ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καθολική απαίτηση Θεσσαλών να καταργηθεί ο σταθμός διοδίων στο Μοσχοχώρι
Μετά τη χθεσινή σύσκεψη φορέων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

04.08.2014 | 16:15

Μετά το τελευταίο τραγικό δυστήχημα στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας Βόλου, που κόστισε τη ζωή τριών νεαρών παιδιών, για μία ακόμη φορά το θέμα των διοδίων απασχολεί τις τοπικές αρχές και την κοινή γνώμη.
Στο πλαίσιο των αντιδράσεων, στην περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη φορέων, με βασικό αίτημα την κατάργηση του σταθμού των διοδίων στο Μοσχοχώρι, που αποτελεί το πιο ακριβό πέρασμα για τους ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες οδηγούς, με αποτέλεσμα η κίνηση στην παλαιά εθνική και στους παραδρόμους να είναι αυξημένη όλες τις ώρες της ημέρας. «Έχουμε ζητήσει την εκχώρηση του δικαιώματος για παρεμβάσεις από το υπουργείο υποδομών και δεν μας έχουν απαντήσει εδώ και ένα χρόνο» ανέφερε ο κ. Αγοραστός, σημειώνοντας ότι βασικό ζήτημα πλέον είναι η κατάργηση του σταθμού στο Μοσχοχώρι και δεν χωρά καμία υποχώρηση.
«Όλα προβλέπονται από την αρχή σύμβαση και είναι δύσκολο έως αδύνατο να καταργηθεί ο σταθμός» ανέφερε πάντως ο βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κάνοντας λόγο για εμπλοκή ευρωπαϊκών τραπεζών που χρηματοδοτούν το έργο, αλλά και για διαπραγματεύσεις για μείωση του αντιτίμου διέλευσης όσον αφορά τουλάχιστον τα φορτηγά οχήματα. Σε εκείνο το σημείο ο κ. Αγοραστός επισήμανε πάντως ότι η αρχική σύμβαση προέβλεπε πως τα έργα θα έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
«Ο κ. Αγοραστός ήταν βουλευτής το 2007 όταν ψηφίστηκε η αρχική σύμβαση» ανέφερε η βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, για να λάβει την απάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, πως βουλευτής που υπερψήφισε την υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμένος.
Σφοδρά ήταν συνολικά τα πυρά από την πλευρά της αντιπολίτευσης, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν το «παρών», όπως ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος από τη Μαγνησία, και ο Δημήτρης Γελαλής από τη Λάρισα να κάνουν λόγο για ημίμετρα εφόσον δεν καταργηθεί ο σταθμός διοδίων στο Μοσχοχώρι, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας, Πάρις Μουτσινάς.
Οι κάτοικοι υποφέρουν και δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν πλέον την κατάσταση τόνισε η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου, αναφέροντας ότι υπάρχουν ήδη προτάσεις που έχουν κατατεθεί για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ η επιτροπή των νέων του Δήμου σημειώνει πως θα πρέπει να είχε δοθεί ήδη λύση για να μην πληρώνουν οι οδηγοί και οι κάτοικοι άλλο φόρο αίματος.
«Το κράτος θα κληθεί να πληρώσει αποζημίωση στην παραχωρισιούχο εταιρεία αν υπάρξουν παρεμβάσεις στην παλαιά εθνική οδό» τόνισε από την πλευρά του ο απερχόμενος Δήμαρχος Κιλελέρ, Ρίζος Κομήτσας.
Συνολικά να εξεταστεί το όλο θέμα ζήτησε ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, συμπληρώνοντας ότι και στον Δήμο Τεμπών οι σταθμοί είναι αρκετοί και υπάρχουν πολλά προβλήματα με τη διέλευση των οχημάτων.
Οι οδηγοί αναγκάζονται να παρανομούν γιατί το κόστος διέλευσης από τα διόδια είναι υψηλό ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου, Δημήτρης Αδάμ.
Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2026 | 14:17
Λάρισα: Κύμα καταλήψεων στα σχολεία – «Δεν ζητάμε πολλά, ζητάμε τα αυτονόητα» (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 29.10.2026 | 13:48
Υπόθεση Βασίλη Μάγγου: Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή όλων των κατηγορούμενων για κακουργηματικά βασανιστήρια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.10.2026 | 13:38
Ένταση στη Μαύρη Θάλασσα και El Nino δίνουν στήριξη σε σιτάρι και καλαμπόκι - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2026 | 13:31
Δήμος Λαρισαίων: «Σημαντικά τα έργα, αλλά δεν τα ψηφίζουμε!»… Η νέα πολιτική λογική της αντιπολίτευσης - ΛΑΡΙΣΑ | 29.10.2026 | 13:25
Συμπαράταξη Λαρισαίων: «Τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ απαιτούν έλεγχο, όχι λευκή επιταγή» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.10.2026 | 13:21
Το «πράσινο φως» της αδειοδότησης αναμένει ο Δήμος Καρδίτσας για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου. - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 29.10.2026 | 12:51
Δ. Ντογκούλης: -Εχουν οριστικοποιηθεί 200.000 αιτήσεις ΟΣΔΕ, χρειάζονται τουλάχιστο 36 εργάσιμες για την ολοκλήρωση - ΒΟΛΟΣ | 29.10.2026 | 12:37
Μηλίνα: Στο ίδιο έργο θεατές τρία χρόνια μετά τον Daniel – Πλημμυρισμένα σπίτια και παραλία γεμάτη πέτρες και κορμούς
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.10.2026 | 10:14
«Οι άλλοι χύσανε το αίμα τους. Ας βραχούμε λίγο» λέει ο Κουρέτας για τις παρελάσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 11:46
Με ομπρέλες και βροχή, αλλά με υπερηφάνεια η παρέλαση στη Λάρισα για την 28η Οκτωβρίου (ΦΩΤΟ +video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.10.2026 | 10:08
Στα λευκά τα Θεσσαλικά Άγραφα – Χιόνια σε Ρεντίνα και Ζαχαράκη, 20 εκατοστά στην Αργιθέα (ΦΩTO) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 09:37
Η Λάρισα τιμά την 28η Οκτωβρίου 1940: Τι ώρα ξεκινά η παρέλαση – Tο πρόγραμμα των εκδηλώσεων - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 11:11
Δεν έγινε η παρέλαση στη Γιάννουλη – Δεν πρόλαβε να παρελάσει σημαιοφόρος ο Στέφανος, ο μικρός μαχητής της ζωής (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 13:14
Φωτογραφικά κλικς από την παρέλαση υπό βροχή στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.10.2026 | 15:10
Τίμησαν το «Όχι» με μια ξεχωριστή παρέλαση σε φροντιστήριο της Λάρισας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΒΟΛΟΣ | 28.10.2026 | 17:00
Νέος «Daniel» στον Πλατανιά Πηλίου! Πλημμύρισε το χωριό – ήχησε το 112 – «Μεταβείτε σε υψηλότερους ορόφους» (ΦΩΤΟ +video)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed