοποιήσουν και δεν θα τον κουράσουν. Πρόκειται για τέσσερα ελληνικά νησιά στα οποία η χρήση οχήματος μεταφοράς -και δη αυτοκινήτου- θεωρείται απλώς περιττή.
Αντίπαρος: Στη γοητευτική και ομολογουμένως μικρή Αντίπαρο, ο επισκέπτης δεν χρειάζεται κάποιο όχημα προκειμένου να δει και να χαρεί τις ομορφιές του νησιού. Τα πάντα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής στη γραφική χώρα της Αντιπάρου, ενώ χρειάζεται ελάχιστο περπάτημα για να φτάσει κάποιος στις Ψαραλυκές, τις τρεις παραλίες του νησιού με τα χαρακτηριστικά αλμυρόδενδρα που βρίσκονται κοντά στο λιμάνι. Για να επισκεφτεί τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού, θα χρησιμοποιήσει το τοπικό λεωφορείο που εκτελεί συνεχώς δρομολόγια. Λίγα λεπτά αρκούν για να φτάσει κάποιος στο Σωρό, τον Άγιο Σώστη, τα Γλυφά, το Απάντημα και τον Άγιο Γεώργιο.

Σχοινούσα: Στις πανέμορφες Κυκλάδες υπάρχει ένα ακόμη μικρό νησί στο οποίο δεν θα χρειαστείτε μεταφορικό μέσο για να χαρείτε τις διακοπές σας. Ο λόγος για τη Σχοινούσα. Το ήσυχο αυτό νησί αποτελείται από δύο μόνο οικισμούς -τη Χώρα και τη Μεσαριά- και ο επισκέπτης του μπορεί να μεταβεί οπουδήποτε θελήσει με τα πόδια, ακόμη και στις παραλίες του. Για παράδειγμα, το Τσιγκούρι -η πιο δημοφιλής παραλία της Σχοινούσας- απέχει 450 μέτρα από τη Χώρα, το λιβάδι βρίσκεται σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών από τον κεντρικό οικισμό, ενώ περπατώντας πέντε λεπτά από το Λιβάδι, ο ταξιδιώτης θα φτάσει στο Θολάρι, τη μικρή παραλία με τα πράσινα νερά.
Σίκινος: Μπορεί το μέγεθός της να ξεπερνά εκείνο της Σχοινούσας, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως στη Σίκινο, το αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητο για να απολαύσει κάποιος τις διακοπές του. Από την Αλοπρόνοια -όπου βρίσκεται το μικρό λιμάνι του νησιού και μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Σικίνου- ο ταξιδιώτης θα φτάσει μέσα σε λίγα λεπτά στους δύο άλλους κεντρικούς οικισμούς, το Κάστρο και το Χωριό (βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους), χρησιμοποιώντας το τοπικό λεωφορείο το οποίο εκτελεί τακτικά δρομολόγια από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Ύδρα: Από τις Κυκλάδες ταξιδεύουμε ως τον Αργοσαρωνικό και την Ύδρα με την αρχοντική ομορφιά. Στο ιστορικό αυτό νησί ο επισκέπτης δεν θα χρειαστεί αλλά ούτε θα συναντήσει κάποιο αυτοκίνητο. Η πόλη της Ύδρας, που είναι και η μοναδική πόλη του νησιού, έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα, για αυτό και σε αυτή απαγορεύονται τα τροχοφόρα. Είναι, λοιπόν, ό,τι πρέπει για τον ταξιδιώτη που δεν θέλει να κουραστεί με τις αποστάσεις και τις μετακινήσεις. Στις περισσότερες παραλίες του νησιού -όπως τη Σπηλιά, την Υδρονέτα και το Αυλάκι- θα φτάσει διανύοντας μια σχετικά μικρή απόσταση με τα πόδια, ενώ αν το επιθυμεί, μπορεί να στραφεί και στον παραδοσιακό τρόπο μεταφοράς στο νησί, τα γαϊδουράκια που θα συναντήσει στο λιμάνι. Για να φτάσει, φυσικά, στις απομακρυσμένες πλαζ της Ύδρας, υπάρχει πάντα η επιλογή των θαλάσσιων ταξί και των καϊκιών.
Πηγή cnn.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 03.01.2026 | 21:14
Μπλόκο Νίκαιας: Πρόταση για 48ωρο μπλακ άουτ στους δρόμους μετά τα Θεοφάνια (video) - ΔΙΕΘΝΗ | 03.01.2026 | 21:11
O Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του Μαδούρο - Με καλυμμένα μάτια και χειροπέδες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.01.2026 | 21:08
Αγρότες: Προς γενικό «μπλακ άουτ» στους δρόμους από 7 Γενάρη και κάθοδο στην Αθήνα - ΛΑΡΙΣΑ | 03.01.2026 | 16:38
Καίγεται ΙΧ στην παλιά Βόλου- Λάρισας στο ύψος του Αχιλλείου - ΛΑΡΙΣΑ | 03.01.2026 | 16:26
Ημερίδα με θέμα «Δημητριακά και Υγεία του Ανθρώπου» από το αγρόκτημα Αντωνόπουλου στη Λάρισα - ΕΛΛΑΔΑ | 03.01.2026 | 16:15
Εύβοια: Νεκρός 50χρονος μέσα σε κλειδωμένο υπόγειο -Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα - ΥΓΕΙΑ | 03.01.2026 | 16:10
Εκτόξευση εισαγωγών γρίπης στα νοσοκομεία - Άμεσο εμβολιασμό και μέτρα προστασίας προτείνει ο ΕΟΔΥ - ΕΛΛΑΔΑ | 03.01.2026 | 16:08
Κίνηση τώρα: Μεγάλες καθυστερήσεις στη Θήβα – Ταλαιπωρία στην επιστροφή των εκδρομέων
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 13:29
Δέκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 03.01.2026 | 10:33
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 09:25
Τροχαίο με δύο τραυματίες έξω από το Μακρυχώρι Λάρισας το απόγευμα της πρωτοχρονιάς - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 10:37
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο αρχαιολόγος Αθανάσιος Τζαφάλιας (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.01.2026 | 09:51
Μήνυμα διαλόγου προς τους αγρότες από τον Κώστα Τσιάρα – «Η κοινή λογική πρέπει να πρυτανεύσει» - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 10:23
Πολικό ψύχος το πρωί της Παρασκευής στην Π.Ε. Λάρισας - Που έδειξε -8 βαθμούς Κελσίου! - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.01.2026 | 11:01
Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στη Μυρίνη του Δήμου Καρδίτσας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.01.2026 | 09:52
Πληρωμή για 102 εκμεταλλεύσεις στη Θεσσαλία λόγω απώλειας εισοδήματος από την ευλογιά





























![Κλειστή η ΕΟ στο Κάστρο Βοιωτίας στο ρεύμα προς Αθήνα [εικόνες]](include/docs/00500184997_1ab.jpg)












Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed